EUROLEAGUE

Μεγάλο "διπλό" της Μπάγερν στη Μόσχα

Μεγάλο "διπλό" της Μπάγερν στη Μόσχα

Τα "τρελά" αποτελέσματα στον α' όμιλο συνεχίζονται αφού η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι (81-68), για να "βάλει φωτιά" στον βαθμολογικό πίνακα. Καθολική υπεροχή της γερμανικής ομάδας στα ριμπάουντ.

Ο α' όμιλος είναι -μακράν του δεύτερου- ο πιο απρόβλεπτος της regular season. Κάτι που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη εβδομάδα. Αυτή τη φορά στη Μόσχα, εκεί όπου η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Χίμκι με 81-68, για να μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (49 έναντι 29), την ώρα που τέσσερις παίκτες της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Κάπως έτσι, η Χίμκι έχασε μεγάλο έδαφος στην κούρσα της πρώτης θέσης, έχοντας πλέον... πρόβλημα και για τη δεύτερη. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Top 16.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου φρόντισαν να καταστήσουν σαφές πως δεν επρόκειτο να πετάξουν λευκή πετσέτα. Κάπως έτσι, και κυριαρχώντας στα ριμπάουντ, βρήκαν την ευκαιρία να προηγηθούν με +7 (22-29) στο 13ο λεπτό, διάστημα στο οποίο η Χίμκι είχε μόλις 2/9 δίποντα -με τα 5/10 τρίποντα να δίνουν προς στιγμήν τη λύση.

Μόλις όμως τα περιφερειακά σουτ σταμάτησαν να βρίσκουν τον στόχο, η διαφορά πήρε την ανηφόρα υπέρ των Βαυαρών, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το +12 (30-42) ως παρακαταθήκη. Παρεμπιπτόντως, η διακοπή για το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς να έχουν διπλάσια ριμπάουντ (26 έναντι 13), στοιχείο που καταδείκνυε την αδυναμία της Χίμκι να πλησιάσει στο σκορ. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που είχε τόσα αμυντικά ριμπάουντ, όσα και τα επιθετικά των φιλοξενούμενων (9).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ρωσική ομάδα κάπως έδειξε να βελτιώνει την κατάσταση, αλλά το -5 (54-59) του 31ου λεπτού ήταν ό,τι καλύτερο κατάφερε στο παιχνίδι. Ο Τζον Μπράιαντ με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς έκαναν εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλάθι, την ώρα που ο Άλεξ Ρένφρο δήλωνε "παρών" κάθε φορά που... υπήρχε πρόβλημα.

Κάπως έτσι, η διαφορά πήρε εκ νέου την ανιούσα με την Μπάγερν Μονάχου να φτάνει με σχετική άνεση στο τελικό +11 (81-70), πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στην Euroleague. Παρεμπιπτόντως, οι δύο είναι με αντίπαλο τη Χίμκι, η οποία έχασε απόψε πολύ σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια που κάνει για να κατακτήσει την πρωτιά στον α' όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 30-42, 51-59, 68-81.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ