EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Μας πείσμωσε ο περσινός αποκλεισμός"

Λοτζέσκι: "Μας πείσμωσε ο περσινός αποκλεισμός"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για την εξαιρετική φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην EuroLeague, τονίζοντας πως άπαντες πείσμωσαν με τον περσινό αποκλεισμό και εκθείασε τον Ντόμινικ Ουότερς.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Σας γράφω αυτό το blog παρακολουθώντας το παιχνίδι της ποδοσφαιρικής μας ομάδας κόντρα στην Μπεσίκτας. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να πάρει την πρόκριση στη συνέχεια του Europa League. Ύστερα από δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη, επιστρέφουμε στο ΣΕΦ για το παιχνίδι κόντρα στην Νταρουσάφακα. Την ξέρουμε σαν αντίπαλο, την νικήσαμε στην Τουρκία και θέλουμε να τα καταφέρουμε για δεύτερη φορά στο γήπεδο μας. Δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Η Νταρουσάφακα διαθέτει ατομικό ταλέντο παικτών, όντας μία ιδιαίτερα αθλητική ομάδα, που της αρέσει να παίζει γρήγορα. Είναι επικίνδυνη ομάδα, βγάζει πικ-εν-ρολ συνεργασίες στο παρκέ και ποντάρει στο ένστικτο των παικτών της, διαθέτοντας ποιότητα στην περιφέρεια. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα και να πάμε στις επαφές.

Στην επίθεση πρέπει και θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, ύστερα από κάθε καλή άμυνα, κυνηγώντας το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Παίζουμε στο γήπεδο μας και θέλουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Στο σετ-παιχνίδι θα πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι, να λειτουργήσουμε έξυπνα, ομαδικά, να βγάλουμε ελεύθερα σουτ και συνεργασίες στο παρκέ. Κάποιες φορές κάνουμε αρκετά λάθη στο παιχνίδι μας και αυτή την φορά θα πρέπει να λειτουργήσουμε με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να είμαστε προσεκτικοί στις αποφάσεις μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε επιθετικοί στο σκοράρισμα και να λειτουργήσουμε με αυτοπεποίθηση, να μην είμαστε διστακτικοί. Παράλληλα, πρέπει να τους "κόψουμε" την δυνατότητα να πάνε στο τρανζίσιον παιχνίδι, κάτι που αρέσκονται να κάνουν, ενώ πρέπει να παρουσιαστούμε προσεκτικοί και στα ριμπάουντ, καθώς έχουν έφεση σε αυτά, ειδικά στα επιθετικά. Πρέπει πάντως να περιορίσουμε τα λάθη μας, είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας.

Είμαστε στην τρίτη θέση της κατάταξης, έχουμε αποκτήσει προβάδισμα από την τέταρτη Φενέρμπαχτσε και στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται, ώστε να κατακτήσουμε το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Είμαστε σε καλό δρόμο, πιστεύω έχουμε κάνει μία εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής στην EuroLeague, έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας και έχουμε σημειώσει σπουδαίες νίκες τόσο στο ΣΕΦ, όσο και μακριά από το "σπίτι" μας. Έχουμε ποιότητα, παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Η EuroLeague σιγά-σιγά κορυφώνεται και θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ σε γεμάτες κερκίδες. Σας περιμένουμε!

Πέρσι, μας ενόχλησε και μας στεναχώρησε όλους ο αποκλεισμός στο TOP-16. Μας πείσμωσε και φέτος όλοι μας είχαμε υψηλά κίνητρα ώστε να αντιδράσουμε, να απαντήσουμε και να επανέλθουμε στο υψηλότερο επίπεδο, εκεί που αξίζει και πρέπει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Όλοι στην ομάδα έχουμε μεγάλο κίνητρο να κάνουμε κάτι καλό στην EuroLeague, αλλά δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Καλύτερα να μιλάμε με πράξεις. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη κάτι, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο και θέλουμε να συνεχίσουμε αναλόγως την πορεία μας. Έχουμε καλό μομέντουμ, αλλά προχωράμε βήμα-βήμα. Πρώτα η πρόκριση στους "8" με πλεονέκτημα έδρας και μετά όλα είναι πιθανά. Προχωράμε σεμνά και ταπεινά, όντας ενωμένοι σαν ομάδα. Έχουμε χημεία σαν σύνολο, καθώς διαθέτουμε παίκτες και προπονητές που συνεργαζόμαστε χρόνια μαζί και γνωρίζουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Η ομοιογένεια που διαθέτουμε, αλλά και το γεγονός πως είμαστε μία έμπειρη ομάδα, μας δίνει αβαντάζ μας απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους μας.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στον καλό μου φίλο, τον Ντόμινικ Ουότερς, τον οποίο γνωρίζω από τα Κολεγιακά μας χρόνια, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα μας εδώ και λίγους μήνες, αλλά έχει εξοικειωθεί γρήγορα στον Ολυμπιακό. Με χαροποιεί που παίζει καλά, που έχει ταιριάξει στην χημεία μας, που είναι ουσιαστικός και χρήσιμος στο πλάνο μας. Έχει τον ρόλο του στην ομάδα μας στην θέση του πλέι-μέικερ και τα πηγαίνει εξαιρετικά. Προσπαθεί να κάνει ό,τι του ζητά ο προπονητής μας και δίνει πάντα τον καλύτερο του εαυτό. Δεν φοβάται, παίρνει πρωτοβουλίες και είναι συνεπής σε αυτά που ζητούν από εκείνον, σε άμυνα, επίθεση και δημιουργία. Είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό και απολαμβάνει κάθε στιγμή, κάτι που φαίνεται. Ξέρει και ο ίδιος πως βρίσκεται σε έναν τεράστιο σύλλογο, παίζοντας μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη και θέλει να δίνει κάθε φορά το 100%.

Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τον εαυτό μου στα τελευταία μας παιχνίδια, αλλά στο Τελ Αβίβ βρήκα ρυθμό στην επίθεση, έβαλα τα σουτ που έπρεπε και χαίρομαι που βοήθησα τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μία ακόμη εκτός έδρας νίκη, επιστρέφοντας στις καλές εμφανίσεις. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, αυτό είναι το σημαντικότερο. Σε κάθε παιχνίδι ξεχωρίζει και ένας διαφορετικός παίκτης και αυτό δείχνει την ποιότητα μας σαν ομάδα, αλλά και το βάθος στο ρόστερ μας. Πρόσφατα πήγα και έκανα μία βόλτα με την οικογένεια μου στην Ακρόπολη. Εκπληκτικό μέρος, με τεράστια ιστορία. Ευλογημένο σημείο. Μνημείο πολιτισμού και παγκόσμιας κληρονομιάς. Σε πιάνει δέος. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

Λοτζέσκι: "Μας πείσμωσε ο περσινός αποκλεισμός"

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ