EUROLEAGUE

Ο Βιτζιάνο ντύθηκε... Νοβίτσκι

Ο Βιτζιάνο ντύθηκε... Νοβίτσκι

Η Σιένα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Euroleague μετά το 73-75 επί της Μάλαγα στην Ανδαλουσία! Ο Τζέφρι Βιτζιάνο με fade away σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο έριξε στο... καναβάτσο την Ουνικάχα!

Η Μοντεπάσκι Σιένα έκανε ποδαρικό στα θετικά αποτελέσματα αφού το μπάζερ μπίτερ του Τζέφρι Βιτζιάνο χάρισε στους Ιταλούς την πρώτη τους νίκη στη φετινή Euroleague με 73-75 επί της Μάλαγα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο Νικ Κανέρ Μέντλι πάτησε ξανά παρκέ για πρώτη φοράμετά τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο πριν από δύο εβδομάδες και όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Χοάν Πλάθα αλλά ήταν εκ των κορυφαίων της Μάλαγα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σιένα! Ο Αμερικανός κρατούσε όρθια την Ουνικάχα που πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Ανδαλουσία και προηγήθηκε 13-21 στο 8'53'' με λέι-απ του Έρικ Γκριν (11π. με 4/5 δίπ.)

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις με το μακρινό σουτ όμως η Σιένα επέβαλε τον ρυθμό της και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ της 18-23. Η Μάλαγα βελτιώθηκε στην άμυνα και αντέδρασε άμεσα μετά το 18-27 των φιλοξενούμενων στο 11'28'', μειώνοντας αρχικά σε 24-27 πριν η Σιένα στείλει ξανά τη διαφορά στο +8 (24-32) με τον Χάκετ, στο 15'05''. Ο Μέντλι έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης της Μάλαγα, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 32-32. Ο Χάκετ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μοντεπάσκι όμως ο Ζόραν Ντράγκιτς με τέσσερις προσωπικούς πόντους έκανε το 41-39 του ημιχρόνου, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου. Ο Κάρλος Σουάρεθ έδωσε το μεγαλύτερο προβάδισμα στη Μάλαγα διαμορφώνοντας το 49-44 στο 22'14'' όμως η Μοντεπάσκι ισοφάρισε άμεσα σε 53-53 με τον Γκριν. Ο εντυπωσιακός Χάκετ (17π. με 5/7 δίπ.) διαμόρφωσε το 61-61 ενώ η Μάλαγα διατηρούσε ισχνό προβάδισμα, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με 64-61 λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Κουζμίνσκας έστειλε τη διαφορά στο +5 (68-63) για τη Μάλαγα με alley-hoop κάρφωμα έπειτα από ασίστ του Κάλογουεϊ!

Οι δυο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά λάθη στα τελευταία λεπτά, με τον Βιτζιάνο να πετυχαίνει ένα απίστευτο τρίποντο από τη γωνία, κάνοντας το 72-73 στα 1'58'' για τη λήξη! Ο Μέντλι από τη γραμμή των βολών ισοφάρισε σε 73-73 όμως ο Τζέφρι Βιτζιάνο με καλάθι σε ''νεκρό'' χρόνο χάρισε τη νίκη στη Σιένα με 73-75. Έτσι η Μάλαγα ''έπεσε'' στο 2-3 ενώ η Μοντεπάσκι έκανε το 1-4 στον Γ' όμιλο.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ