EUROLEAGUE

Με ΑΕΚ η λίστα του Eurocup

Με ΑΕΚ η λίστα του Eurocup
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H Euroleague επιβεβαίωσε ότι το νέο καλεντάρι θα περιλαμβάνει πέντε εβδομάδες με δυο αγωνιστικές ενώ η ΑΕΚ συμπεριλαμβάνεται κανονικά στη λίστα των ομάδων που θα παίξουν στο Eurocup.

Η Euroleague Basketball απάντησε καταφατικά στην πρόταση της FIBA για συνάντηση των δύο πλευρών την προσεχή Τρίτη (3/5) ενώ σήμερα οι ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της συμφώνησαν για τον τρόπο διεξαγωγής της Euroleague και του Eurocup.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Euroleague και του Eurocup συναντήθηκαν σήμερα (29/4) στο Λονδίνο μαζί με τις ευρωπαϊκές εθνικές λίγκες, δίνοντας αρχικά το «παρών» στη σύσκεψη των μετόχων της ECA (σ.σ. η εταιρεία που διοικεί την Euroleague) για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Euroleague Basketball.

Εξαίρεση η Γαλλία

Κατ' αρχάς, οι μέτοχοι αποδέχτηκαν το νέο φορμάτ των διοργανώσεων της Euroleague και του Eurocup από τη σεζόν 2016-17 κι έπειτα. Οι αποφάσεις έγιναν δεκτές από όλες τις ομάδες, τις εθνικές λίγκες και την ULEB ενώ η Ligue National de Basketball (γαλλική λίγκα) ήταν η μόνη εξαίρεση.

Ομάδες από τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα (Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, Ισπανία, VTB United League) θα ακολουθήσουν τις 11 ομάδες με συμβόλαια τύπου Α (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Εφές Αναντολού, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι, Ζάλγκιρις ) και την κάτοχο του Eurocup. Η ισπανική λίγκα θα έχει απευθείας πρόσβαση στην Euroleague από τη σεζόν 2017-18, ενώ την προσεχή σεζόν 2016-17 η θέση της θα συμπληρωθεί με wild card.

Με ΑΕΚ η λίστα του Eurocup

Στις ομάδες του Eurocup η ΑΕΚ

Όσο για το Eurocup, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της ΑΕΚ σε αυτό. Μαζί της θα βρίσκονται οι Χάποελ Ιερουσαλήμ, Σάσαρι, Τρέντο, Ρέτζιο Εμίλια, Λιέτουβος Ρίτας, Ζιελόνα Γκόρα, δύο ομάδες από τη Γερμανία, μία από την Αδριατική Λίγκα, την ισπανική λίγκα και τη VTB United League, συν πέντε wild cards που έχουν ζητηθεί από την Αδριατική Λίγκα, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Συζητήθηκε, επίσης, το καλεντάρι της νέας διοργάνωσης. Από τη νέα σεζόν θα υπάρχουν πέντε εβδομάδες όπου οι ομάδες θα δίνουν δυο αγώνες στην Euroleague. Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και οι ισοροπίες, συμφωνήθηκε ότι οι ομάδες θα δίνουν ένα εντός κι ένα εκτός έδρας παιχνίδι μέσα σε αυτές τις πέντε εβδομάδες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ