EUROLEAGUE

Μακάμπι - Παναθηναϊκός 69-78

Μακάμπι - Παναθηναϊκός 69-78
INTIME SPORTS

Δυναμικό "καμ μπακ" για τον Παναθηναϊκό ο οποίος νίκησε μέσα στο Γιαντ Ελιάου με σκορ 78-69 και έκανε το 2-2 τη σειρά, στέλνοντάς την σε 5ο ματς (video)!

Σε ένα ματς με πανομοιότυπο φινάλε με τα δύο προηγούμενα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 78-69 της Μακάμπι κι έστειλε τη σειρά των πλέι οφ σε 5ο ματς!

Η άμυνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δυναμικά από το ξεκίνημα του αγώνα και διατήρησε την απόδοσή του σε υψηλά στάνταρντ.

Στο 1.10'' πριν το τέλος ο Χέντριξ έχασε δύο βολές, ο Διαμαντίδης πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε το φάουλ. Με συνολικά 3/4 βολές από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού γράφτηκε το 67-75 στα 40'' πριν το τέλος.

Ένα τρίποντο του Πνίνι ήταν ερ μπολ στη συνέχεια και δύο παίκτες της Μακάμπι έπεσαν στον Διαμαντίδη για νέο φάουλ. Ο τελευταίος ευστόχησε και πάλι στη μία από τις δύο, αλλά τελικά ήταν πολύ αργά για να γυρίσει το ματς η Μακάμπι.

Εκπληκτικός ο Νικ Καλάθης ο οποίος ήταν προκλητικά αμαρκάριστος στο ξεκίνημα του αγώνα και τιμώρησε την Μακάμπι, πετυχαίνοντας 15 πόντους.

Ο αγώνας:

Στο τέταρτο ματς της σειράς ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να βάλει στο παρκέ την πεντάδα με την οποία ξεκίνησε πολλά ματς φέτος. Οι Καλάθης, Διαμαντίδης, Σάτο, Σμιθ και Μπατίστ μπήκαν στο παρκέ και φάνηκε να γυαλίζει το μάτι τους.

Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι νευρικός επιθετικά αλλά στην άμυνα έτρωγε "σίδερα". Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-4 και 2-6 δείχνοντας αποφασισμένοι να μην κυνηγάνε την Μακάμπι αλλά να την αναγκάσουν να το κάνει αυτή.

Με τον Καλάθη να παίρνει την μπάλα και να κάνει απευθείας το ντράιβ, ο Παναθηναϊκός πήρε λύσεις στην επίθεση όπως και με τα μακρινά σουτ του Περπέρογλου. Προηγήθηκε με 15-13, ωστόσο η Μακάμπι κατάφερε να ολοκληρώσει το α' δεκάλεπτο μπροστά με 19-17. Με μηδέν ασίστ πάντως η Μακάμπι, πράγμα που έδειχνε πολλά.

Συνεχίζοντας αμυντικά

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Παναθηναϊκό. Με τον Σχορτσανίτη να μπαίνει στο παρκέ μόλις για 20'' στο β' δεκάλεπτο και τους "πράσινους" να παίζουν σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλή άμυνα, οι "πράσινοι" βρέθηκαν στο +4 (21-25) στο 13'.

Ο Γιασικεβίτσιους έμεινε στο παρκέ παρά τα δύο του λάθη και έγραψε το 25-30, δίνοντας αέρα 5 πόντων στον Παναθηναϊκό. Ήταν άλλωστε και σουτ ψυχολογίας αυτό... Ωστόσο, η νευρικότητα... χτύπησε τον Παναθηναϊκό στις βολές, όπου με 2/8 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έχασε ευκαιρία να ξεφύγει με μεγαλύτερη διαφορά.

Τελικά, ο Μπατίστ με 1/2 έκανε το 36-41 στο τέλος του ημιχρόνου και έστειλε τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Οι "πράσινοι" σούταραν με 67% στα δίποντα και 44% στα τρίποντα, την ίδια ώρα που η Μακάμπι είχε 1/7 σουτ τριών πόντων!

Ξέφυγε, αλλά βιάστηκε...

Με το μάτι να γυαλίζει, οι "πράσινοι" μπήκαν στην επανάληψη στο παρκέ... Κράτησαν τη Μακάμπι άποντη για δύο λεπτά και ο Σμιθ με εύστοχο τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 11 πόντους (38-49).

Το τάιμ άουτ του Μπλατ αφύπνισε τους παίκτες του οι οποίοι έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0, μείωσαν σε 49-45 και αφύπνισαν εκ νέου τον κόσμο τους που είχε παροδικά απογοητευτεί. Οι "πράσινοι" πάντως διατήρησαν το προβάδισμα και αυτό ήταν το πλέον σημαντικό.

Στο 25' η Μακάμπι μείωσε στο καλάθι (47-49), αλλά τελικά, ο Σμιθ έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό με κάρφωμα. Τελικά, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να προηγούνται με 50-54.

Συγκλονιστικό φινάλε

Με τον κόσμο να... κρέμεται από τις εξέδρες και να δημιουργεί εκκωφαντικό θόρυβο, η Μακάμπι κατάφερε σταδιακά να ανακάμψει με τα σουτ του Ελιγιάχου. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν με 59-51, όμως ήταν και πάλι βιαστικοί στην επίθεση τους κι έχασαν πολλά σουτ.

Ένα τρίποντο του Μάλετ έβαλε φωτιά στη NOKIA Arena, ενώ ο Ελιγιάχου με καλάθι στον αιφνιδιασμό σκόραρε για το 65-64 στα 4.17'' πριν το τέλος του αγώνα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του μετά από πολλή ώρα.

Στο 37' ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4/4 βολές από τους Διαμαντίδη και Καϊμακόγλου με 67-70, ενώ στη συνέχεια ο Μπατίστ έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Ακολούθησαν άστοχα σουτ από τους Γιασικεβίτσιους και Λάνγκφορντ, ενώ ο Καϊμακόγλου στο 1.32'' πριν το τέλος πέτυχε καθοριστικό καλάθι.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 36-41, 50-54, 69-78

Μακάμπι (Μπλατ): Παπαλουκάς, Χέντριξ 7, Σμιθ 14, Μπλου 3, Ελιγιάχου 12, Μάλετ 3(1), Πνίνι, Μπουρστάιν 5(1), Οχαγιόν 9(1), Τζέιμς 2, Σχορτσανίτης, Λάνγκφορντ 14(1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 7(1), Μπατίστ 4, Λόγκαν, Σάτο, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 12(1), Βουγιούκας 8, Καλάθης 15(2), Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 12(1), Γιασικεβίτσιους 13(1).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ