EUROLEAGUE

Λαμποράλ Κούτσα - Φενέρ 93-76

Λαμποράλ Κούτσα - Φενέρ 93-76

Η Λαμποράλ Κούτσα συνέτριψε τη Φενέρ με 93-76 στη Βιτόρια κι έκανε... άνω κάτω τον ΣΤ' όμιλο! Κινδυνεύει το πλεονέκτημα έδρας για τους Τούρκους, συνεχίζουν να "βλέπουν" πρόκριση στην επόμενη φάση οι Βάσκοι.

Η Φενέρ ταξίδεψε στη Χώρα των Βάσκων για τον αγώνα με τη Λαμποράλ με στόχο τη νίκη που θα κλείδωνε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο το θετικό αποτέλεσμα ώστε να παραμείνουν σε τροχιά τετράδας.

Εν τέλει οι Ίβηρες (που ειρήσθω εν παρόδω, έχουν χάσει τον Νταβίς Μπερτάνς για το υπόλοιπο της σεζόν) επικράτησαν με 93-76 και συνεχίζουν να ελπίζουν σε πρόκριση! Αντίθετα η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ "έπεσε" στο 10-3, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs αφού ερίζουν και οι ΤΣΣΚΑ (10-2), Ολυμπιακός (9-3) που κοντράρονται αύριο στη Μόσχα.

Πλέον η Φενέρ πρέπει να κερδίσει την Αναντολού Εφές στην τελευταία αγωνιστική για να παραμείνει στις δυο πρώτες θέσεις αν ο Ολυμπιακός κερδίσει την ΤΣΣΚΑ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έδωσε λύσεις στην επίθεση της Φενέρ στα πρώτα λεπτά, κάνοντας το 9-10 στο 5'35" κι έχοντας σκοράρει τους μισούς πόντους των Τούρκων σε αυτό το διάστημα. Τι ακολούθησε; Συνεχόμενα λάθη από την πλευρά των φιλοξενούμενων και σερί 10-0 για τη Λαμποράλ Κούτσα που προηγήθηκε 19-10 με τον Τιγί, στα 2'02" για τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου!

Οι ψηλοί της Λαμποράλ (Μπέγκιτς, Τιγί, Άιβερσον) πήραν τις πρώτες επιθέσεις των Βάσκων στο δεύτερο δεκάλεπτο, πριν ο Ζήσης μειώσει σε 28-20 με 2/2 βολές. Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι "έτρεξαν" σερί 9-0 και ο Σαν Εμετέριο εκτόξευσε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+17) ως εκείνο το σημείο, κάνοντας το 37-20 με τρίποντο στα 4'08" για τη λήξη του ημιχρόνου! Η Φενέρ προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά όμως η Λαμποράλ άντεξε στην πίεση.

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μείωσε σε 42-37 (22'01") με τον Γκάουντλακ αλλά μέχρι εκεί. Οι Βάσκοι ανέβασαν στροφές (61-46, 29'17") και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τη Φενέρ, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ