EUROLEAGUE

Λείπει ο Ντε Κολό; Χορεύει ο Σέρχιο…

Λείπει ο Ντε Κολό; Χορεύει ο Σέρχιο…
EUROLEAGUE

Η Χίμκι είδε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να χάνει τους καλύτερους παίκτες της, ωστόσο ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν της αφήνει δικαίωμα να ελπίζει. Ο Ισπανός γκαρντ κάνει… μαγική σειρά και οδηγεί την ομάδα του στο Βελιγράδι.

Μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των playoffs, οριστικοποιήθηκε πως ο Κάιλ Χάινς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις αναμετρήσεις με την Χίμκι . Σαν να μην έφτανε αυτό, χτύπησε σοβαρά ο Νάντο Ντε Κολό κι έτσι ο Δημήτρης Ιτούδης έπρεπε να κάνει τα πλάνα του δίχως τον Γάλλο γκαρντ, ο οποίος φέτος σκοράρει περίπου 17 πόντους ανά παιχνίδι και σουτάρει με 51.5% στα τρίποντα. Κι όμως. Παρά τα προβλήματα, με από δύο αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΤΣΣΚΑ, το σκορ είναι 2-0 υπέρ της "Αρκούδας". Κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στον Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Ο Ισπανός γκαρντ μέτρησε 22 πόντους με 5/8 τρίποντα σε 27:06 στο Game 1 , με τη στατιστική του να γράφει 5 ασίστ, μόλις 1 λάθος και συνολικά 24 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Μετά από 48 ώρες, ο Σέρχιο πάτησε στο παρκέ της Megasport Arena αποφασισμένος να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στο 2-0. Ο Δημήτρης Ιτούδης τον άφησε στο γήπεδο για 34:55 κι εκείνος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στη EuroLeague, με 26 πόντους (ατομικό ρεκόρ), 10 ασίστ και συνολικά 36 βαθμούς στην αξιολόγηση (επίσης ατομικό ρεκόρ).

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μετράει απέναντι στην Χίμκι 24 πόντους, 7.5 ασίστ και μόλις 1.5 λάθος σε 31 λεπτά κατά μέσο όρο, με τα στατιστικά του προκαλούν θαυμασμό, καθώς μετράει 77.8% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα (9/18) και 87.5% στις βολές. Είναι ένα άλυτο πρόβλημα για την άμυνα της Χίμκι κι αυτό το παραδέχτηκε κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά το Game 2.

Λείπει ο Ντε Κολό; Χορεύει ο Σέρχιο…
EUROLEAGUE

Βέβαια, ίσως να μην έπρεπε να προκαλεί εντύπωση η παρουσία του Ροντρίγκεθ, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής ΤΣΣΚΑ. Το καλοκαίρι αποκτήθηκε για να "γεμίσει" τα παπούτσια του Μίλος Τεόντοσιτς, φάνηκε από νωρίς πως είχε καταλάβει τον ρόλο του και στην κανονική περίοδο έγραψε 13.5 πόντους, 44.5% στα τρίποντα και 4.8 ασίστ/2.2 λάθη σε 25:30 κατά μέσο όρο. Απλά, λόγω της απουσίας του Ντε Κολό, χρειαζόταν να δώσει το κάτι παραπάνω. Και το έκανε σε ιδανικό βαθμό.

Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Κ. ΧΙΓΚΙΝΣ

Αντί επιλόγου, θα σταθούμε σε ακόμα έναν παίκτη που έχει βοηθήσει κι αυτός σημαντικά ούτως ώστε να καλυφθεί το κενό του Ντε Κολό. Πρόκειται για τον Κόρι Χίγκινς. Στο Game 2 της σειράς με την Χίμκι μέτρησε 19 πόντους, ενώ στο πρώτο είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ (+4 λάθη). Είναι από τους παίκτες που δεν κάνουν αίσθηση λόγω ονόματος, ωστόσο ο Δημήτρης Ιτούδης τον εμπιστεύεται τυφλά. Για τον απλό λόγο πως κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Σκοράρει, σουτάρει εξαιρετικά από το τρίποντο (43.7% φέτος) και παίζει πολύ καλή προσωπική άμυνα. Ο Χίγκινς είναι "ο MVP των φτωχών" ή αν προτιμάτε ο σταρ πίσω από τους σταρ. Και στη σειρά με την Χίμκι βλέπουμε ξανά πόσο σημαντικός είναι. Γι’ αυτό κι αγωνίζεται 31:54 κατά μέσο όρο...

Photo Credits: EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ