EUROLEAGUE

Με Μπιλάν η Τσεντεβίτα "πάγωσε" την Εφές

Με Μπιλάν η Τσεντεβίτα "πάγωσε" την Εφές

Η πρώτη νίκη της Τσεντεβίτα στην φετινή Euroleague είναι γεγονός, καθώς οι Κροάτες με ένα εξαιρετικό φίνις νίκησαν με 81-75 την Εφές στη Τουρκία.

Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο κι αυτό φρόντισε να το επιβεβαιώσει η Τσεντεβίτα. Οι πρωταθλητές Τουρκίας με ένα επιμέρους 15-4 στο τέταρτο δεκάλεπτο κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη κερδίζοντας με 81-75 την Εφές μέσα στο "Αμπντί Ιπεκτσί". Ο Μίρο Μπιλάν με 20 πόντους και ο Τζέικομπ Πούλεμ με 18 ήταν αυτοί που φόρεσαν τον "μανδύα" του εκτελεστή για τα τουρκικά όνειρα νίκης, ενώ κατάφεραν να χαλάσουν τα γενέθλια του Ντούσαν Ίβκοβιτς που έκλεισε τα 72 χρόνια ζωής.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Τα δίποντα αποτέλεσαν την "αιχμή του δόρατος" για την Αναντολού Εφές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Αρκούσε η παρουσία του Ντάριο Σάριτς (8 πόντοι με 4/4 δίποντα) άλλωστε για να δώσει την κατευθυντήρια γραμμή της τουρκικής ομάδας στην πρώτη περίοδο.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς "ακούμπησε" αρκετά την μπάλα στο λόου ποστ, πήγε σε συνεργασίες δύο παικτών και χάρη στα εκπληκτικά ποσοστά της (8/9 δίποντα), είχε τη δυνατότητα να προηγηθεί με +4 (25-21) στο φινάλε της πρώτης περιόδου, παρά το γεγονός πως αμυντικά είχε... θέματα. Κυρίως γιατί ο Μίρο Μπίλαν δεν είχε αντίπαλο στην επίθεση, έχοντας 8 πόντους από το πρώτο δεκάλεπτο.

Πολύ γρήγορα στη δεύτερη περίοδο, η Αναντολού Εφές έφτασε στο +10 (31-21 στο 12'), χάρη σε κάρφωμα του Μπράιαν Ντάνστον, με τη συνέχεια όμως να είναι πολύ διαφορετική. Ο Μίρο Μπίλαν συνέχισε το... βιολί του, ο Τζέικομπ Πούλεν πήρε το "όπλο" του και με συνοπτικές διαδικασίες, η Τσεντεβίτα έφτασε στο -3 (37-34) με 1'30'' για το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πήγαν εν τέλει στα αποδυτήρια, με τους γηπεδούχους να έχουν μεγαλώσει ελαφρώς το προβάδισμά τους (41-36).

Ισορροπημένο και με τους Κροάτες να μένουν συνεχώς σε απόσταση αναπνοής ήταν το τρίτο δεκάλεπτο (50-47 στο 25'). Όποτε πλησίαζαν απειλητικά οι Κροάτες η Εφές έβρισκε κάποιο μεγάλο σουτ είτε από τον Τζον Ντίμπλερ είτε από τον Ντέρικ Μπράουν (55-49 στο 27'). Το δεκάλεπτο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 58-54.

Με Κροατικό σερί 5-0 ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, καθώς Μπάμπιτς και Ζγκάνετς έβαλαν την ομάδα τους μπροστά με 59-58. Όλα αυτά μέχρι να πάρει το... όπλο του ο Τζον Ντίμπλερ και οδήγησε την Εφές σε ένα σερί 9-0 (67-59 στο 33'). Η απάντηση στο Τούρκικο σερί ήταν ένα επιμέρους 15-4 κι έτσι η Τσεντεβίτα πέρασε μπροστά με 74-71 (στο 36'). Το παιχνίδι είχε γίνει πλέον γκραν γκινιόλ. Η Εφές προσπαθούσε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση, όμως Μπιλάν και Πούλεν έμοιαζαν ασταμάτητοι οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Κροάτες μέχρι το τέλος (75-81).

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 41-36, 58-54, 75-81.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ