EUROLEAGUE

"Καθάρισε" τη Γαλατασαράι με ένα ξέσπασμα η Εφές

"Καθάρισε" τη Γαλατασαράι με ένα ξέσπασμα η Εφές

Η Εφές πήρε το ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Γαλατασαράι (86-76), με κορυφαίο έναν Αμερικανό που αποκτήθηκε πριν από μερικές μέρες.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Έβδομη νίκη σε 14 αγώνες και παραμονή στην πρώτη οκτάδα. Η Εφές Αναντολού επικράτησε της Γαλατασαράι (86-76) στο ντέρμπι της Πόλης, με τον Αμερικανό Μπράντον Πολ να κάνει πράγματα και θαύματα λίγες μέρες μετά τη συμφωνία του με την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Άλεξ Τάιους κι ο Μπλέικ Σιλμπ έκαναν ό,τι μπορούσαν, όμως ο Εργκίν Αταμάν (που αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε) δεν είχε στη διάθεσή του τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ και βλέπει την ομάδα του να παραμένει στον πάτο της κατάταξης.

O MVP

Ο Μπράντον Πολ πήρε τη θέση του Μπράις Κότον πριν από μερικές μέρες, έκανε το ντεμπούτο του την Τρίτη απέναντι στη Ζάλγκιρις (έπαιξε δυο λεπτά) και απόψε πήρε για πρώτη φορά σημαντικό ρόλο. Στα 26 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, ο ταλαντούχος Αμερικανός σκόραρε 19 πόντους, μάζεψε ένα ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ, έκανε 5 κλεψίματα και ήταν αυτός που έσπρωξε μαζί με τον Ερτέλ και τον Ντάνστον την ομάδα του στη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο πλουραλισμός της Εφές που είδε τους Πολ (19π.), Μπράουν (16π.), Ερτέλ (14π.), Ντάνστον (12π.), Γκρέιντζερ (9π.) να μοιράζονται μπάλες και σουτ, την ώρα που ο Σιλμπ έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και ο Τάιους έγραφε ένα εντυπωσιακό double-double (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ) χωρίς αντίκρισμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις περισσότερες λύσεις που είχε στη διάθεσή του ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Η Γαλατασαράι έχει ούτως ή άλλως λίγους παίκτες, έχασε πριν το ματς τον Μίτσοφ και δεν μπορούσε (όσο κι αν ήθελε, όσο κι αν πάλεψε για να τα καταφέρει) να βρει διάρκεια στο παιχνίδι της. Το rotation των οκτώ παικτών της Εφές, ήταν σίγουρα πιο αποτελεσματικό από το rotation των έξι του Αταμάν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Άλεξ Τάιους έκανε πράγματα και θαύματα στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως η Εφές έδωσε το δικό της τέμπο στο ματς και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα τέλη της πρώτης περιόδου. Η άνοδος του Σιλμπ και το τρομερά μυαλωμένο παιχνίδι της Γαλατασαράι άλλαξε γρήγορα την εικόνα της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να κάνουν τρομερό δεύτερο δεκάλεπτο, να σκοράρουν σαν σε προπόνηση και να "χτίσουν" διαφορές κοντά στο +10 πριν το 44-38 του ημιχρόνου. Η Εφές δεν είχε ενέργεια, δεν απειλούσε από το τρίποντο, είχε ήδη χάσει 10 ριμπάουντ από τους αντιπάλους της που μάζεψαν 25 στο πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν εύκολα το ματς στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως δεν είχαν τρόπο για να σταματήσουν ή έστω να δυσκολέψουν τον Σιλμπ που κράτησε μπροστά τη Γαλατασαράι. Ένα τρίποντο του Χάνικατ έδωσε μετά από ώρα το προβάδισμα στην Εφές (58-60), η οποία βρέθηκε γρήγορα στο +6 και σίγησε το κοινό. Λίγο αργότερα έκανε το 60-74, με τον Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται και τον Μπράντον Πολ να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ. Η ομάδα του Περάσοβιτς έκανε το ξέσπασμά της, "έπνιξε" τη Γαλατά και πανηγύρισε την έβδομη νίκη της σε 14 αγώνες, για να παραμείνει στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 44-38, 58-60, 76-86

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ