EUROLEAGUE

Λαμποράλ - Μάλαγα 79-74

Λαμποράλ - Μάλαγα 79-74

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάριους Άνταμς η Λαμποράλ Κούτσα πέτυχε την 3η νίκη της στο Top-16 επικρατώντας με 79-74 στον ισπανικό "εμφύλιο" της Μάλαγα.

Ο Αμερικανός γκαρντ τέλειωσε το ματς με 20 πόντους (5 ασίστ και 4/6 τρίποντα) ευστοχώντας στην κρίσιμη φάση του αγώνα, όταν στα 17'' οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν αντεπίθεση διαρκείας κάνοντας ένα ματς που έμοιαζε με τυπική διαδικασία να γίνεται ντέρμπι.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι Βάσκοι ξέφυγαν στο 3ο δεκάλεπτο με ένα ντεμαράζ τριπόντων και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτό το προβάδισμα για να φτάσουν στη νίκη, έχοντας άλλους τρεις παίκτες με 12 πόντους (Κοζέρ, Σενγκέιλα και Σαν Εμετέριο).

Από την ομάδα του Πλάθα ξεχώρισε ε με 12 πόντους ο Κουζμίνκας, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν οι Γκρέιτζερ και Βασιλειάδης. Ο διεθνής γκαρντ είχε 3/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Ο αγώνας

Με τη Λαμποραλ να χτυπάει τη Μάλαγα εκεί που πονάει, στην καρδιά της ρακέτας δηλαδή, έχτισε από νωρίς ένα μικρό προβάδισμα έχοντας για πρωταγωνιστή τον Άνταμς. Η ομάδα του Χουάν Πλάθα από τη δική της πλευρά απάντησε με αιχμές τους δύο φόργουορντ, τον Κάλεμπ Γκριν και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας που έγραψαν το 27-21 με το οποίο έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην δεύτερη περίοδο οι Βάσκοι συνέχισαν να σουτάρουν με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο δίποντο, αλλά και να επιβάλουν τον -γρήγορο- ρυθμό που τους βολεύει. Η Μάλαγα, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσει. Ο Τζέισον Γκρέιτζερ που δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μέσα σε λίγες φάσεις οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (31-31) και πήγαν στα αποδυτήρια σε απόσταση βολής (44-41) με το κάρφωμα του Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς 3'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν κλειστό, μέχρι να σημειωθεί το ξέσπασμα της Λαμποράλ, η οποία ευστόχησε σε τρία συνεχόμενα τρίποντα (Σαν Εμετέριο, Άνταμς, Κοζέρ) και ξέφυγε με 65-56 (από 56-54), με αποτέλεσμα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 65-58 και τον Άνταμς να σέρνει τον χορό των σκόρερ.

Κι ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν σε τυπική διαδικασία με τους Βάσκους να διατηρούν ως το 38' ένα προβάδισμα που άγγιζε το διψήφιο πλατό, η Μάλαγα έκανε την αντεπίθεση της. Με καλάθι του Βασιλειάδη μετά από κλέψιμο (τρίποντο στον αιφνιδιασμό το οποίο μέτρησε για δύο καθώς πατούσε τη γραμμή) μείωσε σε 76-72 στο τελευταίο λεπτό. Στην επόμενη επίθεση, όμως, ο συνήθως ύποπτος, ο Ντάριους Άνταμς χτύπησε και πάλι: με δικό του τρίποντο στα 17'' έκανε το 79-72, σφραγίζοντας ουσιαστικά την νίκη για τη Λαμποράλ που ολοκληρώθηκε με το 79-74.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ