EUROLEAGUE

Με Ζούρο και τριπλή εκπροσώπηση στο Adidas U16 All Star Game του Βελιγραδίου

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με τον Ηλία Ζούρο στη θέση του προπονητή και τρεις παίκτες ελληνικών ομάδων θα διεξαχθεί το Adidas U16 All Star Game στο περιθώριο του Final Four της EuroLeague!

Τη δυνατότητα να τεστάρουν τις δυνάμεις τους και να διαφημίσουν το ταλέντο του στη... βιτρίνα της EuroLeague θα έχουν το Σάββατο (19/5) τρεις παίκτες ελληνικών ομάδων. Ο λόγος για τους Λευτέρη Μαντζούκα (Προμηθέας Πάτρας - φωτό), Αναστάση Κωστόπουλο (Δούκας) και Τρίσταν Βούκσεβιτς (Ολυμπιακός), οι οποίοι επελέγησαν να εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ασία στο Βελιγράδι.

Πρόκειται για το Adidas U16 All Star Game, ένα παιχνίδι που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο που φιλοξενεί το Final Four της EuroLeague.

Στη θέση του προπονητή για την ευρωπαϊκή ομάδα θα βρίσκεται μάλιστα ο Ηλίας Ζούρος.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας είναι ο πιο γνωστός εκ των τριών εκπροσώπων της Ελλάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεδομένου ότι έχει ήδη πάρει λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα του Προμηθέα Πάτρας. Ο 15χρονος φόργουορντ έπαιξε μάλιστα για 31'11'' πριν από τρεις ημέρες στο ΣΕΦ, έχοντας 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα. Είναι διεθνής με την Εθνική Παίδων.

Ο Αναστάσης Σπυρόπουλος αγωνίζεται στις δύο θέσεις της περιφέρειας (1 & 2), όντας κι αυτός διεθνής με την Εθνική Παίδων. Στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά του Μπελγκάρντ ξεχώρισε με την ικανότητά του να βάζει την μπάλα στο καλάθι, με τους 17.3 πόντους που είχε ανά αγώνα.

Ο Τρίσταν Βούκσεβιτς είναι ο γιος του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και του Απόλλωνα Πάτρας, Ντούσαν. Με ύψος 2μ07 αγωνίζεται ως φόργουορντ, έχοντας ξεχωρίσει την τελευταία διετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στην ηλικία των 15 ετών έχει παίξει σε διεθνή τουρνουά τόσο με τη Σερβία όσο και με την Ελλάδα (σ.σ.: ήταν κι αυτός στο Μπελγκάρντ), δίχως όμως να έχει κάνει ακόμη επίσημη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά η δωδεκάδα που θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη στο Adidas U16 All Star Game: Λευτέρης Μαντζούκας (2003), Αναστάσης Κωστόπουλος (2002), Τρίσταν Βούκσεβιτς (2003), Λεν Σούρμαν (2002, Γερμανία), Φέντορ Ζούγκιτς (2002, Μαυροβούνιο), Μιχάιλο Μούσικιτς (2002, Σερβία), Τιμπέτ Ντενίζ Γκορενέρ (2002, Τουρκία), Λούκα Τάρλατς (2002, Σερβία), Χαμζά Τσελίκ (2002, Τουρκία), Ιμπραΐμ Μαγκασά (2002, Γαλλία), Μάτας Ρέπσις (2002, Λιθουανία).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ