EUROLEAGUE

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Η Euroleague γυρίζει σελίδα από τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τους ανθρώπους (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) που εμπλέκονται σε αυτή να συμφωνούν πως η νέα μορφή της διοργάνωσης είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί.

Από την επόμενη χρονιά η Euroleague θα έχει διαφορετική εικόνα και δομή, με το format να αλλάζει πλήρως όπως και το καλεντάρι. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες, κατέθεσαν την άποψή τους για τη νέα εποχή της διοργάνωσης συμφωνώντας πως η Euroleague θα γίνει καλύτερη, πιο ανταγωνιστική, πιο θελκτική για τους φιλάθλους.

Σάσα Τζόρτζεβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού): " Οτιδήποτε αφορά την εξέλιξη του αθλήματος είναι καλό για όλους μας. Δεν έχει σημασία ποιος το διοργανώνει. Αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά το ότι με τη νέα κατάσταση στην Euroleague, θα βρίσκονται οι καλύτεροι παίκτες στο παρκέ, γιατί οι φίλαθλοι θέλουν να απολαύσουν κάθε στιγμή και αυτό συμβαίνει όταν βλέπουν τους καλύτερους να αντιμετωπίζουν τους καλύτερους. Οπότε οι παίκτες είναι το κύριο προϊόν. Αυτοί είναι το επίκεντρο, οι υπόλοιποι είμαστε το γύρω γύρω. Γι αυτό νομίζω πως όλο αυτό θα δημιουργήσει μία win win κατάσταση για όλους".

Βλάντο Γιάνκοβιτς (παίκτης Παναθηναϊκού): " Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε. Είναι νωρίς κι ακόμη "τρέχει" η φετινή αγωνιστική περίοδος. Ως παίκτης όμως, αυτό που έχω να πω είναι ότι στηρίζω κάθε προσπάθεια που γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη του μπάσκετ. Θέλουμε να παίζουμε σε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση, γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους: τους παίκτες, τους προπονητές, τους φιλάθλους, τις διοικήσεις, τους διαιτητές".

Γιώργος Πρίντεζης (παίκτης Ολυμπιακού): " Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για το άθλημα, που αποδεικνύει τις αξίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εξελίσσεται διαρκώς. Είμαι σίγουρος πως το νέο μοντέλο θα βοηθήσει στην εξέλιξη των συλλόγων, θα συνδράμει στο να ανεβάσουν τον πήχη και να γίνει ένα ακόμη βήμα προκειμένου να πλησιάσουμε στα στάνταρ του ΝΒΑ".

Βασίλης Σπανούλης (παίκτης Ολυμπιακού): " Όλα γίνονται για το καλό του αθλήματος. Οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη του αθλήματος και να αυξήσει τα έσοδα των συλλόγων είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή. Θα δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ένα πραγματικό πρωτάθλημα με ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπου κάθε παιχνίδι θα είναι δύσκολο και θα έχει ξεχωριστή σημασία. Σίγουρα όλο αυτό θα αυξήσει τον ανταγωνισμό και το ενδιαφέρον των φιλάθλων".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Τομά Ερτέλ (παίκτης Αναντολού Εφές): " Νομίζω πως είναι πολύ ενδιαφέρον όλο αυτό. Θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και ντέρμπι. Οι φίλοι του μπάσκετ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τόσες πολλές "μάχες" στη διάρκεια της σεζόν, ενώ θα δουν τουλάχιστον μια φορά οποιονδήποτε αντίπαλο στο δικό τους γήπεδο. Πιστεύω πως στο πέρασμα του χρόνου, η διοργάνωση με αυτή τη δομή θα εξελιχθεί περισσότερο και θα παραμείνει η κορυφαία σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως ακριβώς είναι τώρα".

Τζέισον Γκρέιντζερ (παίκτης Αναντολού Εφές): " Η νέα δομή, κατά την άποψή μου, είναι πολύ καλή. Θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια στην Euroleague και νομίζω πως έτσι θα γίνει πιο ανταγωνιστικό όλο αυτό. Φαίνεται πως η σεζόν θα είναι μεγαλύτερη, με περισσότερα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο απ ότι είναι τώρα. Οι παίκτες θα παλεύουν περισσότερο. Έχω την εντύπωση πως όλοι όσοι αγαπούν το μπάσκετ, θα το απολαύσουν πολύ περισσότερο".

Κάιλ Χάινς (παίκτης ΤΣΣΚΑ Μόσχας): " Η νέα δομή της Euroleague έχει πραγματικά θετική προοπτική για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γενικά, νομίζω πως η νέα δομή θα κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστική την Euroleague. Κάνει κάθε παιχνίδι σημαντικό, κι από την πλευρά των φιλάθλων, θα είναι πολύ πιο συναρπαστικό αυτό που θα βλέπουν κάθε εβδομάδα, γιατί θα μιλάμε για μεγάλα ευρωπαϊκά ντέρμπι, μεταξύ των κορυφαίων και πιο ιστορικών συλλόγων της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρεις πότε και αν η ομάδα σου θα παίξει απέναντι στις καλύτερες ομάδες ή σε ντέρμπι, όπως αυτά με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ή διαφορετικά πότε θα αντιμετωπίσουν η Ρεάλ Μαδρίτης την Μπαρτσελόνα, κι αντίστροφα. Οπότε πιστεύω πως αυτή η λογική θα κάνει καλό τόσο στην ανταγωνιστικότητα του πράγματος, όσο και στην οπτική των φιλάθλων, γιατί όλα είναι πιο θετικά, συν ότι θα κάνει πιο λαμπρό το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Θα πρόσθετα όμως, πως θα ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον αν βλέπουμε στο μέλλον τη σειρά των πλέι οφ να είναι όπως στο ΝΒΑ, ώστε να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικά τα πράγματα. Αυτό θα κάνει την Euroleague ακόμη πιο συναρπαστική για όλες τις ομάδες, όχι μόνο για τους φιλάθλους. Νομίζω πως θα βοηθήσει στην εξάπλωση του ενδιαφέροντος σε περισσότερα παιχνίδια. Παρότι το Final Four είναι ένα εξαιρετικό event, έχω την αίσθηση ότι για τους φιλάθλους και τις ομάδες είναι ένα μικρό μειονέκτημα. Η σειρά των πλέι οφ θα κάνει τα παιχνίδια πιο συναρπαστικά γιατί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν εντός κι εκτός έδρας, να ταξιδέψουν με την ομάδα τους στο εξωτερικό. Ως φίλαθλος, θα ήθελα πολύ να αλλάζει αυτό το κομμάτι της διοργάνωσης".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Αντρέι Βοροντσέβιτς (παίκτης ΤΣΣΚΑ Μόσχας): " Η νέα μορφή της Euroleague έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα βοηθήσει στην εξέλιξη του αθλήματος στη Ρωσία, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι υπέροχο που θα παίξουμε κόντρα σε όλες τις ομάδες της διοργάνωσης, οι φίλαθλοί μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν συχνά κάθε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα".

Δημήτρης Ιτούδης (προπονητής ΤΣΣΚΑ Μόσχας): " Το κυκλικό σύστημα των αγώνων κάνει την Euroleague ένα κανονικό πρωτάθλημα, επειδή όλοι θα παίξουν με όλους. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε το πρόγραμμα για κάθε ομάδα γιατί υπάρχουν και τα εγχώρια πρωταθλήματα. Θα πρέπει να δούμε το καλεντάρι με τους αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά όλα αυτά σίγουρα θα μετατρέψουν την Euroleague σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Θα προσέθετα ότι αν δούμε την ίδια λογική των αγώνων και στα πλέι οφ, τότε θα υπάρξει πραγματική αξιολόγηση των ομάδων στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί γι αυτό γίνονται όλα. Το μπάσκετ είναι τα πλέι οφ. Όλοι μας ευχόμαστε να πετύχει αυτό, να είμαστε ενωμένοι και να απολαύσουν οι φίλαθλοι τους καλύτερους απέναντι στους καλύτερους".

Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (GM της Φενέρμπαχτσε): " Μιλάμε για τη φυσική εξέλιξη της μεγαλύτερης διοργάνωσης στον κόσμο, μετά το ΝΒΑ. Θα φέρει μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ολόκληρην μπασκετική κοινότητα, βασισμένο στην ευκαιρία που θα υπάρχει για να παίζουν οι καλύτερες ομάδες μεταξύ τους. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον, να υπάρξει μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερα έσοδα, όπως επίσης να επωφεληθεί το άθλημα γενικότερα. Οπότε πιστεύω πως μιλάμε για ένα βήμα προόδου".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Φενέρμπαχτσε): " Είναι προφανές πως τα τελευταία χρόνια όλοι μιλούσαν γι αυτό, ότι δηλαδή θα ήταν καλό να υπήρχε μια διοργάνωση όπου όλοι θα παίζουν με όλους. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, αφού θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να έχουμε σαφή εικόνα. Χωρίς αμφιβολία όμως το γεγονός ότι στην πρώτη φάση της Euroleague κάθε ομάδα θα δίνει δεκαπέντε (15) αγώνες εντός έδρας είναι καλό για τους φιλάθλους, τα media, την τηλεόραση, για όλους. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ακόμη περισσότερες ομάδες στην Euroleague, ότι γίνεται ένα ακόμη βήμα προόδου".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Πάμπλο Λάσο (προπονητής Ρεάλ Μαδρίτης): " Το να παίζουμε σε αυτή τη καινούρια κανονική σεζόν θα επιτρέψει στους οπαδούς να δουν την ομάδα τους να παίζει εναντίον όλων των ομάδων στη διοργάνωση, κάτι που είναι πολύ ελκυστικό. Αν τώρα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό τότε με το νέο σχεδιασμό κάθε παιχνίδι θα γίνει ακόμη πιο σημαντικό".

Σέρχιο Γιούλ (παίκτης Ρεάλ Μαδρίτης): " Σε αυτόν τον σχεδιασμό της διοργάνωσης όλες οι ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας της περιόδου, κάτι το οποίο θα είναι πολύ θετικό για τους οπαδούς γιατί θα μπορούν να δουν την ομάδα τους να παίζει εναντίον όλων".

Λίβιο Πρόλι (πρόεδρος Αρμάνι Μιλάνο): " Η νέα Euroleague θα επιτρέψει στις ομάδες να σχεδιάσουν τα πλάνα τους με μακρoπρόθεσμους στόχους. Το επιπρόσθετο κέρδος θα είναι η ευκαιρία να παίζουμε κάθε χρόνο με τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Έτσι, όλοι οι οπαδοί θα μπορούν να δουν τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και οι ομάδες θα μπορούν να αναπτύξουν υγιείς κόντρες κατά τη διάρκεια των σεζόν. Αυτό είναι εξαιρετικό για το άθλημά μας: η νέα Euroleague θα δείχνει σαν διοργάνωση του υψηλότερου επιπέδου μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η σταθερότητα θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε στρατηγικές για να προωθήσουμε το προϊόν μας με τον καλύτερο τρόπο. Οι ομάδες είναι κάτι περισσότερο από έτοιμες για να διαχειριστούν οι ίδιες το προϊόν τους και να εκτοξεύσουν την Ευρωλίγκα σε μια νέα εποχή".

Αλεσάντρο Τζεντίλε (παίκτης Αρμάνι Μιλάνο): " Σαν παίκτης, έχω πολύ ψηλά την Euroleague . Είναι ένας εξαιρετικός θεσμός και τον αγαπάω. Για μένα, η ευκαιρία να παίζω κάθε χρόνο εναντίον των καλύτερων ομάδων και παικτών, στα πιο ιστορικά και όμορφα γήπεδα στην Ευρώπη είναι ανεκτίμητο. Γι' αυτό επικροτώ αυτή τη νέα πορεία".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Μπαρτσελόνα): " Σαν προπονητής μια εκ των 11 μόνιμων ομάδων σε αυτή τη νέα εποχή της διοργάνωσης, [πιστεύω πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και θα κάνει την Euroleague ακόμα πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική. Αυτό το βήμα επηρεάζει τις εμπλεκόμενες ομάδες με θετικό τρόπο, όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικά, από την ώρα που μια διοργάνωση σαν και αυτή θα αφήσει το στίγμα της στις ομάδες και θα κάνει το άθλημά μας πιο προσιτό σε περισσότερους ανθρώπους".

Παούλιους Μοτιεγιούνας (πρόεδρος της Ζάλγκιρις): " Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα καθώς υπάρχει μια σταθερή βάση για τα επόμενα 10 χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά και η συνεργασία με την IMG θα βοηθήσει την Euroleague να μεγαλώσει. Ο νέος τους σχεδιασμός είναι πολύ ελκυστικός για τις ομάδες και τους οπαδούς. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τις καλύτερες ομάδες της Euroleague στα γήπεδά μας. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι πολύ χαρούμενη που είναι ανάμεσά τους. Δείχνει ότι η δουλεία και η αφοσίωσή μας έγινε στο σωστό δρόμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτής της ιστορικής εξέλιξης".

Μαρτίνας Πότσιους (παίκτης Ζάλγκιρις): " Το νέο μοντέλο της Euroleague είναι πολύ συναρπαστικό. Θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εντός και εκτός έδρας. Είμαι σίγουρος ότι θα αρέσει και στους οπαδούς μας. Θα έρθουν περισσότερα παιχνίδια της καλύτερης ποιότητας στο Zalgirio Arena και η ατμόσφαιρα στα εντός έδρας παιχνίδια της Euroleague είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Τώρα θα έχουμε τουλάχιστον 15 εντός έδρας παιχνίδια αλλά είναι ένα από τα καλά πράγματα. Η νέα σχεδίαση θα φέρει σταθερότητα και θα βοηθήσει τις ομάδες να βρουν περισσότερους σπόνσορες. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και θα συμβάλει στο να δυναμώσουν οι ομάδες και η ίδια η Euroleague ".

Χουάν Κάρλος Ναβάρο (παίκτης Μπαρτσελόνα): " Είναι ελκυστικό. Σίγουρα φαίνεται ωραίο και θα είναι ένας καλός τρόπος να φέρουμε τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ πιο κοντά στους οπαδούς".

Στράτος Περπέρογλου (παίκτης Μπαρτσελόνα): " Αυτή η διοργάνωση πάντα ήταν ελκυστική. Τώρα, με αυτή τη νέα μορφή, φαντάζομαι πως θα είναι ακόμα περισσότερο ελκυστική. Σαν παίκτης μια εκ των μονίμων ομάδων, είμαι χαρούμενος".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Σιμόν Μιζράχι (πρόεδρος Μακάμπι Τελ Αβίβ): "Η απόφαση της Euroleague να αλλάξει το σχεδιασμό της διοργάνωσης και να αυξήσει τον αριθμό των παιχνιδιών είναι ιστορική καθώς αποτελεί μια επανάσταση το ευρωπαϊκό μπάσκετ, με 16 ομάδες εκ των οποίων οι 11 έχουν δεδομένη θέση καθώς έχουν δίπλωμα κατηγορίας Α. Θα παιχτούν τουλάχιστον 30 αγώνες, κατά τη διάρκεια των οποίων όλες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους τουλάχιστον δυο φορές. Το γεγονός αυτό εγγυάται πως καμία συμμετάσχουσα ομάδα δεν θα βρεθεί εκτός διοργάνωσης μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου. Αυτές είναι καλοδεχούμενες εξελίξεις και όντως είναι ιστορική αλλαγή η οποία θα βοηθήσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει άλμα προς τα εμπρός. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Euroleague και τον πρόεδρό της, τον Τζόρντι Μπερτομέου, που έφερε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Εμείς, η Μακάμπι, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μια εκ των 11 ομάδων που ανήκουν σε αυτόν τον σημαντικό οργανισμό που ονομάζεται Euroleague ".

Ντέβιν Σμιθ (παίκτης Μακάμπι Τελ Αβίβ): " Είναι σίγουρα μια μεγάλη και σημαντική απόφαση, ένα μεγάλο βήμα και είμαι σίγουρος πως θα βελτιώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ακόμα περισσότερο. Είναι φανταστικό που θα βρεθούμε με όλους τους αντιπάλους μας στο πρωτάθλημα, όλοι τους είναι δυνατοί και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Οι οπαδοί κερδίζουν πολλά από αυτή την απόφαση. Ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο για εμας, τους παίκτες γιατί θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια, αλλά όταν μιλάς για το υψηλότερο επίπεδο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, είναι διασκεδαστικό γιατί θα είναι μια πρόκληση, να παίζουμε εναντίον των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης συχνά. Περιμένω να είναι μια εξαιρετική εμπειρία".

Με μια φωνή: "Ναι" στην Euroleague
INTIME SPORTS

Χοσεάν Κερεχέτα (πρόεδρος Λαμποράλ Κούτσα): " Μιλάμε για μια ιστορική στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το σημαντικό είναι πως οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες αποφάσισαν για το δικό μας μέλλον και υπογράψαμε μια πολύτιμη συμφωνία με την IMG. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στις ομάδες να έχουν περισσότερα έσοδα, και πάνω απ' όλα, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, θα χρησιμοποιηθούν πολλά χρήματα για να προωθήσουν αυτό το πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα που θα εγγυάται στους οπαδούς όλων των πόλεων ότι θα βλέπουν από κοντά τις καλύτερες ομάδες της ηπείρου κάθε χρόνο".

Φαμπιάν Κοζέρ (παίκτης Λάμποραλ Κούτσα): " Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας να είναι στην ευρωπαϊκή ελίτ για τα επόμενα 10 χρόνια. Αυτό δείχνει πως η χώρα των Βάσκων είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη, την σέβονται όλοι, και πιστεύω πως για την ομάδα, την πόλη και για όλους είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οι καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης θα έρχονται στην Fernando Buesa Arena κάθε χρόνο και οι οπαδοί θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν μια διοργάνωση του υψηλότερου επιπέδου. Και με ένα γήπεδο σαν και αυτό, πιστεύω πως η ομάδα το αξίζει".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ