EUROLEAGUE

Ξέσπασε στη Στρασμπούρ η Ρεάλ Μαδρίτης

Ξέσπασε στη Στρασμπούρ η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη Στρασμπούρ (97-65) για να φτάσει τις τρεις σερί νίκες στην Euroleague. Πέντε παίκτες της "Βασίλισσας" σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αποκλείστηκε η γαλλική ομάδα.

Με την επίθεσή της να λειτουργεί εξαιρετικά, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε εντός έδρας της Στρασμπούρ (97-65) και εξασφάλισε -και μαθηματικά πλέον- την παρουσία της στο Top 16 της Euroleague, εν αντιθέσει με τη γαλλική ομάδα που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση και θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία στο Top 16.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στους Πρωταθλητές Γαλλίας, με πέντε παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, προεξάρχοντος του Τζέφερι Τέιλορ που είχε 16 πόντους με 7/8 δίποντα. Παρεμπιπτόντως, έκανε νέο ρεκόρ στις ασίστ στη διοργάνωση με τις 36 που μοίρασε .

Ο αγώνας

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε πως η Στρασμπούρ απλά δεν... μπορούσε να αντισταθεί στην ορμητική διάθεση της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να ξεμπερδεύουν, παρουσιάζοντας τάσεις συντριβής σε βάρος της γαλλικής ομάδας. Το σύνολο του Βενσάν Κολέ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό ούτε για ένα δεκάλεπτο, αφού από το τέλος της πρώτης περιόδου κιόλας βρέθηκε στο -14 (29-15).

Από τη στιγμή που η επίθεση "έβγαζε φωτιές" και ο ρυθμός ήταν ανεξέλεγκτος, η Ρεάλ Μαδρίτης ένιωθε πολύ άνετα. Σε σημείο που οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο μοίραζαν αφειδώς ασίστ (σ.σ.: έκαναν ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης με 36), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να αντιδράσουν. Κι η αλήθεια είναι πως έχοντας μόλις δέκα ενεργούς παίκτες, ήταν αδύνατο να περιορίσουν τη διαφορά περισσότερο από το -15 (52-37) μέχρι την ανάπαυλα.

Αυτό ήταν! Η Στρασμπούρ έδωσε ό,τι είχε να δώσει στο παιχνίδι, με το δεύτερο ημίχρονο να εξελίσσεται σε παράσταση για ένα ρόλο! Οι Μαδριλένοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι, ο Τζέφερι Τέιλορ τελείωνε τις περισσότερες φάσεις, κι ο Πάμπλο Λάσο έβλεπε τους παίκτες του να παρουσιάζουν διάθεση να συντρίψουν την ομάδα που τους είχε "πληγώσει" στον α' γύρο. Κι αυτό έκαναν. Η διαφορά δεν σταμάτησε να παίρνει την ανιούσα, με το κοντέρ να σταματάει στο +32 (97-65) με το τέλος του αγώνα και τους Πρωταθλητές Ευρώπης να σφραγίζουν την παρουσία τους στο Top 16, εν αντιθέσει με τη γαλλική ομάδα που θα συνεχίσει στο Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 29-15, 52-37, 75-50, 97-65.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ