EUROLEAGUE

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 76-77

Μάλαγα - Παναθηναϊκός 76-77
INTIME SPORTS

Δια χειρός Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός απέδρασε με τους δύο βαθμούς από τη Μάλαγα (76-77) και σημείωσε την τέταρτη νίκη του στην Ευρωλίγκα! Διαβάστε αναλυτικά (videos)...

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύτιμη νίκη απέναντι στη Μάλαγα, δια χειρός του αρχηγού του, Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος 1.3'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς ευστόχησε στο "χρυσό" τρίποντο για την ομάδα του και έδωσε το θετικό αποτέλεσμα στους "πράσινους" με 77-76.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε επιβάλει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τον ρυθμό του, κατάφερε να ξεφύγει μέχρι και με 17 πόντους (17-34), όμως η Μάλαγα είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στον αγώνα.

Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα καταφέρει να φύγει με τους δύο βαθμούς της νίκης από την Ανδαλουσία, όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης με εύστοχο σουτ τριών πόντων θα βάλει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών την ομάδα του μετά τις ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Μπάμπεργκ.

Ο Διαμαντίδης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, έχοντας 2/2 βολές, 02/ δίποντα και 7/11 τρίποντα, ενώ έδωσε 4 ασίστ, είχε ένα κόψιμο και κέρδισε πέντε φάουλ. Άξιοι συμπαραστάτες οι Ρομέιν Σάτο, Στίβεν Σμιθ που πέτυχαν από 13 πόντους.

Για τη Μάλαγα, η οποία έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ο Λούκα Ζόριτς είχε 21 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ντάρντεν, Βάλτερς που σημείωσαν από 13 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ καλά την αναμέτρηση και με διαδοχικά τρίποντα από τους Ρομέιν Σάτο, Δημήτρη Διαμαντίδη "ξεκλείδωσε" την άμυνα της Μάλαγα και κατάφερε να προηγηθεί στο 3' με 5-11, έπειτα από σουτ τριών πόντων του αρχηγού των "πρασίνων".

Στη συνέχεια τα πράγματα δεν άλλαξαν, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ φρόντισαν να αυξήσουν και την μεταξύ τους διαφορά, επωφελούμενοι την έλλειψη ψυχραιμίας του συγκροτήματος του Τσους Ματέο. Έτσι, ο Μάικ Μπατίστ έκανε το 9-15 για τους φιλοξενούμενους.

Το "τριφύλλι" συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δέκα πόντων (17-27), ύστερα από δύο εύστοχες βολές του Τρεμέλ Ντάρντεν.

Ξέφυγε, αλλά η Μάλαγα αντέδρασε...

Η δεύτερη περίοδος, άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με καλάθι του Λόγκαν αποσπάστηκε με 17-31, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης με εύστοχο σουτ τριών πόντων έφερε την διαφορά σε νταμπλ σκορ για τους "πράσινους" (17-34).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Τσους Ματέο αφυπνίστηκαν και κυρίως με τον Σαούλ Μπλάνκο φρόντισαν να ροκανίσουν σιγά - σιγά την διαφορά. Με τον Μπλάνκο, λοιπόν το σκορ έγινε στο 16' 32-40 για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με οριακό προβάδισμα του Παναθηναϊκού (43-45), καθώς ο Κρίσταπς Βάλτερς ευστόχησε σε τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο τρίτο δεκάλεπτο να αποσπαστεί ξανά από τη Μάλαγα. Οι γηπεδούχοι, όμως δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να ξεφύγει παρά το καλάθι του Γιασικεβίτσιους και το 48-56 για τους "πράσινους".

Κοντά στο σκορ οι δύο ομάδες

Παρόλα αυτά, η Μάλαγα θα μείνει κοντά στο σκορ και με 1/2 βολές του Λούκα Ζόριτς θα κάνει το 51-56. Με αυτόν τον τρόπο η τρίτη περίοδος θα βρει τον Παναθηναϊκό στον έναν πόντο μπροστά (57-58), έπειτα από 2/3 εύστοχες βολές από τον Κρίσταπς Βάλτερς.

Στα τελευταία δέκα λεπτά οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν, καθώς καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και να επιβάλει το παιχνίδι της. Ο Ντάρντεν θα κάνει το 60-60 με όμορφη προσπάθεια για να απαντήσει με εύστοχο σουτ τριών πόντων ο Στίβεν Σμιθ, ο οποίος θα κάνει το 60-63.

Στη συνέχεια, η Μάλαγα θα ισοφαρίσει και σε 64-64 με κάρφωμα του Λούκα Ζόριτς στο 35' για να δώσει και πάλι το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους ο Ντέιβιντ Λόγκαν με 1/2 βολές (64-65). Ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων για να κάνει με 2/2 βολές ο Ίαν Βουγιούκας 64-67 και μειώσει ξανά στον πόντο ο Ντάρντεν (66-67).

Μπροστά οι Ισπανοί, αλλά υπήρχε Διαμαντίδης

Ο Γκαρμπαχόσα με 2/2 βολές θα δώσει το προβάδισμα στους Ισπανούς με 68-67 για πρώτη φορά στο ματς στο 38'. Ο Διαμαντίδης θα δώσει και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 69-68 για να αποβληθεί με πέντε φάουλ ο Μάικ Μπατίστ, ύστερα από φάουλ στον Λούκα Ζόριτς (2/2 βολές και 70-69).

Ο Καϊμακόγλου θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων, όμως και πάλι ο Ζόριτς θα κάνει το 72-69 για τον σύλλογο της Ανδαλουσίας 1.17'' πριν από το τέλος της αναμέτρησης, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Ο Βουγιούκας έλα λεπτά πριν το τέλος θα κάνει το 72-71, ενώ θα κλέψει και τη μπάλα, όμως ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι. Ο Βάλτερς θα ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και θα κάνει το 75-71 για το συγκρότημα του Τσους Ματέο. Ο Διαμαντίδης θα ευστοχήσει σε τρίποντο και εκείνος με τη σειρά του και να μειώσει στον πόντο για τον Παναθηναϊκό (75-74).

Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" θα κάνει φάουλ στον Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος με 1/2 βολές θα κάνει το 76-74 για τη Μάλαγα. Ο Διαμαντίδης, όμως 1.3'' για τη λήξη του αγώνα θα διαμορφώσει το τελικό σκορ και θα δώσει μία "χρυσή" νίκη στον Παναθηναϊκό με (76-77).

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 43-45, 57-58, 76-77.

Μάλαγα (Ματέο): Φιτς 9(1), Μπέρνι 2, Βάλτερς 11(3), Πέριτς 2, Ντάρντεν 13(1), Γκαρμπαχόσα 9(1), Φρίλαντ 1, Ζόριτς 21, Σινάνοβιτς 2, Μπλάνκο 6.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Λόγκαν 8, Σάτο 13(1), Διαμαντίδης 23(7), Βουγιούκας 7, Καλάθης, Σμιθ 13(2), Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 4.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ