EUROLEAGUE

Με το ζόρι πάλι, αλλά... επέζησε η ΤΣΣΚΑ!

Με το ζόρι πάλι, αλλά... επέζησε η ΤΣΣΚΑ!

Η ΤΣΣΚΑ δυσκολεύτηκε πάλι απέναντι στη Μπασκόνια, ωστόσο επικράτησε με 84-82 χάρις σε δύο βολές του Χάινς 1,1'' πριν από τη λήξη και έκανε το 2-0 στη σειρά. Τραυματίστηκε ο Χάνγκα.

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς η ΤΣΣΚΑ έπαιξε με τη φωτιά και λίγο έλειψε να καεί. Το πάθημα προφανώς δεν έγινε μάθημα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία έχτισε διαφορά 17 πόντων στην τρίτη περίοδο αλλά χρειάστηκε ένα μεγάλο επιθετικό ριμπάουντ από τον Κάιλ Χάινς και 2/2 βολές από τον Αμερικανό σέντερ 1,1 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη, προκειμένου να νικήσει τη Μπασκόνια 84-82 και να κάνει το 2-0 στη σειρά.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Μπασκόνια επί ρωσικού εδάφους, όπως όμως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και στο δεύτερο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Βάσκους.

* Δεν έφτανε η ήττα και το 0-2 στη σειρά, η Μπασκόνια είδε και τον Ανταμ Χάνγκα να αποχωρεί τραυματίας στην τέταρτη περίοδο. Ο Ούγγρος "γύρισε" τον αριστερό αστράγαλο 4'39'' πριν από τη λήξη και δεν επέστρεψε.

Ο MVP

Ο Κάιλ Χάινς δεν έβαλε πολλούς πόντους (10). Δεν μάζεψε πολλά ριμπάουντ (3). Σε ένα σημείο όμως που η ΤΣΣΚΑ παρέπαιε στον επιθετικό τομέα, ο Αμερικανός σέντερ ήταν αυτός που έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Κι αυτό διότι βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο, μάζεψε το μεγαλύτερο ριμπάουντ του ματς και με τις βολές που έβαλε στο 1,1'', χάρισε στην ΤΣΣΚΑ τη νίκη.

Με το ζόρι πάλι, αλλά... επέζησε η ΤΣΣΚΑ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΤΣΣΚΑ πετούσε φωτιές στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο σημείωσε 29 πόντους και είχε 10/14 σουτ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν πάντως τόσο κακή επιθετικά στην τέταρτη περίοδο, που την ολοκλήρωσε με 2/13 σουτ (και 0/5 τρίποντα)!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Μπασκόνια κυριάρχησε στα ριμπάουντ στη Μέγκασπορτ Αρίνα, μάζεψε έξι περισσότερα και δεν την πάτησε όπως στο πρώτο παιχνίδι. Μάλιστα, δεν έκανε ούτε ένα λάθος στα τελευταία 14 λεπτά της αναμέτρησης, κι ενώ μέχρι το 26' είχε καταγράψει ήδη 16 στο φύλλο της στατιστικής! Εντούτοις, στο πιο κρίσιμο σημείο η Μπασκόνια κλώτσησε την καρδάρα. Αρχικά έχασε το πιο κρίσιμο αμυντικό ριμπάουντ και εν συνεχεία έκανε και φάουλ με 1,1'' να απομένει.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με remake του πρώτου αγώνα της σειράς έμοιαζε το πρώτο ημίχρονο στη Μέγκασπορτ Αρίνα. Η Μπασκόνια βρήκε από νωρίς επιθετικές λύσεις στα πρόσωπα των Μπομπουά, Μπάντιντζερ και κατάφερε να ακολουθεί κατά πόδας στο σκορ τους Μοσχοβίτες, “κλέβοντας” ανά διαστήματα και το προβάδισμα. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο προηγήθηκε μάλιστα με 28-33 στο 15'. Κάπου εκεί όμως άρχισε να... γέρνει το γήπεδο στη Μόσχα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κράτησε τη Μπασκόνια χωρίς πόντο για περίπου 4,5 λεπτά και με σερί 10-0 μετέτρεψε το 28-33 σε 38-33 στο 18', κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα πέντε πόντων (40-35).

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Η ΤΣΣΚΑ μπήκε στο παρκέ αποφασισμένη να δημιουργήσει μία μεγάλη διαφορά και το έκανε. Στο 21' ξέφυγε για πρώτη φορά στο ματς με διψήφια διαφορά (45-35) και στο 27' την ανέβασε μέχρι τους 17 πόντους (64-47), με τον Τεόντοσιτς να σημειώνει 11 (από τους 16 προσωπικούς) στην τρίτη περίοδο. Όλα έμοιαζαν να έχουν πάρει το δρόμο τους για την ΤΣΣΚΑ, που διατήρησε τη διαφορά στους 9-10 πόντους μέχρι το 35'. Υπολόγιζε όμως χωρίς την ομάδα του Σίτο Αλόνσο.

Η Μπασκόνια ροκάνισε τη διαφορά μέχρι τον έναν πόντο με 37,2'' να απομένουν και μετά το καλάθι του Ααρον Τζάκσον στα 14,4'' ο Μπομπουά ισοφάρισε με τρίποντο στα 12,1'' (82-82)! Εν συνεχεία ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο, αλλά ο Κάιλ Χάινς μάζεψε το πιο καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ του αγώνα, κέρδισε φάουλ από τον Λαπροβίτολα κάτω από το καλάθι και με 2/2 βολές στο 1,1'' έγραψε το τελικό 84-82. Η ΤΣΣΚΑ επιβίωσε και πάλι, έστω και με τη ψυχή στο στόμα...

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 40-35, 69-58, 84-82

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ