EUROLEAGUE

Μαθηματικά πρώτη η Ρεάλ, 7η η Φενέρμπαχτσε!

Μαθηματικά πρώτη η Ρεάλ, 7η η Φενέρμπαχτσε!

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Φενέρμπαχτσε 61-56 και κατέκτησε μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague. Στην 7η θέση της κατάταξης έπεσε η Φενέρμπαχτσε!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησαν τη σεζόν με την ίδια φιλοδοξία. Μία αγωνιστική όμως πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, η μεν Ρεάλ εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση (και περιμένει την ομάδα που θα τερματίσει 8η στα Playoffs) και η δε Φενέρμπαχτσε κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει το πλεονέκτημα έδρας, αλλά να τερματίσει και 7η! Στη θέση, δηλαδή, στην οποία βρίσκεται μετά το τέλος της 29ης αγωνιστικής.

Μετά την τέταρτη ήττα στους τελευταίους πέντε αγώνες (και την πρώτη από τη Ρεάλ έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες νίκες στις αναμετρήσεις τους) η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έπεσε στην 7η θέση της κατάταξης και πλέον χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη επί της Μπαρτσελόνα και κάποιο "δώρο" από Παναθηναϊκό (να χάσει στο Τελ Αβίβ) ή τη Μπασκόνια (να ηττηθεί εντός έδρας από τη Ζαλγκίρις) για να έχει πιθανότητες να αναρριχηθεί ψηλότερα.

O MVP

Δύο παίκτες μπορούν να μοιραστούν αυτόν τον τίτλο. Ο ένας είναι ο Σέρχιο Γιουλ (16 πόντοι) και ο άλλος ο Ρούντι Φερνάντεθ (11 πόντοι, 3/3 τρίποντα), οι μόνοι από πλευράς Ρεάλ που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Οι δύο συγκεκριμένοι ήταν επίσης και αυτοί που “έσπρωξαν” τη Ρεάλ στο κρίσιμο σημείο (από το 25' έως το 31'), βοηθώντας τη να ξεφύγει με διαφορά εννέα πόντων και να πάρει τα ηνία του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το 38,0% με το οποίο σούταραν οι δύο ομάδες. Η Ρεάλ και η Φενέρμπαχτσε είχαν μαζί 43/113 σουτ (28/67 δίποντα και 15/46 τρίποντα), σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες και φάνηκε από τη μεγάλη αστοχία τους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το διάστημα μεταξύ του 25' και του 31' ήταν ΟΛΟ το παιχνίδι. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα η Ρεάλ κράτησε τη Φενέρμπαχτσε στους δύο πόντους και με ένα επιμέρους 16-2 κατόρθωσε να μετατρέψει το -6 σε +8. Δεν άφησε ξανά τη Φενέρμπαχτσε να προηγηθεί στα τελευταία εννέα λεπτά.

Μαθηματικά πρώτη η Ρεάλ, 7η η Φενέρμπαχτσε!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Φενέρμπαχτσε πήγε στη Μαδρίτη γνωρίζοντας ότι απειλείται ακόμα και να πέσει στην 7η θέση της κατάταξης σε περίπτωση ήττας, οπότε πούλησε ακριβά το τομάρι της. Το αγωνιστικό πλάνο της ήταν υποδειγματικό. Παρά τις απουσίες των Σλούκα, Ντατόμε και Μπένετ, η τουρκική ομάδα κατόρθωσε να “κοιμήσει” τους γηπεδούχους με το παιχνίδι της και να κρατήσει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης στους 29 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Αν σούταρε, δε, με καλύτερα ποσοστά από το 37,5% που είχε εντός πεδιάς (12/32 σουτ), τότε σίγουρα η διαφορά θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη από τρεις πόντους (29-32).

Έπειτα από 8 εναλλαγές στο σκορ και δύο ισοπαλίες στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κατάφερε να προηγηθεί και με 41-35 στο 25'. Έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Μέχρι που ο Ρούντι Φερνάντεθ βρήκε το χέρι του. Δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Ισπανό σούτινγκ γκαρντ “ξεκόλλησαν” τους γηπεδούχους και μετά ανέλαβε δράση ο Σέρχιο Γιουλ, που σημείωσε έξι απανωτούς πόντους σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Ακολούθησε άλλο ένα τρίποντο του Φερνάντεθ και αίφνης το 35-41 στο 25' έγινε 51-43 στο 31' με επιμέρους 16-2 σε διάστημα έξι λεπτών.

Η τουρκική ομάδα δεν προηγήθηκε ξανά στο παιχνίδι μετά το εξάλεπτο ξέσπασμα των Μαδριλένων. Η Ρεάλ δημιούργησε διαφορά εννέα πόντων στο 37' (59-50) και στο τέλος άντεξε στην απέλπιδα προσπάθεια της Φενέρμπαχτσε να ξαναμπεί στο ματς. Οι Τούρκοι έκαναν το σκορ 59-56 με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στο 1'40'' πριν από το τέλος, ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν ξανά. Ο Σέρβος έκανε μάλιστα το πιο κρίσιμο λάθος στα 29'', στην επόμενη φάση ο Γιουλ κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές 10,9'' πριν από τη λήξη, επί της ουσίας έριξε τους τίτλους τέλους στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 29-32, 48-43, 61-56

Τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

Τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ