EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα και Εφές στο TOP-16

Λαμποράλ Κούτσα και Εφές στο TOP-16

Η Λαμποράλ Κούτσα και η Αναντολού Εφές εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο TOP-16, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Συνεχίζουν να ελπίζουν Μακάμπι και Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και την Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά το 73-63 επί της Αρμάνι Μιλάνο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα παιχνίδι όπου ο Ματ Λοτζέσκι αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος.

Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος αλλά έχοντας για όπλο τους την πιεστική τους άμυνα, "καθάρισαν" το ματς στη τελευταία περίοδο, έχοντας για κορυφαίους παίκτες τους Χάκετ (9π, 8ρ, 5ασ) και Στρόμπερι (16π, 9ρ). Η νίκη του Ολυμπιακού λειτούργησε... ευεργετικά για τις Λαμποράλ Κούτσα και Αναντολού Εφές που επικράτησαν των Λιμόζ και Τσεντεβίτα, αντίστοιχα, ακολουθώντας τους Πειραιώτες στο TOP-16.

Για την ακρίβεια, η Εφές έκανε επιμέρους σκορ 24-10 στο τελευταίο δεκάλεπτο κι εν τέλει επικράτησε της Τσεντεβίτα με 81-75 στο Ζάγκρεμπ. Μάλιστα οι Τούρκοι επικράτησαν με το ίδιο σκορ που είχαν ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Σε ό,τι αφορά τη Λαμποράλ Κούτσα, οι Βάσκοι επιβλήθηκαν της Λιμόζ με 92-56 . Ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε double-double με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 18'.

Από 'κει και πέρα, η Μακάμπι πέρασε... με τα χίλια ζόρια από την Ιταλία, αλλά αυτό που μετράει είναι πως πήρε τη νίκη απέναντι στη Σάσαρι ( 76-74 ). Ελπίζει ακόμη για το TΟP- 16 η "ομάδα του λαού". Στο μεταξύ, η Ρεάλ έκαμψε την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε ( 80-73 ) στο BarclayCard Center κάνοντας το πρώτο βήμα για την αντεπίθεσή της στον Α' όμιλο. Χαμένη ευκαιρία για να "κλειδώσει" την πρωτιά από σήμερα (3/12), για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η ΤΣΣΚΑ "πάτησε" γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με την τριάδα των Ντε Κολό, Χίγκινς και Χάινς έφτασε στη νίκη με 100-88 "πληγώνοντας" την Μπάμπεργκ και τους Νίκο Ζήση και Ηλία Καντζούρη.

Έτσι στο TOP-16 έχουν προκριθεί οι:

Φενέρμπαχτσε
Ολυμπιακός
Λαμποράλ Κούτσα
Αναντολού Εφές
Μπαρτσελόνα
Λοκομοτίβ Κουμπάν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μάλαγα
Μπάμπεργκ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ