EUROLEAGUE

Λοκομοτίβ Κ.-Μακάμπι Τ.Α. 58-73

Λοκομοτίβ Κ.-Μακάμπι Τ.Α. 58-73

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε δυο τις νίκες της στη Euroleague, με το επιτυχημένο πέρασμα από το Κρασνοντάρ και το 58-73 επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Πρώτη ήττα των Ρώσων, στη διοργάνωση.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ... μπορεί να έχει δυο ήττες σε τρεις αγωνιστικές της ισραηλινής λίγκας, αλλά στη Euroleague κάτι σαφέστατα πιο σοβαρή δουλειά. Εξ ου και το 58-73 στο Κρασνοντάρ, που ήταν η πρώτη ήττα της Λοκομοτίβ Κουμπάν στη διοργάνωση.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Η Μακάμπι έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της από την εκκίνηση του ματς, την οποία ανέλαβαν οι Ιγκλις και Σμιθ (8-16, 5'). Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν το δημιουργούσε ο Χέντριξ, ο οποίος είχε "πάρει" ήδη δυο φάουλ από τους Σχορτσιανίτη και Τζέιμς. Όταν σκόραρε και τέσσερις διαδοχικούς πόντους, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 14-16, με τον Οχαγιόν να διαμορφώνει το 14-22 του δεκαλέπτου.

Οι Ρώσοι έγιναν πιο πιεστικοί στην άμυνα και στο 13ο λεπτό πλησίασαν στο 18-22, αλλά ελλείψει υπομονής, δεν μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν τα σωστά σουτ. Αντιθέτως, άρχισαν να... βομβαρδίζουν από την περιφέρεια, δίχως μεγάλη επιτυχία. Η Μακάμπι παρέμεινε πιστή στο πλάνο της και με επί μέρους 12-2, που είχε πρωταγωνιστές τους "Σόφο" και Ινγκλις προηγήθηκαν 20-33 (16') και έφτασαν άνετα στο 32-46 του ημιχρόνου.

Την αρχή του β' ημιχρόνου ανέλαβε ο Μπλου και με έξι συνεχόμενους πόντους έδωσε για πρώτη φορά στην παρέα του το +20 (32-52, 22'). Η Λοκομοτίβ χρειάστηκε τρία λεπτά για να βρει το δρόμο προς το καλάθι της "ομάδας του λαού". Αλλά μιας και τον βρήκε, επιδόθηκε σε ένα 7-0 (με τους Καλνιέτις, Μάριτς και Μπικόφ), καθ' οδόν για το 39-52, ένα λεπτό αργότερα. Συνέχεια και πάλι δεν υπήρξε, τέτοια που να αλλάξει το ρου του ματς, μολονότι από τα μέσα της τρίτης περιόδου ο Τζέιμς είχε 4 φάουλ (46-60, στο 30').

Ο Αμερικανός σέντερ ήταν εκείνος που άνοιξε το λογαριασμό στην τελευταία πράξη, στο 32.35'', όταν μετά την τάπα που δέχθηκε από τον Μάριτς, η μπάλα επέστρεψε στα χέρια του και με λέι απ διαμόρφωσε το 46-62. ΤΟ πρώτο καλάθι της Λοκομοτίβ προέκυψε στο 34.40'' (με λέι απ του Ουίλιαμς, για το 48-64), με τους γηπεδούχους να βελτιώνονται μεν, στην άμυνα, αλλά να μην μπορούν να συνεργαστούν στην άλλη άκρη, κατά τρόπο που να "γυρίσουν" το ματς. Η τελευταία τους απόπειρα, για σωτηρία ήταν η άμυνα ζώνης, την οποία διέσπασε άνετα -με ντράιβ- ο Ράις (52-71, 36.50''), με το πάσινγκ γκέιμ των Ισραηλινών να μην αφήνει πολλά πολλά.

Ο Ζούμπκοφ, με έξι σερί πόντους, μάζεψε κάπως την κατάσταση (58-71, 39.14''), γιατί υπάρχει πάντα και ο δεύτερος γύρος, αλλά δεν κατάφεραν πολλά.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ