EUROLEAGUE

Μακάμπι - Ζάλγκιρις 79-72

Μακάμπι - Ζάλγκιρις 79-72

Η Μακάμπι διατήρησε το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αφού κέρδισε τη Ζάλγκιρις με 79-72. Από την άλλη, οι Λιθουανοί είδαν τις ελπίδες τους για πρόκριση να μειώνονται ακόμα περισσότερο.

Με τον Τζέρεμι Πάργκο να δίνει τη λύση στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε εντός έδρας τη Ζάλγκιρις Κάουνας (79-72) και διατηρήθηκε σε θέση ισχύος όσον αφορά την τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου. Οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είδαν τους παίκτες του Γκιντάρας Κράπικας να μειώνουν.

Εν τούτοις, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ (26 πόντοι) και ο Ντέβιν Σμιθ (19 πόντοι) έκαναν αυτά που έπρεπε για να καταλήξει η νίκη στην πλευρά των Ισραηλινών. Από την άλλη, ο Αρτούρας Μιλάκνις (19 πόντοι) προσπάθησε να φέρει το "διπλό" στη Ζάλγκιρις, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι δήλωσαν οι προπονητές

Ο αγώνας

Η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, αποκτώντας προβάδισμα πέντε πόντων (5-10) από νωρίς, αλλά η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Ο Πάργκο πέτυχε μαζεμένους πόντους και χάρη στη βοήθεια που πήρε από τον Ραντλ, έφεραν τη Μακάμπι μπροστά στο σκορ με +7 (18-11).

Οι Ισραηλινοί έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να παλεύουν, κυρίως χάρη στην εκτελεστική ικανότητα του Σονγκάιλα, αλλά όσο ο Σμιθ σκόραρε με άνεση, δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου πέτυχε 14 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο η Μακάμπι πήγε στα αποδυτήρια με το +9 (43-34), ως εφόδιο για το δεύτερο μέρος.

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως η Μακάμπι δεν θα κινδύνευε. Η ομάδα του Γκάι Γκούντες βρισκόταν άλλωστε, μπροστά στο σκορ διατηρώντας διψήφιες διαφορές. Όταν όμως ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να απειλούν.

Με τον Μιλάκνις να ευστοχεί από την περιφέρεια και τους "κυανοκίτρινους" να μένουν έξι λεπτά χωρίς καλάθι, η διαφορά έπεσε στους έξι (66-60 στο 34'). Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, ο Πάργκο δήλωσε "παρών". Ο πόιντ γκαρντ των Ισραηλινών πέτυχε δέκα πόντους στα τελευταία έξι λεπτά, κρατώντας τους σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους τέσσερις πόντους, με τη Μακάμπι να κατακτά εν τέλει τη νίκη και μαζί τους δύο βαθμούς (79-72).

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-34, 66-54, 79-72.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ