EUROLEAGUE

Με τη μπαγκέτα του Ζήση η Μπάμπεργκ!

Με τη μπαγκέτα του Ζήση η Μπάμπεργκ!

Με έναν ΣΠΟΥΔΑΙΟ Νίκο Ζήση και εξαιρετικούς τους Στρέλνιεκς, Μίλερ, Μέλι, η Μπάμπεργκ νίκησε την Ούνικς Καζάν (89-86) σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι

Συνηθίζεται να λέμε την έκφραση "σαν το παλιό, καλό κρασί" για παίκτες που συνεχίζουν να προσφέρουν όταν μπαίνουν στο φινάλε της καριέρας τους. Ο Νίκος Ζήσης είναι κάτι σαν... παλιό κρασί. Στα 33 του έχει 16 σεζόν καριέρας στη EuroLeague, θεωρείται ένας σπουδαίος βετεράνος, αλλά παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει από τη μέρα που πήρε μεταγραφή στη Μπάμπεργκ. Απόψε, απέναντι στην Ούνικς Καζάν, ο Έλληνας πόιντ γκαρντ άγγιξε το ατομικό του ρεκόρ στις ασίστ και με δικό του καλάθι έδωσε στον Αντρέα Τρινκιέρι την ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη στη διοργάνωση.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Δηλώσεις: Μπάμπεργκ - Ούνικς Καζάν

O MVP

Στη 16η σεζόν του στη EuroLeague (!) o Νίκος Ζήσης έκανε πράγματα και θαύματα. Σκόραρε 16 πόντους, μοίρασε 12 ασίστ (13 είναι το ατομικό του ρεκόρ), έβαλε το μεγάλο καλάθι για το 86-82 και οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη, μετά από την υπερπροσπάθεια και την ήττα στην Κωνσταντινούπολη. Ό,τι κι αν πούμε για τον 33χρονο πλέι μέικερ, θα είναι λίγο. Τρομερός, συνεχίζει να αποδεικνύει ότι παραμένει στο πρώτο ράφι των άσων της διοργάνωσης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην εμπειρία του Στρέλνιεκς και του Ζήση, που όταν η μπάλα έκαιγε, πήραν τη Μπάμπεργκ στις πλάτες τους. Την ίδια ώρα, Καϊμακόγλου και Λάνγκφορντ έβρισκαν σίδερο και δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μια... περήφανη ήττα για την ομάδα τους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο πλουραλισμός της Μπάμπεργκ που πήρε 17 πόντους από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, 16 από τον Νίκο Ζήση, 15 από τον Ντάριους Μίλερ και άλλους 15 από τον Νικολό Μέλι. Οι Γερμανοί μοίρασαν τη μπάλα, είχαν αυτοπεποίθηση και πήραν τη νίκη με έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει να "μεγαλώσουν" ακόμη περισσότερο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Όσο προσεκτική ήταν η Μπάμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, άλλο τόσο ήταν και η Ούνικς στη Γερμανία από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οι δυο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές (19-17 το σκορ της πρώτης περιόδου), μέχρι τη στιγμή που οι Ρώσοι πάτησαν το γκάζι για το +9 (25-34) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Στρέλνιεκς και Μέλι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ και το 41-44 του ημιχρόνου άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για μεγάλη μάχη.

Κότι Κλαρκ και Παραχούσκι έβαλαν την Ούνικς στο +10 (45-55) στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, την ώρα που ο Λάνγκφορντ είχε "ζεσταθεί" και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεινε με τη διαφορά στους επτά (60-67). Ο Νίκος Ζήσης συνέχισε να πασάρει κατά ριπάς, έδωσε άλλη την 11η ασίστ του για να κάνει ο Στρέλνιεκς το 75-74 και έβαλε και το μεγάλο καλάθι για το 86-82 που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης. Καϊμακόγλου και Λάνγκφορντ βρήκαν σίδερο και η Μπάμπεργκ πήρε την πρώτη της νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 41-44, 60-67, 89-86

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ