EUROLEAGUE

"Καθάρισε" νωρίς στο Κάουνας ο Ερυθρός Αστέρας

"Καθάρισε" νωρίς στο Κάουνας ο Ερυθρός Αστέρας

Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε στη Zalgirio Arena, για να πάρει με σχετική άνεση την εκτός έδρας νίκη επί της Ζάλγκιρις (77-61), που πέταξε γρήγορα λευκή πετσέτα.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, συνεχίζοντας να αποδεικνύει πως είναι... υποψήφιος για μια θέση στα playoffs της EuroLeague. Κάτι που κατάλαβε πολύ καλά η Ζάλγκιρις, που υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα (77-61), δίχως επί της ουσίας να απειλήσει τους "ερυθρόλευκους" σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Δεν είναι γνωστός για το επιθετικό του ταλέντο, αλλά απόψε ο Μπράνκο Λάζιτς έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο γκαρντ των "ερυθρολεύκων" είχε 15 πόντους με 3/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα σε 24'51'' συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague τόσο σε πόντους όσο και σε ranking (20).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από το α' δεκάλεπτο έκανε αισθητές τις ορέξεις του ο Ερυθρός Αστέρας, με το +14 (7-21) που απέκτησε από νωρίς να είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Πόσω μάλλον όταν οι γηπεδούχοι είχαν 2/10 δίποντα και 1/4 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ευστόχησαν σε 14 (!) τρίποντα, "χτίζοντας" από εκεί την άνετη νίκη τους στη Zalgirio Arena, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 5/19 τρίποντα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Από πολύ νωρίς οι "ερυθρόλευκοι" έβαλαν τις βάσεις για την επικράτησή τους. Όσο αυθαίρετο κι αν ακούγεται. Ο Ερυθρός Αστέρας πρώτα "φόρτωσε" παιχνίδι στον Όγκιεν Κούζμιτς, ο οποίος είχε γρήγορα 8π. έως το +9 (7-16) της ομάδας του στο 8ο λεπτό, πριν αναλάβουν δράση οι περιφερειακοί.

Με 12/19 δίποντα και 7/17 τρίποντα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν πολύ περισσότερο στην ανάπαυλα (22-47), βάζοντας επί της ουσίας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι. Κι όλα αυτά με τον Μάρκο Σιμόνοβιτς να βρίσκει ρυθμό στο β' δεκάλεπτο, όπου είχε 13 πόντους με 2/4 δίποντα και 3/4 τρίποντα.

Οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων της Ζάλγκιρις στην ανάπαυλα ήρθαν να χαλάσουν ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος έβλεπε την κατάσταση να μην αλλάζει, όσο κι αν φώναζε. Με τον Μπροκ Μότουμ να μην βρίσκει τον στόχο μετά το α' δεκάλεπτο και τον Παούλιους Γιανκούνας (10π.) να είναι ο μοναδικός παίκτης των γηπεδούχων που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, όλα αυτά ήταν αναμενόμενα.

Από την άλλη, υπήρχαν επίσης οι Μπράνκο Λάζιτς (15π.) και Τσαρλς Τζένκινς (13π.) που έδιναν επίσης βοήθειες στην επίθεση, με τη διαφορά να μην πέφτει σε κανένα σημείο του αγώνα σε μονοψήφια επίπεδα.

Το τελικό +16 (61-77) της νίκης των "ερυθρολεύκων" αποτύπωσε απόλυτα τη διαφορά απόδοσης στο παρκέ της Zalgirio Arena, με τον Ερυθρό Αστέρα να δηλώνει εμφατικά πως μπορεί να βρεθεί στα playoffs της EuroLeague.

Τα δεκάλεπτα: 7-21, 22-47, 39-61, 61-77.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ