EUROLEAGUE

Μάλαγα - Λαμποράλ Κούτσα 93-84

Μάλαγα - Λαμποράλ Κούτσα 93-84

Η Μάλαγα δεν χαρίστηκε στην συμπατριώτισσα της, Λαμποράλ Κούτσα και επικρατώντας στον ισπανικό "εμφύλιο" με 93-84 την άφησε εκτός συνέχειας.

Η ομάδα της Βιτόρια μετά την ήττα της Εφές στην Κωνσταντινούπολη χρειαζόταν νίκη για να προκριθεί. Λογάριαζε, όμως, χωρίς τη Μάλαγα η οποία αποδείχτηκε απροσπέλαστο εμπόδιο. Η (αδιάφορη) ομάδα του Χουάν Πλάθα έχοντας τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στέρησε από τους Βάσκους τη χαρά της πρόκρισης.

Πρωταγωνιστές για τους νικητές αναδείχτηκαν οι Ράιαν Τούλσον (17 πόντοι) και Τζέισον Γκρέιτζερ (15 πόντοι), αλλά και ο Καλέμπ Γκριν (11 πόντοι) που "μίλησε" στο σημείο που ξέφυγε στο σκορ η γηπεδούχος ομάδα. Από τη Λαμποράλ ξεχώρισε ο Κοζέρ με 21 πόντους και ο Σαν Εμετέριο με 16, ωστόσο, η ομαδα του Ναβάρο δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα άλλο με τόσο χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα (22%).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Η Μάλαγα από το πρώτο κιόλας λεπτά έδειξε τις προθέσεις της να μην κάνει τη... χάρη στην συμπατριώτισσα της. Στο πρώτο δεκάλεπτο βρέθηκε να προηγείται με 20-16 κάτι που χρωστάει κατά κύριο λόγο στον Κάλεμπ Γκριν. Ο Αμερικανός φόργουορντ που ήρθε από τον πάγκο για να κερδίσει φάουλ και προσωπικές μονομαχίες, κάνοντας τη διαφορά στο παρκέ, στο οποίο ως τότε κυριαρχούσε ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο.

Ο Γκριν συνέχισε το ίδιο βιολί και στο δεύτερο δεκάλεπτο αυξάνοντας το προβάδισμα της Μάλαγα με 27-19. Η Λαμποράλ, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα στο δεύτερο δεκάλεπτο μειώνοντας σε 28-26 χάρις στον Φαμπιέν Κοζέρ που ήταν ασταμάτητος από τα 6.75. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, βρήκαν κι αυτοί τη δική τους απάντηση που άκουγε στο όνομα Ράιαν Τούλσον. Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε το σύνθημα μαζί με τις υπόλοιπες "ρεζέρβες" του Πλάθα (όπως τον Χέρμαν και τον Σουάρεθ που κάλυψε επάξια το κενό του τραυματία Κουζμίνσκας που αποχώρησε προσωινά) και επέτρεψε στην Ουνικάχα να προηγηθεί με 43-36.

Αυτό το προβάδισμα στάθηκε αρκετό για τη Μάλαγα, η οποία δεν απειλήθηκε ξανά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τούλσον συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Τζέισον Γκρέιτζερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του γράφοντας επί της ουσίας το 70-59 στο 30'.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Πλάθα να κρατούν ένα σταθερό προβάδισμα. Με τρίποντο του Γκρέιτζερ και καλάθι του Κουζμίνσκας προηγήθηκε με 85-68 και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα όνειρα των Βάσκων για πρόκριση. Ο Τιγί ήταν αυτός που επιχείρησε με κάρφωμα να οδηγήσει τη Λαμποράλ στην ύστατη αντεπίθεση (88-79 στο 1.36' πριν το φινάλε), αλλά οι βολές του Μάρκοβιτς οδήγησαν ουσιαστικά στο τελικό 93-84.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ