EUROLEAGUE

Μακάμπι - Άλμπα Βερολίνου 59-66

Μακάμπι - Άλμπα Βερολίνου 59-66

Η Άλμπα Βερολίνου έφερε τα πάνω κάτω στον πέμπτο όμιλο του Top 16, αφού κέρδισε στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι (66-59) και έκανε... βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.

Η Άλμπα Βερολίνου υποχρέωσε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρώτη της εντός έδρας ήττα στο Top 16, με το τελικό 66-59 να βάζει τους Γερμανούς γερά στο κόλπο της πρόκρισης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και εκμεταλλευόμενη την τραγική επιθετική βραδιά των Ισραηλινών (σ.σ.: σκόραραν μόλις πέντε παίκτες), πήρε το "διπλό" που της δίνει ελπίδες πρόκρισης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις τρεις νίκες που έχει στον α' γύρο του Top 16 η Άλμπα Βερολίνου, οι δύο είναι εκτός έδρας (είχε προηγηθεί αυτή επί της Γαλατάσαραϊ). Από την άλλη, η "ομάδα του λαού" έπεσε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Ο αγώνας

Οι Γερμανοί έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις τους για την αναμέτρηση, παρουσιάζοντας εικόνα εφάμιλλη με αυτήν που είχαν απέναντι στον Παναθηναϊκό, πριν από μία εβδομάδα. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς πίεσαν αρκετά στην άμυνα και έβγαλαν εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους. Μαζί, πήραν πολλά επιθετικά ριμπάουντ (7 στον αριθμό) στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας ως επί το πλείστον με δεύτερες και τρίτες προσπάθειες.

Κάπως έτσι (και παρά τα 8/10 δίποντα των γηπεδούχων), το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με το καλάθι του Λίνχαρτ να "γράφει" το 16-15 του 10ου λεπτού.

Στη δεύτερη περίοδο, η Μακάμπι έδειξε ικανή να "χτίσει" ένα προβάδισμα που θα της επέτρεπε να πάρει τη νίκη, αλλά μετά το +8 (23-15) του 14ου λεπτού ήρθε η αγωνιστική καθίζηση. Κι αυτό γιατί τα καλάθια έμπαιναν με μεγάλη δυσκολία, η άμυνα της Άλμπα βελτιωνόταν λεπτό με το λεπτό.

Η διαφορά μειωνόταν λεπτό με το λεπτό, ενώ το +1 (36-35) της ανάπαυλας έδειχνε πως οι Γερμανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν το παιχνίδι να ξεφύγει από τα χέρια τους. Έστειλαν το πρώτο μήνυμα, πριν έρθει η αντεπίθεση της τρίτης περιόδου.

Ήταν το σημείο που η Άλμπα Βερολίνου έφερε... τούμπα το παιχνίδι και έθεσε τις βάσεις της επικράτησής της. Οι γηπεδούχοι έμειναν αρχικά για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, πριν ακολουθήσουν τα μαζεμένα καλάθια των ψηλών της για να φέρουν το +6 (44-50) του 30'. Η ψυχολογία είχε αλλάξει πλευρά πλέον, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Κάτι που δεν άλλαξε στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Από τη μία ήταν οι άμυνες των παικτών του Σάσα Ομπράντοβιτς που μεγάλωναν την αυτοπεποίθησή τους. Από την άλλη, το κακό επιθετικό βράδυ των περισσότερων παικτών της Μακάμπι, που δεν επέτρεπε την ανατροπή.

Βλέπετε, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε (66-59 υπέρ της Άλμπα Βερολίνου), με μόλις πέντε παίκτες των Ισραηλινών να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι, την ώρα που ο Τζαμέλ ΜακΛιν (18 πόντοι, 6 ριμπάουντ) έκανε τη διαφορά στις δύο ρακέτες, με τον Μάρκο Μπάνιτς (11 πόντοι, 5 ριμπάουντ) να αποτελεί τον κατάλληλο... "συνεργό" για το "διπλό" στο Τελ Αβίβ (66-59).

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 36-35, 44-50, 59-66.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ