EUROLEAGUE

Με φοβερό Κούζμιτς ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε από το Μιλάνο

Με φοβερό Κούζμιτς ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε από το Μιλάνο

Ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε από το Φόρουμ (71-78 την Αρμάνι) με κορυφαίο τον Κούζμιτς και αποθεώθηκε από 2000 οπαδούς του που ταξίδεψαν στο Μιλάνο.

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν είχε διάθεση να ρισκάρει τίποτα μέσα στο Μιλάνο. Επικράτησε με 71-78, έφτασε στις 15 νίκες στην EuroLeague και έκανε ακόμα ένα βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ. Συνάμα, έδωσε παράταση στην αγωνία για το αβαντάζ έδρας. Ο Ολυμπιακός περίμενε ήττα των Σέρβων στην Ιταλία, προκειμένου να εξασφαλιστεί σε περίπτωση δικής του νίκη επί της Γαλατά στο ΣΕΦ, όμως ο Ερυθρός Αστέρας δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Ερυθρός Αστέρας στηρίχθηκε στον σπουδαίο Ογκνιεν Κούζμιτς και φυσικά στη βοήθεια που του έδωσαν οι οπαδοί του, που ταξίδεψαν στο Μιλάνο και έκαναν το Φόρουμ να θυμίζει... Βελιγράδι. Από την άλλη το Μιλάνο πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά με 9 ετοιμοπόλεμους παίκτες δεν άνετξε μέχρι τέλους.

MVP

O Ογκνιεν Κούζμιτς ήταν αν μη τι άλλο ο πιο καθοριστικός παίκτης της αναμέτρησης. "Μίλησε" στην τελευταία περίοδο, όταν και πέτυχε τους 11 πόντους του Ερυθρού Αστέρα μέχρι το 38'. Οταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν σιγήσει, ο τέως σέντερ του Παναθηναϊκού ανέλαβε δράση και από τα δικά του χέρια έγινε το 65-71... Λίγο πριν, το Μιλάνο είχε ισοφαρίσει σε 60-60 και τα πράγματα έδειχναν να έχουν πάρει άσχημη τροπή για τους φιλοξενούμενους, που όμως βρήκαν λύση από τον ψηλό τους... Συνολικά ο Κούζμιτς είχε 15 πόντους με 5/7 βολές και 5/6 δίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ, έκανε 3 τάπες, 2 κλεψίματα και έγραψε 24 στην αξιολόγηση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο MVP το έκρινε και ο κόσμος του Ερυθρού Αστέρα στις εξέδρες. Οταν το ματς πήγε στο 60-60, οι οπαδοί των φιλοξενουμένων άρχισαν να φωνάζουν ακόμα περισσότερο και έκαναν το γήπεδο δική τους έδρας. Ο δε Κούζμιτς, με συνεχόμενους πόντους κράτησε μπροστά στο σκορ τους Σέρβους και σταμάτησε μόνος του την αντεπίθεση της Μιλάνο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Είναι οι 11.289 θεατές στο Φόρουμ, αριθμός σαφώς μεγαλύτερος σε σχέση με όλα τα προηγούμενα ματς της Μιλάνο. Ποιοί έκαναν τη διαφορά; Οι περίπου 2000 οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, που έκαναν την ατμόσφαιρα να θυμίζει Βελιγράδι και βοήθησαν την ομάδα τους να πετύχει ένα πολύ σπουδαίο διπλό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε δυνατά από την εκκίνηση του ματς και στο 4' το σκορ ήταν 4-14, με τον Τζένκινς και τον Λάζιτς να κάνουν τη διαφορά. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 10-25, με τον Γκούντουριτς να δίνει επιθετική βοήθεια στους φιλοξενούμενους.

Η Αρμάνι δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει μέχρι το 13' και ο Ερυθρός Αστέρας βρέθηκε στο +18 (17-35) με τον Σιμόνοβιτς να παίρνει τη σκυτάλη. Στο σημείο εκείνο, όμως, το Μιλάνο έδειξε σημάδια ανάκαμψης και επί μέρους 11-2, μείωσε σε 28-37 στο 17'. Ο Σάντερς και ο Πάσκολο έδωσαν λύσεις για τους γηπεδούχους, που δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν περισσότερο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-43.

Το Μιλάνο μείωσε ακόμα και στους 6 (48-54) στο 28' με τον Μάτσβαν να δίνει λύσεις, αλλά τότε ανέλαβε δράση ο Μπιέλιτσα, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους έδωσε ανάσα στον Ερυθρό Αστέρα και έκανε το 50-60 στο 30'. Η Αρμάνι δεν είχε διάθεση να εγκαταλείψει την προσπάθεια και στην τελευταία περίοδο έκανε σερί 10-0, με τον Πάσκολο και τον Χίκμαν να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το 60-60 έγινε στο 33' και μόνο τότε ο Κούζμιτς έδωσε ανάσα (γκολ φάουλ) στους φιλοξενούμενους. Ο τέως σέντερ του Παναθηναϊκού συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και κάπως έτσι έγινε το 62-68 στο 36'. Λίγο μετά έκανε το 65-71, για να δοθεί η χαριστική βολή από τον Σιμόνοβιτς, ο οποίος με τρίποντο έγραψε το 65-76 στο 39'. Κι εκεί τελείωσαν όλα, με την Αρμάνι απλά να μειώνει σε 71-78.

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 31-43, 50-60, 71-78

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ