EUROLEAGUE

Μεγάλο διπλό με 79-69 της Μπαρτσελόνα χάρις στον MVP Ράις

Μεγάλο διπλό με 79-69 της Μπαρτσελόνα χάρις στον MVP Ράις

Ο Ταϊρίς Ράις σκότωσε την "αγαπημένη" του Μακάμπι στην πρώτη του επιστροφή στο Τελ Αβίβ, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη νίκη με 79-69.

Παρά τις πολλές της απουσίας (Ναβάρο, Ντόλμαν, Ρίμπας) η Μπαρτσελόνα πέρασε νικηφόρα από τη "Νόκια Αρίνα" επικρατώντας με 79-69 της Μακάμπι. Ήταν η 3η νίκη για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και η δεύτερη εκτός έδρας μετά από αυτή στο Καζάν. Οι "μπλαουγράνα" που είχαν το πάνω χέρι στο ματς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα προηγήθηκαν και με 20 πόντους, πριν αποκρούσουν την τελική αντεπίθεση της "ομάδας του λαού".

Πέρα από τον Ράις, που έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος της Μακάμπι στο γήπεδο που δοξάστηκε, ξεχώρισαν ο Τζόι Ντόρσεϊ (11 πόντοι - 11 ριμπάουντ) και ο Πέτερι Κοπόνεν. Στο δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε ο Φιλανδός έδειξε ότι βρίσκει τον καλό εαυτό του, σκοράροντας 14 πόντους. Πολύ θετική ήταν η παρουσία του Στράτου Περπέρογλου (9 πόντοι), αλλά και του Αλέξανδρου Βεζένκοφ που είχε 9 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Από τη Μακάμπι ξεχώρισε ο Άντριου Γκάουντλοκ (19 πόντοι) και Ντέβιν Σμιθ (18). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην Euroleague για τους Ισραηλινούς με τον υπηρεσιακό Ραμί Χαντάρ στον πάγκο τους.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Ταϊρίς Ράις επέστρεψε για πρώτη φορά στο αγαπημένο του Τελ Αβίβ (είχε κατακτήσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Μακάμπι και μάλιστα ως MVP του Final Four του 2014) ως αντίπαλος και έλαμψε. Είχε 21 πόντους (6/10 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 3/4 βολές), 3 ασίστ και 2 ασίστ. Αγωνίστηκε 31 λεπτά και είχε 17 στο σύστημα αξιολόγησης ranking.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Χάρις σε ένα επιμέρους 19-2 οι "μπλαουγράνα" μετέτρεψαν το κλειστό ματς των δύο πόντων σε μια διαφορά 20 πόντων (49-69) στο 34', που αποδείχτηκε ασφαλείας. Σ' αυτό το διάστημα ξεχώρισε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Ταϊρίς Ράις, αλλά και οι Όλεσον-Κόπονεν-Περπέρογλου και ο πολύ χρήσιμος Αλέξανδρος Βεζένκοφ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το νταμπλ-νταμπλ του Τζόι Ντόρσεϊ. Ο Αμερικάνος σέντερ είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Είχε 7 επιθετικά ριμπάουντ, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας. Η παρουσία ήταν εξαιρετική, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο κρατώντας την Μπαρτσελόνα σε ένα σημείο που τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για εκείνη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ξεκίνημα του αγώνα συνοδεύτηκε με ένα εντυπωσιακό "μπάσιμο" των γηπεδούχων που βρέθηκαν να προηγούνται νωρίς με 7-0 χάρις στην ταχύτητα τους στο ανοιχτό γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να ισορροπήσει το παιχνίδι, παρότι δεν βρήκε αντίδοτο για το δυναμικό παιχνίδι του Ζίρμπες. Χάρις στους Κλαβέρ και Ράις, ωστόσο, οι Καταλανοί κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο 10λεπτο με 20-18.

Στη δεύτερη περίοδο οι Ισραηλινοί επανέλαβαν το δυναμικό τους ξεκίνημα και βρέθηκαν στο +6 (27-21) χάρις στο τρίποντο του Σίλεϊ. Ήταν και πάλι, όμως, το σημείο που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασαν. Αρχικά με τον Τζόι Ντόρσεϊ που έκανε θραύση μες στη ρακέτα, μαζεύοντας το ένα επιθετικό μετά το άλλο (τέλειωσε το ημίχρονο με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ) και εν συνεχεία με τα δύο τρίποντα του Ράις έτρεξαν ένα σερί 13-0 (31-38) και έκλεισαν το ημίχρονο προπορευόμενοι με 6 (34-40).

Η Μακάμπι επιχείρησε την τελευταία της αντεπίθεση και κατάφερε να μειώσει στους 2 πόντους (45-43) χάρις στα τελειώματα του Κόλτον Άιβερσον. Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Ξέφυγε εκ νέου στο σκορ χάρις στον ασταμάτητο Ταϊρίς Ράις και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο 30' (47-58).

Η περιφερειακή γραμμή των "μπλαουγράνα" πήρε εκ νέου την κατάσταση στα χέρια της. Κοπόνεν, Περπέρογλου και Όλεσον έβαλαν το λιθαράκι τους και η διαφορά ανέβηκε ως τους 20 πόντους με ένα επιμέρους 19-2 (49-69 στο 34'). Ήταν λογικό να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι όπως και έκαναν. Έφτασαν με άνεση σε γρήγορα καλάθια με μπροστάρηδες τους Ντέβιν Σμιθ και Άντριου Γκάουντλακ με αποτέλεσμα να μειώσουν στο 39' σε 6 πόντους (69-75). Η απέλπιδα προσπάθεια, που ενδιάμεσα εμπεριείχε ακόμη και τρίποντο στον αιφνιδιασμό (χωρίς αντίπαλο) του Γκάουντλακ, σταμάτησε στο άστοχο τρίποντο του Σμιθ και στις δύο βολές του Κόπονεν στα 30'' που σφράγισαν τη νίκη της Μπαρτσελόνα με 79-69.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 34-40, 47-58, 69-79.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ