EUROLEAGUE

Μακάμπι - Γαλατάσαραϊ 81-72

Μακάμπι - Γαλατάσαραϊ 81-72

Η Μακάμπι έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Γαλατάσαραϊ (81-72) και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέβιν Σμιθ έκανε το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "8".

Οι Τούρκοι πάλεψαν και έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο (με τον Αταμάν να ρίχνει στο παρκέ και τους νεαρούς Νικολόφ, Αράρ και Ουράλ), αλλά στο τέλος υπέκυψαν στον γρήγορο ρυθμό των Ισραηλινών, που είχαν για πρώτους σκόρερ τους Σμιθ (22π), Ραντλ (19π) και Τάιους (17π).

Από τη Γαλατά, που έχει αποκλειστεί προ πολλού από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ξεχώρισαν οι Γκονλούμ (18 πόντοι) και Κάρτερ (12π). Σε ότι αφορά τα σενάρια της επόμενης αγωνιστικής η Μακάμπι προκρίνεται στην επόμενη φάση με ήττα της Άλμπα στο ΟΑΚΑ, είτε με δική τους νίκη στο παιχνίδι με τους Γερμανούς στο Βερολίνο την τελευταία αγωνιστική.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε το ματς με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο: με τέσσερα συνεχόμενα καρφώματα του Ραντλ, ο οποίος ξεσήκωσε το γήπεδο, αλλά δεν πτόησε τη Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 15-7, ισορρόπησαν γρήγορα την αναμέτρηση χάρις στον δυναμικό Κερέμ Γκονλούμ και τον Εντέρ Αρσλάν που πέτυχε 8 γρήγορους πόντους. Τα τρία συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα των παικτών του Αταμάν (δύο από τον Αρσλάν) "πάγωσαν" το κοινό, που είδε το δεκάλεπτο να λήγει ισόπαλο (23-23).

Στη δεύτερη περίοδο η Γαλατάσαραϊ συνέχισε να σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά. Ο Γιανγκ έκανε τη ζημιά μες στη ρακέτα κι η Μακάμπι έμεινε να απειλεί μόνο στο ανοιχτό γήπεδο. Όταν πατούσε το ρυθμό και έβρισκε λύσεις στο transition ξέφευγε στο σκορ, αλλά χωρίς να έχει διάρκεια, δεν κατάφερνε να απαλλαγεί από την αντίσταση της Γαλατάσαραϊ. Ακόμη κι οι "μικροί" που σήκωνε από τον πάγκο ο Αταμάν (Νικολόφ 5 πόντοι και Ουράλ 2 πόντοι) άλλαζαν τις ισορροπίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 4-0 σερί των Τούρκων στα τελευταία δευτερόλεπτα με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια με τη μικρότερη διαφορά (43-42).

Η προσπάθεια της Μακάμπι να ανεβάσει το ρυθμό του αγώνα έφερε αποτέλεσμα. Οι Ισραηλινοί άνοιξαν το τέμπο του αγώνα κι οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν. Αντίθετα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Αρχικά ξέφυγαν με 58-51 (έγινε 58-53 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου) χάρις στους συνεχόμενους πόντους του Ντέβιν Σμιθ, που είχε εξελιχθεί σ' αυτό το διάστημα σε κυρίαρχη μορφή του αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ