EUROLEAGUE

Λιμόζ-Μακάμπι: 73-79

Λιμόζ-Μακάμπι: 73-79

Με τον Τζέρεμι Πάργκο να βάζει την υπογραφή του στο τελευταίο λεπτό η Μακάμπι απέδρασε με τη νίκη από το Λιμόζ (79-73).

Η ήττα από την Τσεντεβίτα αφύπνισε τη Μακάμπι όπως φαίνεται, με την "ομάδα του λαού" να παίρνει δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά απέναντι στη Λιμόζ. Για να πάρουν το "διπλό" οι Ισραηλινοί τα... χρειάστηκαν στο τέλος, καθώς έχασαν τη διαφορά των 18 πόντων που πήραν στο τρίτο δεκάλεπτο και χρειάστηκαν τους 5 προσωπικούς πόντους του Τζέρεμι Πάργκο στο τελευταίο λεπτό για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Αμερικανός πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο (με το σκορ στο 71-70) και στην επόμενη φάση τέλειωσε μια δύσκολη φάση στον αιφνιδιασμό για να βάλει την υπογραφή του στη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, που καλύπτει έτσι το χαμένο έδαφος από τη "γκέλα" στο Τελ Αβίβ.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γκάι Γκούντες (που έπαιξε χωρίς τον Ραντλ) ήταν ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 22 πόντους (4/7 τρίποντα), ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια των Κοέν και Οχαγιόν στο δεύτερο ημίχρονο.

Για τους Γάλλους ξεχώρισε ο Βέστερμαν, ο οποίος έσυρε το χορό κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης (με όπλο την άμυνα ζώνης). Είχε συνολικά 16 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο μέτρησαν ακόμη οι Μπουνγκού-Κολό (13), Μόρμαν (11) και Σμιθ (10).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του Λάντεσμπεργκ

Η εξέλιξη του αγώνα

Κλειστό σε ότι αφορά τη διαφορά στο σκορ, αλλά ανοιχτό σε ότι έχει να κάνει με τον ρυθμό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στο "Μπομπλάν". Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την περίοδο με 21-19 χάρις στο πολύ μεστό παιχνίδι του Νομπέλ Μπουνγκού-Κολό, ο οποίος σκόραρε 8 πόντους με 2/4 τρίποντα.

Η Μακάμπι, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα και το έκανε χάρις στο βάθος του πάγκου της. Ο Άλεξ Τάιους και κυρίως ο Σίλβεν Λάντεσμπεργκ έβαλαν τις βάσεις για ένα προσωρινό προβάδισμα 27-21. Οι Λιμουζό ισορρόπησαν άμεσα το παιχνίδι (χαρίς στο ξέσπασμα του Κάρι), αλλά οι παίκτες του Γκάι Γκούντεν ξέφυγαν εκ νέου με 42-35 χάρις στο καλάθι του Ντέβιν Σμιθ στην εκπνοή.

Η "ομάδα του λαού" διατήρησε το προβάδισμα της κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, παίρνοντας πολύτιμες λύσεις από τον Τζέικ Κοέν, την ώρα που ο Λάντεσμπεργκ συνέχισε να έχει ανοιχτή γραμμή με το αντίπαλο καλάθι. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ελέγχοντας τα ριμπάουντ η Μακάμπι ξέφυγε ακόμη και με 18 πόντους (35-53), πριν κλείσουν τη διαφορά οι Γάλλοι με τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Λίο Βέστερμαν για το 48-57.

Η αντεπίθεση της Λιμόζ συνεχίστηκε (μαζί με την άμυνα ζώνης που εξελίχθηκε σε κλειδί) και μάλιστα με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρίποντο. Με νέο τρίποντο του Βέστερμαν και την αφύπνιση του Μόρμαν, οι γηπεδούχοι όχι απλά έκλεισαν τη διαφορά, αλλά πέρασαν και μπροστά στο σκορ (66-64) με ένα επιμέρους 31-11!

Στο φινάλε, ωστόσο, αυτός που μίλησε ήταν ο Τζέρεμι Πάργκο. Αν και είχε μείνει "εκτός παιχνιδιού" για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στο 39' για να κάνει το 73-71, ενώ στην επόμενη επίθεση τέλειωσε τη φάση στον αιφνιδιασμό (75-71 στα 48''), σφραγίζοντας επί της ουσίας τη νίκη της Μακάμπι (79-73).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ