EUROLEAGUE

Μάλαγα για... πρωτιά

Μάλαγα για... πρωτιά

Η Μάλαγα ήταν σοβαρή στη Σαρδηνία και με όπλο τα ριμπάουντ και το περιφερειακό σουτ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 77-65 και να διατηρήσει τις ελπίδες της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Το κίνητρο και το ταλέντο της Μάλαγα αποδείχτηκε μεγαλύτερο από αυτό της Σάσαρι που μία στροφή πριν το φινάλε αγνοεί τη χαρά της νίκης. Οι Ισπανοί από το πρώτο ημίχρονο έβαλαν τις βάσεις και έφτασαν εύκολα στη νίκη με 77-65 που τους αφήνει ανοικτές τις ελπίδες για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου.

Για τους νικητές ο Τζαμάρ Σμιθ σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε ο Ρίτσαρντ Χέντριξ με 16π. Στα θετικά στατιστικά των Ανδαλουσιάνων ήταν τα 34 ριμπάουντ έναντι 20 των αντιπάλων τους αλλά και τα 9 τρίποντα που σημείωσαν (9/23)

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με διάθεση να απολαύσουν το παιχνίδι και χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες. Για τους γηπεδούχους ο Τζάρβις Βαρνάντο ήταν ο ηγέτης, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Έρβιν Τζάκσον και Ρίτσαρντ Χέντριξ έδειχναν να ηγούνται (17-13 στο 5'). Ο ελεύθερος ρυθμός του αγώνα δεν φάνηκε να ευνοεί κάποιον από τους δύο διεκδικητές της νίκης που έκλεισαν την περίοδο με το σκορ στο 23-26 (στο 10').

Οι άμυνες δεν ήταν στο προσκήνιο κι αυτό ευνοούσε το πλούσιο επιθετικό ταλέντο των Ισπανών που με τους Χέντριξ και Σμιθ βρήκαν την ευκαιρία να εδραιωθούν σε ρόλο οδηγού (35-42 στο 17'). Στην αντίπερα όχθη το περιφερειακό σουτ αποτελούσε ένα σταθερό τρόπο απειλής για τους Ιταλούς, όμως δεν έμοιαζε αρκετό κι έτσι έκλεισαν το ημίχρονο στο -9 (39-48 στο 20').

Οι δυνάμεις της Σάσαρι φάνηκε να την βγάζουν μέχρι.... εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάλαγα μπήκε δυναμικά και με το δίδυμο των Χέντριξ - Σμιθ να μοιάζει ασταμάτητο οι Ανδαλουσιάνοι έτρεξαν ένα επιμέρους 13-6 που τους έφερε μπροστά με διαφορά ασφαλείας (45-61 στο 27'). Οι Ιταλοί "πλήρωναν" την αδυναμία τους να ελέγξουν το νευραλγικό κομμάτι των ριμπάουντ κι έτσι η Μάλαγα συνεχώς διατηρούσε απόσταση που δεν την ανάγκαζε να... αγχωθεί (57-72 στο 35'). Τα πράγματα πλέον είχαν δρομολογηθεί κι έτσι οι Ισπανοί πανηγύρισαν την 7η νίκη τους στη regular season (65-77).

Τα δεκάλεπτα: 23-26, 39-48, 51-63, 65-77.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ