EUROLEAGUE

Μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague από τον Σβεντ

Μεγάλο ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague από τον Σβεντ

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Αλεξέι Σβεντ πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ στην EuroLeague. Διαβάστε τι κατάφερε ο Ρώσος σταρ της Χίμκι.

Στα 29 του, ο Αλεξέι Σβεντ διανύει την πιο φαντασμαγορική σεζόν της καριέρας του. Ο ηγέτης της Χίμκι κάνει πράγματα και θαύματα στη φετινή EuroLeague και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, έγραψε μια τρομερή επίδοση, την κορυφαία στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο, ο Σβεντ είχε πετύχει 77 τρίποντα σε 24 αγώνες. Χρειαζόταν ένα για να ισοφαρίσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών (τα 78 τρίποντα του Μπόμπι Ντίξον της Φενέρμπαχτσε την περίοδο 2016-17, όμως σε 34 αγώνες και σε 201 προσπάθειες) και δύο για να τον ξεπεράσει. Τελικά ευστόχησε σε τρία μέχρι την τρίτη περίοδο για να φτάσει τα 80 και να αφήσει πίσω του μεγάλους παίκτες όπως ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Σέρχιο Γιουλ, ο Τέρελ ΜακΙντάιρ, ο Κέι Σι Ρίβερς, ο Άντριου Γκάουντλακ κι ο Τζάστιν Ντέντμον.

Μένει να δούμε αν ο Σβεντ προλαβαίνει τα 100 πριν το φινάλε της regular season και πόσα θα έχει στο τέλος της χρονιάς. Προς το παρόν έχει 80/242 (33.1%) ή αν θέλετε 3.2 εύστοχα ανά 9.68 προσπάθειες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ