EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Μπαρτσελόνα 68-80

Λαμποράλ Κούτσα - Μπαρτσελόνα 68-80

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λαμποράλ Κούτσα με 68-80 υπό το βλέμμα του Λαμάρ Όντομ κι έκανε το 7-0 στο TOP-16. ''Έγραψε'' ιστορία ο Ναβάρο, αποχώρησε τραυματίας ο Παπανικολάου.

Η... αύρα του Λαμάρ Όντομ δεν έφτανε στην Λαμποράλ Κούτσα που ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα με 68-80. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία της Euroleague ενώ ο Κώστας Παπανικολάου αποχώρησε στα πρώτα λεπτά αφού χτύπησε στη μύτη.

Για τους Καταλανούς, ο Άντε Τόμιτς πέτυχε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 24 πόντους και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Από την άλλη πλευρά, το season high του Φερνάντο Σαν Εμετέριο με 22 πόντους δεν ήταν αρκετό για τους Βάσκους που ''έπεσαν'' στο 1-6 στο TOP-16.

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Στο γήπεδο ο Όντομ

Η Βιτόρια κινείται σε ρυθμούς Λαμάρ Όντομ, ο Αμερικανός σταρ και δις πρωταθλητής στο ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς έκατσε με πολιτικά στο πλευρό των τραυματιών Πέπε Ποέτα, Λαμόντ Χάμιλτον και η Λαμποράλ Κούτσα αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα για τέταρτη φορά σε επίπεδο Euroleague!

Τη σεζόν 2005-'06 οι δυο ομάδες διεκδίκησαν την τρίτη θέση στο Final-4 της Πράγας, την περίοδο 2008-'09 τέθηκαν αντιμέτωπες στα playoffs, πέρσι αντάμωσαν στο TOP-16 και απόψε κοντραρίστηκαν με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Το ρεκόρ του «La Bomba»

Παράλληλα το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος εδώ και λίγη ώρα είναι ο παίκτης με τις περισσότερες εύστοχες βολές στην ιστορία της Euroleague! Ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης πέτυχε 2/3 βολές, έφτασε τις 692 εύστοχες και ξεπέρασε τον Μάρκους Μπράουν (690), με τον οποίο μοιράζονταν μέχρι σήμερα την κορυφή!

Χτύπησε στη μύτη ο Παπανικολάου

Οι Καταλανοί του Πασκουάλ μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ της Fernando Buesa Arena και προηγήθηκαν 8-13 με 2/2 βολές του Τόμιτς. Ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας διαμόρφωσε το 10-15 ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πήγε στα αποδυτήρια στα -3'56'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου και δεν πάτησε ξανά παρκέ αφού δέχτηκε σκληρό χτύπημα στη μύτη και αποχώρησε αιμορραγώντας!

Έστω κι έτσι, ο Σάδα έστειλε τη διαφορά στο +10 (17-27) για την Μπαρτσελόνα που επέβαλε τον ρυθμό της και είδε τους Τόμιτς (10π.), Χουέρτας (7π.) να σημειώνουν όσους πόντους πέτυχε η Λαμποράλ Κούτσα στην πρώτη περίοδο!

To come back των Βάσκων

Η αντίδραση των Βάσκων ήλθε άμεσα. Οι γηπεδούχοι ''έτρεξαν'' επιμέρους σκορ 9-2 και μείωσαν αρχικά σε 26-29 ενώ ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο ισοφάρισε σε 29-29 πίσω από τα 6μ.75 στο 16'45''! Η Λαμποράλ εκμεταλεύτηκε την αστοχία της Μπαρτσελόνα που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στο υπέρ της 29-31 έπειτα από καλάθι του Λόρμπεκ.

Χουέρτας for three!

Το inside game της Μπαρτσελόνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Λαμποράλ Κούτσα, πριν αναλάβει δράση ο Χουέρτας. Ο Λόρμπεκ διατηρούσε τους ''μπλαουγκράνα'' σε απόσταση ασφαλείας ενώ ο Βραζιλιάνος γκαρντ με τρίποντο διαμόρφωσε το 41-53 στο 27'01'', έχοντας 13 πόντους με 3/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα! Ο Σαν Εμετέριο μείωσε σε 57-64 για τους Βάσκους αλλά μέχρι εκεί. Η ολική επαναφορά των γηπεδούχων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κι έτσι η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 68-80, κάνοντας το 7-0 στο TOP-16.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ