EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - ΤΣΣΚΑ 74-81

Λαμποράλ Κούτσα - ΤΣΣΚΑ 74-81

Παρότι βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους η ΤΣΣΚΑ πέρασε νικηφόρα από τη Βιτόρια (81-74) με πρωταγωνιστές τον Ντε Κολό, τον Τεόντοσιτς, αλλά και τον Κιριλένκο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε στις νίκες και το έκανε περνώντας δια πυρός και σιδήρου από τη χώρα των Βάσκων. Κλειδί αποδείχτηκε το σερί 15-0 στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά και η αφύπνιση του περιφερειακού διδύμου Τεόντοσιτς-ΝτεΚολό.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Στατιστικό κλειδί του αγώνα ήταν η διαχείριση της μπάλας με την ΤΣΣΚΑ να τελειώνει το ματς με 22 ασίστ και μόλις 10 λάθη και τους γηπεδούχους αντίθετα να έχουν 20 λάθη και μόλις 8 τελικές πάσες.

Πρώτος σκόρερ για τους Ρώσους αναδείχτηκε ο Βιτάλι Φριτζόν που είχε 13 πόντους (οι 10 στο δεύτερο δεκάλεπτο), ενώ ο Τεόντοσιτς είχε 11 πόντους και 8 ασίστ. Από την Λαμποράλ ξεχώρισε ο Ντάριους Άνταμς που είχε 31 πόντους (50/10 τρίποντα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση και ο Βικτόρ Κριάπα που έπαιξε μόλις 10''.

Ο αγώνας

Η Λαμποράλ μπήκε στο παρκέ ξεδιπλώνοντας το γνωστό της αγωνιστικό στυλ. Με μπόλικο τρέξιμο, γρήγορο ρυθμό και το ένα τρίποντο, μετά το άλλο. Με 4 γρήγορα τρίποντα και τους Κοζέρ-Μπέρτανς να ξεκινούν πολύ καλά το παιχνίδι οι Βάσκοι προηγήθηκαν με 24-11 αρχικά και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +12 (27-15) έχοντας συνολικά 5/9 τρίποντα σ' αυτό το διάστημα, την ώρα που οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη ήταν πολύ άστοχοι από την περιφέρεια (3/12).

Το προβάδισμα για την ομάδα της Βιτόρια έφτασε και στους 16 πόντους (33-17) πριν ακολουθήσει η αντεπίθεση της ΤΣΣΚΑ. Οι Μοσχοβίτες βελτίωσαν την άμυνα τους και έχοντας για πρωταγωνιστή τον Βιτάλι Φριτζόν που έκανε τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο (10 πόντοι στο πρώτο μέρος) μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Το momentum του αγώνα μάλιστα άλλαξε στο 17' όταν ο Δημήτρης Ιτούδης χρεώθηκε με τεχνική ποινή διαμαρτυρόμενος για φάουλ στον Τζάκσον. ΟΙ Βάσκοι ξέφυγαν με 42-31, αλλά από αυτό το διάστημα και έπειτα οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 5-0 και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στο -6 (42-36).

Η αρχή είχε γίνει. Η ΤΣΣΚΑ πήγε το παιχνίδι στα μέτρα και με όπλο τον χαμηλό ρυθμό και την εξαιρετική άμυνα κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο. Ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έκανε το 44-43, ένα σκορ που έμεινε απαράλλαχτο για τρία αγωνιστικά λεπτά. Μέχρι δηλαδή οι φιλοξενούμενοι να περάσουν μπροστά (44-45), εξέλιξη που τους έδωσε σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια (55-56 στο 30').

Το ματς πήγε στην κόψη του ξυραφιού και δεν θύμιζε σε τίποτα το ανοιχτό και γρήγορο πρώτο μέρος. Ουσιαστικά το καθοριστικό καλάθι πέτυχε ο Νάντο ΝτεΚολό που σκόραρε στα 51'' (κάνοντας το 72-75). Στην επόμενη φάση πρωταγωνίστησε -με την άμυνα του αυτή τη φορά- ο Αντρέι Κιριλένκο που σκέπασε τον Άνταμς οδήγησε τον αντίπαλο σε άστοχο σουτ και ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Το τελικό σκορ σφραγίστηκε μέσα από τη διαδικασία των βολών (74-81).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ