EUROLEAGUE

Λάνγκφορντ (ξανά) εναντίον όλων!

Λάνγκφορντ (ξανά) εναντίον όλων!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, για να οδηγήσει την Ούνικς Καζάν στην έβδομη νίκη της στη φετινή EuroLeague (63-58), απέναντι στη Μπάμπεργκ.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Ο Κίνο Κολόμ ήταν εκτός αγώνα. Η Ούνικς των ελάχιστων λύσεων, είχε χάσει τον βασικό της πλέι μέικερ, όμως ο Κιθ Λάνγκφορντ ήταν εκεί για να παίξει και για τον Ισπανό. Ο Αμερικανός έκανε άλλη μια φανταστική εμφάνιση, με αποτέλεσμα η ομάδα του Καζάν να επικρατήσει της Μπάμπεργκ (63-58) και να φτάσει το ρεκόρ της στο 7-10. Οι Γερμανοί, από την άλλη, πέταξαν ένα προβάδισμα 12 πόντων που έχτισαν στην τρίτη περίοδο και γνώρισαν μια "κακή" ήττα που ενδέχεται να τους "πονέσει" στο τέλος της σεζόν.

Ο MVP

Ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο κορυφαίος παίκτης της φετινής διοργάνωσης, ο απόλυτος σταρ της EuroLeague, τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 36 λεπτά συμμετοχής. Ναι μεν είχε 10/24 σουτ, όμως αυτό έπρεπε να κάνει, για να καλύψει και το κενό του Κίνο Κολόμ που επίσης παίζει +30 λεπτά ανά παιχνίδι. Ο Αμερικανός είχε συνεχώς τη μπάλα στα χέρια του, "έπαιζε" με το χρονόμετρο και ήταν αυτός που έριξε στο καναβάτσο τη Μπάμπεργκ μαζί με τον επίσης αποτελεσματικό και... ανεβασμένο Λατάβιους Γουίλιαμς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η κακή βραδιά του Νικολό Μέλι, ενός εκ των κορυφαίων ψηλών της διοργάνωσης. Ο Ιταλός φόργουορντ-σέντερ έπαιξε 33 λεπτά, αλλά είχε μόλις 4 πόντους με 2/10 σουτ! Έκανε πάντως καλή δουλειά στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 10.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στον... Λάνγκφορντ και την τρομερή ψυχραιμία του, όταν η Μπάμπεργκ είχε "παγώσει". Οι Γερμανοί πέτυχαν μόλις 22 πόντους στο δεύτερο μέρος, κράτησαν για έξι λεπτά χωρίς σκορ την Ούνικς Καζάν στην τρίτη περίοδο, αλλά δεν την "σκότωσαν" και σαν να μην έφτανε αυτό, πέταξαν και στα σκουπίδια μια διαφορά 12 πόντων που είχαν εκείνη την ώρα (30-42). Πολύ άσχημη βραδιά για την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι που μετρούσε διαδοχικές εξαιρετικές εμφανίσεις στη διοργάνωση και είχε μαζέψει αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Κολόμ εκτός αγώνα, η Ούνικς έπρεπε να ρίξει το τέμπο. Το έκανε, όμως η Μπάμπεργκ ήταν τρομερά συγκεντρωμένη και προσεκτική από την πρώτη στιγμή. Η μπάλα μοιράστηκε, ο Μίλερ κι ο Ραντόσεβιτς ήταν αποτελεσματικοί και το 13-20 στο τέλος της πρώτης περιόδου φυσιολογικό. Ένα τρίποντο του Στρέλνιεκς (16-27) έβαλε τους Ρώσους σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Αν δεν ήταν και ο Λάνγκφορντ σε καλή σχετικά κατάσταση, η διαφορά στο ημίχρονο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από τους έξι πόντους (30-36).

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση, χρειάστηκαν έξι λεπτά (!) για να σκοράρουν στο δεύτερο μέρος και κάπως έτσι βρέθηκαν στο -12 (30-42). Και η Μπάμπεργκ, βέβαια, δεν ήταν... εντυπωσιακή, ενώ μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς σε αυτό το "νεκρό" διάστημα της Ούνικς. Γι' αυτό και ένα γρήγορο 8-0 των Ρώσων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, πριν έρθει η ισοφάριση (44-44) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Λάνγκφορντ έπρεπε να παίξει και για τον Κολόμ, αλλά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα! Έβαλε μπροστά (55-53) την ομάδα του στο 35', έγραψε και το 59-53 στο 38', με τον Τρινκέρι να "βράζει" με τους παίκτες του για τις χαμένες ευκαιρίες τους και τον Στολ να βάζει τις βολές για το 63-58 που έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 30-36, 46-47, 63-58

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ