EUROLEAGUE

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!

Ο Νίκος Ζήσης, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και ο Φελίπε Ρέγιες είναι οι μόνοι παίκτες που έπαιζαν στην πρώτη Euroleague (2000-01) και αντέχουν ακόμα.

Η 18η σεζόν της EuroLeague (επί ημερών ULEB) είναι έτοιμη να αρχίσει και υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν έχουν βαρεθεί να καταγράφουν χιλιόμετρα και αγώνες στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Ένας εξ αυτών είναι ο Νίκος Ζήσης, ο 34χρονος γκαρντ που θα ξεκινήσει απόψε την 17η του σεζόν στην EuroLeague με τη φανέλα της Μπάμπεργκ, ισοφαρίζοντας παράλληλα και τον Γιάννη Μπουρούση σε συμμετοχές (284) στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ο Ζήσης είναι ένας από τους τρεις παίκτες που συμμετείχαν στην πρώτη σεζόν της EuroLeague (2000-01) και βρίσκονται ακόμα στη διοργάνωση, μαζί με τον Φελίπε Ρέγιες (Ρεάλ Μαδρίτης) και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα). Αυτοί οι τρεις, πάντως, δεν είναι οι μόνοι που συνεχίζουν ακόμα το μπάσκετ από εκείνους που πήραν μέρος στην πρώτη Euroleague της σύγχρονης ιστορίας, από τότε δηλαδή που διασπάστηκε η ULEB από τη FIBA.

Οι 24 παίκτες που συνεχίζουν ακόμα

Υπάρχουν άλλοι 21 παίκτες που είναι ακόμα εν ενεργεία αθλητές, μεταξύ των οποίων και τρεις Ελληνες: ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Κώστας Βασιλειάδης. Από τους 24 παίκτες που παίζουν ακόμα μπάσκετ υπάρχουν μάλιστα τρεις εν ενεργεία NBAers, ο Πάου Γκασόλ, ο Μάνου Τζινόμπιλι και ο Μπένο Ούντριχ.

Επίσης, υπάρχουν δύο παίκτες που αγωνίζονται ακόμα στην ίδια ομάδα που είχαν και τη σεζόν 2000-01. Ο ένας είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) και ο άλλος ο Σίμε Σπράλια (Ζαντάρ). Όσο για τον μεγαλύτερο σε ηλικία που συμμετείχε στην EuroLeague το 2000 και παίζει ακόμα μπάσκετ; Αυτός είναι ο Εμάνουελ Τζινόμπιλι, ο οποίος έκλεισε τα 40 χρόνια ζωής στις 28 Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μόνο ένας προπονητής υπάρχει ακόμα στην EuroLeague από την πρώτη χρονιά. Πρόκειται για τον Νέβεν Σπάχια, ο οποίος τη σεζόν 2000-01 βρισκόταν στον πάγκο της Τσιμπόνα και φέτος κοουτσάρει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι 24 παίκτες που έπαιζαν στην πρώτη EuroLeague και αντέχουν ακόμα

Κι όμως είναι ακόμα εδώ!
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ