Κληρώνει στην Ευρωλίγκα

Διεξάγεται αύριο στη Βαρκελώνη η κλήρωση της Ευρωλίγκας ενόψει της σεζόν 2012-13. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Κληρώνει στην Ευρωλίγκα

Στη Βαρκελώνη θα διεξαχθεί αύριο (6/07) η κλήρωση της Ευρωλίγκας, η οποίας θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η πρώτη φάση δεν θα διαφοροποιηθεί, αλλά στην δεύτερη οι 16 ομάδες από τέσσερις ομίλους των τεσσάρων που ήταν μέχρι τώρα θα γίνουν δύο όμιλοι των οκτώ.

 

Με αυτόν τον τρόπο θα διεξάγονται περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα έχουμε τα πλέι οφ κι έπειτα το φάιναλ-φορ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το ελληνικό ενδιαφέρον με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να είναι επικεφαλής ομίλων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για τη νέα Ευρωλίγκα. "Για εμάς η επόμενη σεζόν είναι πολύ σημαντική. Αλλάζουμε τις ημέρες παιχνιδιών από Τετάρτη και Πέμπτη που γινόντουσαν εδώ και πολλά χρόνια σε Πέμπτη και Παρασκευή", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Σκεφτήκαμε ότι η Παρασκευή είναι μία εξαιρετική μέρα για σπορτς. Κάναμε έρευνα σε πολλές χώρες, κάναμε δύο-τεστ παιχνίδια την Παρασκευή την προηγούμενη σεζόν και η αντίδραση ήταν εξαιρετική. Η Παρασκευή είναι μία πολύ καλή ημέρα για οικογένειες, διότι τα παιδιά δεν έχουν σχολείο το Σάββατο.

Θα πάρει λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή, αλλά πιστεύουμε ότι μέσα από μία μικρή περίοδο, η Παρασκευή θα γίνει ημέρα για μπάσκετ και ματς Ευρωλίγκας. Επίσης, θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των καλύτερων ομάδων".

Όσον αφορά το τι θα ισχύσει στην επόμενη Ευρωλίγκα δήλωσε: "Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε το χρόνο ανάμεσα στις περιόδους. Επιπλεόν, θα γίνεται χρήση του άμεσου ριπλέι σε περιπτώσεις λήξης του χρονομέτρου, για το αν ένα σουτ μετράει για δύο ή τρεις πόντους και για τον έχει βγει η μπάλα ή όχι.

Το άμεσο ριπλέι θα μπορεί να το δει ένας διαιτητής μόνο στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα που μπορεί να καθοριστεί το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να φαίνεται η τηλεοπτική εικόνα και στις οθόνες των γηπέδων ώστε να έχει και ο κόσμος άποψη της φάσης".

1ο Γκρουπ

Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παναθηναϊκός

2ο Γκρουπ

Σιένα

Ρεάλ Μαδρίτης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Κάχα Λαμποράλ

3ο Γκρουπ

Κίμκι

Παρτίζαν

Άλμπα Βερολίνου

Αναντόλου Εφές

4ο Γκρουπ

Μάλαγα

Λιέτουβος Ρίτας

Ζαλγκίρις

Φενέρμπαχτσε

5ο Γκρουπ

Πρόκομ

Μιλάνο

Μπάμπεργκ

Ολίμπια Λουμπλιάνας

6ο Γκρουπ

Τσεντεβίτα

Μπεσίκτας

Σαλόν Σαονέ

Νικητής προκριματικών

* Οι ομάδες και τα γκρουπ των προκριματικών: Α' γκρουπ: Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Καντού (Ιταλία), Νίμπουργκ (Τσεχία), Λε Μαν (Γαλλία), Β' γκρουπ: Ντόνετσκ (Ουκρανία), Ακαντέμικ Σόφιας (Βουλγαρία), Ουλμ (Γερμανία), Οστάνδη (Βέλγιο).

comments powered by Disqus
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Τι κάνατε κύριε διευθυντά μου;

Ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς δεν θα ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό και το Sport24.gr θυμάται τις τρεις περιπτώσεις τεχνικών διευθυντών που πέρασαν από το Λιμάνι. Από τις (εξαιρετικές) μεταγραφές του Ίβιτς, μέχρι το φάντασμα που άκουγε στο όνομα, Εντουάρντο Μαθία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ | ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Φέλερ: "Σωκράτη είσαι υποκριτής"!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι έτοιμος να υπογράψει στην Ντόρτμουντ καθώς πέρασε ιατρικές εξετάσεις, ενώ ο Ρούντι Φέλερ τον χαρακτήρισε υποκριτή, καθώς είχε συμφωνήσει με την Λεβερκούζεν, αλλά προτίμησε να πάει στην Βεστφαλία

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ήρωες των τελικών

Ποιος είναι ο αξέχαστος ήρωας σε τελικό Champions League; Ποιος παίκτης συνέδεσε το όνομα του με έναν τίτλο; Η ομάδα του Sport24.gr απαντάει σε μια επίκαιρη "ερώτηση της εβδομάδας"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τριπλό μέτωπο στις μεταγραφές

Ο Παναθηναϊκός περιμένει από την Δευτέρα στην Αθήνα τον Μπαϊράμι, προχωράει τις συζητήσεις με τον Μπέργκ ενώ τσεκάρει και πάλι την Κυριακή τον Μπόρεκ.

ΑΕΚ | ΓΗΠΕΔΟ

Μεταγραφή τα ... καθίσματα!

Το Ελληνικό ετοιμάζεται σιγά σιγά να υποδεχθεί την ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, συμφώνησε με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, να πάρει 9.000 καθίσματα.

ΠΑΟΚ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Αναστασιάδης: "Δεν με έχει ενοχλήσει ο ΠΑΟΚ"

Ποια η δήλωση του Άγγελου Αναστασιάδη με αφορμή το τέλος της συνεργασίας του με τον Πλατανιά αλλά και την φημολογία που αναπτύχθηκε για πιθανή συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24

Πρότεινε το SPORT24 μέσω του Google
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή