EUROLEAGUE

"Καθάρισε" ο Ντε Κολό για την ΤΣΣΚΑ

"Καθάρισε" ο Ντε Κολό για την ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγώνα με τη Μακάμπι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ζορίστηκε αρκετά μέχρι να φτάσει τελικά στη νίκη με 93-81, με τον Νάντο Ντε Κολό να κάνει πράγματα και θαύματα.

Η Μακάμπι πήγε στη Μόσχα γνωρίζοντας ότι είχε πολύ λίγες πιθανότητες να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι τις διεκδίκησε αυτές τις πιθανότητες όσο μπορούσε. Απλώς, στο τέλος, δεν είχε ούτε τις λύσεις, ούτε έναν παίκτη του διαμετρήματος του Νάντο Ντε Κολό για να κάνει την διαφορά. Τον είχε η ΤΣΣΚΑ όμως και για αυτό κέρδισε, κόντρα σε μία - χωρίς Άντριου Γκάουντλοκ (τραυματίας) - Μακάμπι.

Με αυτή τη νίκη λοιπόν η ΤΣΣΚΑ ανέβασε έτσι το ρεκόρ της στο 17-6, ρίχνοντας τη Μακάμπι στο 8-15.

Ο MVP

Ο Νάντο Ντε Κολό βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση τον τελευταίο καιρό και το επιβεβαίωσε αυτό για ακόμα μία φορά. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 29 πόντους και 35 βαθμούς στο σύστημα Ranking. Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας στην EuroLeague που "έσπασε" το φράγμα των 20 πόντων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τελευταίο ξέσπασμα της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε για 3 1/2 δεκάλεπτα τη Μακάμπι να βρίσκει τρόπους να μένει κοντά στο σκορ και να μην την αφήνει να ξεφύγει. Με περίπου 5 λεπτά να μένουν για την λήξη του αγώνα ωστόσο η ΤΣΣΚΑ ανέβασε λίγο ταχύτητα για ένα τρίλεπτο, ξέφυγε στο σκορ και δεν ξανάνιωσε απειλή, φτάνοντας στη νίκη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η ΤΣΣΚΑ σούταρε με 83.3% στις βολές (25/30) και η Μακάμπι μόλις με 62.5% (15/24). Σε έναν αγώνα αυτού του επιπέδου τέτοιες "λεπτομέρειες" είναι που κάνουν την διαφορά. Και την έκαναν για ακόμα μία φορά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ στα πρώτα 4 λεπτά, μέχρι η ΤΣΣΚΑ να καταφέρει χάρη σε ένα σερί 10-0 να ξεφύγει με 21-8, συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου, που την βρήκε να προηγείται με 26-14.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι ήταν ακόμα καλύτεροι, εκτοξεύοντας την διαφορά στους 18 πόντους (39-21). Ενώ όμως η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να ελέγχει το ματς, η Μακάμπι άρχισε σταδιακά να μειώνει την διαφορά, μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε χάρη σε ένα σερί 11-0 να μειώσει σε 43-39. Κι αν η ΤΣΣΚΑ μπόρεσε να ξεφύγει εκ νέου με 53-43, η Μακάμπι έκλεισε δυνατά την δεύτερη περίοδο, μειώνοντας σε 54-48 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε πλέον στο ίδιο τέμπο, με την ΤΣΣΚΑ να "χτίζει" διαφορές στα όρια των 10 πόντων και τη Μακάμπι να μην την αφήνει να ξεφύγει περισσότερο. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 59-50 και 62-53, με τη Μακάμπι να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ και το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει τους γηπεδούχους να προηγούνται με 69-60.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε ξανά με 73-60, ωστόσο η Μακάμπι μείωσε πάλι άμεσα σε 73-66 και 75-68. Η ΤΣΣΚΑ όμως απάντησε κάπου εκεί με ένα επιμέρους σκορ 13-6, ξέφυγε με 88-74 και ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι, φτάνοντας τελικά στη νίκη.

Το στατιστικό της αναμέτρησης .

Οι δηλώσεις από το ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ