EUROLEAGUE

Μεγάλη έκπληξη στην Πόλη, η Ούνικς νίκησε τη Φενέρμπαχτσε

Μεγάλη έκπληξη στην Πόλη, η Ούνικς νίκησε τη Φενέρμπαχτσε

Πρώτη νίκη της Ούνικς Καζάν (73-81), πρώτη ήττα της Φενέρμπαχτσε, στη μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής EuroLeague. Απίστευτη εμφάνιση από Λάγκφορντ και Παραχούσκι

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Ούνικς Καζάν άλωσε την Πόλη με το εντυπωσιακό 73-81. Οι Ρώσοι με τους Λάγκοφορντ και Παραχούσκι να είναι ασταμάτητοι, πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στη φετινή EuroLeague, σε μια έδρα που σπάνια "σπάει". Πρώτη φετινή ήττα της Φενερμπαχτσέ, που τα περίμενε όλα από τον Ντίξον.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

MVP

Ο Κιθ Λάγκφορντ ήταν ο κορυφαίος και βάσει της στατιστικής, αλλά και γιατί έβαλε τους πέντε πόντους που έκαναν το 71-71, σε 71-76 στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Αμερικανός είχε 28 πόντους με 4/4 βολές, 6/12 δίποντα, 4/9 τρίποντα, πήρε 10 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ, έχοντας 36 στην αξιολόγηση. Φοβερός ήταν και ο Παραχούσκι, με 20 πόντους (2/4 βολές, 9/10 δίποντα) και 12 ριμπάουντ (33 στην αξιολόγηση). Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ακόμα ο Κουίνο Κολόμ, που έβαλε 9 πόντους, μοίρασε 11 ασίστ και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Μπόμπι Ντίξον τα έκανε... όλα, όμως δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια (αν εξαιρέσουμε τον Βέσελι). Ο γκαρντ της Φενέρ είχε 23 πόντους με 1/3 δίποντα και 7/9 τρίποντα, παραδόξως όμως ο Ομπράντοβιτς έδωσε την μπάλα στον Σλούκα στις τελευταίες φάσεις και όχι στον Αμερικανό, κάτι που δεν βοήθησε τους Τούρκους να επιστρέψουν στο παιχνίδι στο τελευταίο λεπτό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Την ώρα που η Ούνικς έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο, ο Κώστας Καϊμακόγλου και κυρίως ο Κιθ Λάγκφορντ πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Μία ασίστ και ένα τρίποντο του Καϊμακόγλου και στη συνέχεια πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Λάγκφορντ, έφεραν την ρωσική ομάδα από το -6 στο +5! Μέσα σε δύο λεπτά τα δεδομένα του ματς άλλαξαν και μάλιστα σε ένα σημείο που η Φενέρ έμοιαζε να ελέγχει το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μυαλό και ψυχή και απέδειξαν γιατί η φετινή EuroLeague είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

H Φενέρ προηγήθηκε με 11-8 στο 5', αλλά η Ούνικς αντέδρασε άμεσα και με βασική επιθετική αιχμή τον Λάγκφορντ, πέρασε μπροστά και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 15-20.

Οι Τούρκοι βρήκαν πάλι ρυθμό όταν μπήκε ο Σλούκας και συνάμα ο Ομπράντοβιτς επέλεξε τρία γκαρντ (μαζί Ντίξον και Μαχμούτογλου), ενώ πέρασε στο "4" ο Ντατόμε. Οι Τούρκοι πέρασαν εκ νέου μπροστά με 31-27 στο 14', με τον Ντίξον να εκτελεί με κάθε τρόπο και τον Βέσελι να βοηθάει επιθετικά. Ομως οι Ρώσοι έκλεισαν καλύτερα το ημίχρονο με τον Παραχούσκι να κάνει φοβερή ζημιά κι έτσι ο πίνακας έγραψε 37-41 όταν οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Η Ούνικς βρέθηκε και στο +7 (47-54) στο 25' και παρότι οι γηπεδούχοι πίεσαν και προσπάθησαν να την αναγκάσουν σε λάθη, άντεξε σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και με καλάθι του Κολόμ έκανε το 62-63. Λίγο πριν ο Ντίξον με τρίποντο είχε βάλει μπροστά για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο την Φενέρ (62-61) ξεσηκώνοντας τον κόσμος στις εξέδρες, παρ' όλα αυτά οι Ρώσοι δεν παραδόθηκαν.

Το ματς όμως πήρε το δρόμο του στην τελευταία περίοδο. Ο Ντίξον πήρε πρωτοβουλίες, ήταν ασταμάτητος και μαζί με τον Ντατόμε έκαναν το 66-63 στο 32'. Ο φοβερός Βέσελι έγραψε το 68-63 με την άμυνα των γηπεδούχων να έχει κλείσει το δρόμο προς το καλάθι και εν τέλει η Ουνίκς ευστόχησε και μείωσε σε 68-65 στο 36'. Αμέσως απάντησε ο Ντίξον με τρίποντο, αλλά η Ουνίκς βρήκε πάλι τα ψυχικά αποθέματα και με τρίποντο του Καϊμακόγλου ισοφάρισε σε 71-71 στο 38'. Ο Λάγκφορντ με προσωπική ενέργεια έκανε το 71-73 και ο ίδιος έκανε το 71-76 στα 45''. Ο Σλούκας μείωσε σε 73-76, αλλά ο ίδιος και ο Αντιτς έχασαν από μία ευκαιρία για κάτι περισσότερο και η Ουνίκς πήρε τη μεγάλη νίκη με 73-81.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 37-41, 62-63, 73-81.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ