EUROLEAGUE

Λαμπερός Αστέρας στην πρεμιέρα

Λαμπερός Αστέρας στην πρεμιέρα

Δυναμικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος στην κατάμεστη "Kombank Arena" νίκησε με 81-59 την Στρασμπούρ και μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση

Με τριπλέτα "φωτιά" (βλ. Ζίρμπες, Γιόβιτς, Μίτροβιτς) και μία κατάμεστη "Kombank Arena" να του δίνει ώθηση ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη φετινή Euroleague. Οι πρωταθλητές Σερβίας επιβλήθηκαν με το ευρύ 81-59 της Στρασμπούρ και έδειξαν ότι και φέτος έχουν αρκετές απαιτήσεις από τα ευρωπαϊκά τους βράδια. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάικ Ζίρμπες που σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Ροντρίγκε Μπομπουά ήταν απελπιστικά μόνος τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους.

Όσον αφορά τον... δικό μας Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην πρώτη του ευρωπαϊκή παρουσία με τη νέα του ομάδα στα 17 λεπτά που έμεινε στο παρκέ είχε 6 πόντους και 1 κόψιμο.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Με διάθεση να αιφνιδιάσει και χωρίς να επηρεάζεται από την "καυτή" ατμόσφαιρα ξεκίνησε τον αγώνα η Στρασμπούρ. Οι Γάλλοι με τον Μπομπουά να είναι ο ηγέτης επιθετικά και να δείχνει "ζεστός" κατάφεραν να προηγηθούν με double score (6-12 στο 5'). Ο Ερυθρός Αστέρας έψαξε την αντεπίθεση και με τους Μάικ Ζίρμπες και Ράιαν Τόμσον να κερδίζουν τις μάχες κάτω από τα καλάθια έτρεξε ένα επιμέρους 11-5 μετατρέποντας το 8-12 του 6ου λεπτού στο 19-20 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πιστέψει πλέον στις δυνάμεις τους και δεν άργησε η στιγμή που θα βρίσκονταν σε θέση οδηγού. Με σερί 4-0 προηγήθηκαν με 23-20 (στο 11'). Το νευραλγικό κομμάτι της ψυχολογίας είχε αλλάξει πλέον στρατόπεδο και οι Σέρβοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ένα νέο σερί 7-0 έκανε τους παίκτες του Ράντονιτς να αισθάνονται ακόμα πιο άνετα (31-24 στο 15'). Η διαφορά δεν άργησε να... ξεφύγει ακόμα περισσότερο και με τον Γιόβιτς να "ντύνεται" Ζίρμπες στην περιφέρεια, οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά για πρώτη φορά σε διψήφια απόσταση (39-36 στο 18'). Τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει επιβάλλει τον ρυθμό του (43-32).

Τα πράγματα έμοιαζαν δύσκολα για την Στρασμπούρ και δεν άργησε να προστεθεί από νωρίς ακόμα ένας "πονοκέφαλος" για τον Κολέ. Ο Ροντρίγκε Μπομπουά έκανε το τρίτο προσωπικό του φάουλ κι έτσι θα έπρεπε να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας (47-38 στο 23'). Εκεί που το τοπία ήταν θολό για τους Γάλλους ήρθε ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς να τους δώσει μία ψυχολογική τόνωση. Ο Σέρβος με 4 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 49-42, όμως δεν βρέθηκε κάποιος να τον βοηθήσει κι έτσι οι γηπεδούχοι απάντησαν στέλνοντας και πάλι τη διαφορά στα προηγούμενα επίπεδα (57-44 στο 28'). Η περίοδος έκλεισε με ένα απίστευτο τρίποντο του Λελούπ από το απέναντι τρίποντο (62-48 στο 30').

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε βάλει πλέον τις βάσεις και δεν είχε καμία διάθεση να διαπραγματευτεί. Οι πρωταθλητές Σερβίας αύξαναν συνεχώς τη διαφορά τους κι έτσι έφτασαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην τελική επικράτηση με 81-59.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ