EUROLEAGUE

Μεσίνα: "Τρακάραμε πάνω στον Ολυμπιακό!"

Μεσίνα: "Τρακάραμε πάνω στον Ολυμπιακό!"
INTIME SPORTS

Ο Έτορε Μεσίνα έμοιαζε εξουθενωμένος στην συνέντευξη Τύπου. Σαν να μην είχε κουράγιο να μιλήσει μετά από αυτό που έζησε λίγη ώρα πριν από τον Ολυμπιακό!

Αποστολή στο Λονδίνο: Γιάννης Φιλέρης

Η ατάκα του " τρακάραμε πάνω σε μια ομάδα που έπαιξε πολύ καλά" τα λέει όλα… Η ΤΣΣΚΑ τράκαρε πάνω στον Ολυμπιακό και συνετρίβη! Τόσο απλό, τόσο πραγματικό.

Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε αρχικά πως " το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό, είχαν πολυ δύναμη στο παιχνίδι τους και μας ανάγκασαν να παίξουμε πολύ φτωχά στην επίθεση. Αυτό μας έκανε να παίξουμε ατομικά, εμείς μια ομάδα που καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε τις περισσότερες ασίστ. Μας ανάγκασαν παίξουμε πολύ αργά. Έλεγξαν τον ρυθμό. Είναι μια σκληρή ήττα μετά και από όσα έγιναν πέρσι… Τους εύχομαι πραγματικά να παίξουν ακόμα ένα τέτοιο εξαιρετικό παιχνίδι και το λέω αυτό γιατί είναι δύσκολο να καταφέρει μια ομάδα να παίξει έτσι σε συνεχόμενα παιχνίδια. Εμείς δύο φορές δεν τα καταφέραμε, μακάρι να είναι πιο τυχεροί από μας τότε".

Ρωτήθηκε για το τι έφταιξε και η ομάδα του παρουσίασε τέτοια εικόνα και απάντησε πως " θέλω να δω πρώτα το παιχνίδι και μετά να απαντήσω. Δεν θέλω να πω πράγματα εν θερμώ… έχω κάποιες αναμνήσεις από το παιχνίδι, αλλά θέλω να μιλήσω με μεγαλύτερη ψυχραιμία".

Ρωτήθηκε αν τελικά η όλη κουβέντα για τα περσινά επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του, ειδικά όσους ήταν και πέρσι και απάντησε: " Δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Ότι έγινε πέρσι δεν ξεχνιέται, αλλά είπαμε πριν το ματς ότι πρέπει να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον και να διεκδικήσουμε τη νίκη".

Αναλύοντας τον αγώνα στάθηκε στο ότι ο Ολυμπιακός έβγαλε την ομάδα του από τον ρυθμό της. " Όλες οι πάσες μας ήταν ή αργές ή άστοχες στην πίεση του Ολυμπιακού. Μας πήρε χρόνο να ξεπεράσουμε αυτή τη κατάσταση, προσπαθήσαμε να βρούμε αλλού πλεονέκτημα, αλλά μας εξανάγκασαν να κάνουμε συνεχώς λάθος πάσες. Αυτό ήταν το κλειδί της πολύ φτωχής παρουσίας μας επιθετικά, ενώ την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός πέτυχε πάρα πολλά καλάθια μέσα στην ζώνη των τριών δευτερολέπτων, που σημαίνει ότι πήγε πολύ στο καλάθι. Αυτή η ομάδα συνήθως σκόραρε πολλούς πόντους και είχαμε καλή ομαδική αίσθηση και αυτό μας βοηθούσε να παίζουμε άμυνα. Συνέβη ακριβώς το αντίθετο σήμερα. Συννέφιασε το μυαλό μας, χάσαμε την αίσθηση του πως θα παίξουμε άμυνα, παίξαμε ατομικά, γι' αυτό και υποφέραμε. Προσπαθήσαμε να λύσουμε το θέμα στην επίθεση, αλλά δεν είχαμε καλό ρυθμό. Κάναμε ή πολύ νωρίς ή πολύ αργά τις επιθέσεις μας, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ομοιομορφία και ισορροπία. Έπρεπε να αμυνθούμε πολλές φορές για 19-20 δευτερόλεπτα, ενώ αυτοί είχαν υπομονή να πάνε στην επίθεση στο τέλος. Εμείς εκτελούσαμε στα 5 δευτερόλεπτα, το κάναμε ρουλέτα. Τζογάραμε και αποτύχαμε".

Πήρε την ευθύνη πάνω του όταν ρωτήθηκε αν αναγνώρισε την ομάδα του στον χθεσινό αγώνα. " Φορούσαν τις σωστές φανέλες", είπε αρχικά με δόση χιούμορ και ειρωνίας και πρόσθεσε: "Θα πρέπει να ξέρετε και να θυμόσαστε ότι το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι. Εγώ είμαι το κεφάλι, πρώτα τα δω τα δικά μου λάθη και μετά θα μιλήσω για τους άλλους", ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα άλλαζε κάτι αν είχε την ευκαιρία είπε: "Εμένα, τους παίκτες μου, όλους…".

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα τόνισε μετά από σχετική ερώτηση πως " νομίζετε ότι μπορεί να είμαι τόσο εγωιστής να εκφράσω άποψη για έναν προπονητή που έστειλε την ομάδα του στον τελικό και μου έδωσε κλωτσιά στον… κώλο; Του δίνω θερμά συγχαρητήρια. Σέβομαι απόλυτα την δουλειά που έκανε με την ομάδα του".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ