EUROLEAGUE

Ίβκοβιτς: "Προκριθήκαμε δίκαια"

Ίβκοβιτς: "Προκριθήκαμε δίκαια"
INTIME SPORTS

Αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Γαλατά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε πως οι παίκτες του δεν θα έχουν άγχος με τη Σιένα και πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας του

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ (88-81), παραδέχτηκε πως η ομάδα του προκρίθηκε δίκαια στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Παράλληλα, ο Σέρβος προπονητής επισήμανε πως δεν μπορείς να χαρακτηρίζει αουτσάιντερ μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

"Δίκαια προκριθήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντα είχε μεγάλους στόχους. Εμείς φέτος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Κάναμε ένα καλό και ελεγχόμενο παιχνίδι. Αξίζαμε τηνίκη", υπογράμμισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:

"Το παιχνίδι, βλέποντας τα νούμερα και το καλό πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε, ίσως έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα βλέποντας… Κολλήσαμε ίσως στα λάθη που κάναμε κόντρα στην ζώνη. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά γενικά, όμως, ένας από τους λόγους που ο αγώνας έληξε στους επτά πόντους είχε να κάνει με το γεγονός ότι χάσαμε 12 ελεύθερες βολές.

Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί μας σούταραν πολλές βολές. Η Γαλατά βελτιωνόταν σταθερά, αλλά εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι παίζοντας καλό μπάσκετ. Συνεχίζουμε. Τον Μάρτη έχουμε πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις. Τον τελικό του Κυπέλλου. Πρώτα βέβαια έχουμε την Δράμα και τον Ικαρο και μετά όλα τα άλλα.

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι αουτσάιντερ στην σειρά με την Σιένα, τόνισε: "Ποιος είναι αουτσάιντερ; Εμείς; Έτσι είναι το σύστημα αν αναφέρεστε στο μειονέκτημα έδρας… Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα. Άλλο πλέι οφ και άλλο κανονικά παιχνίδια… Έχουμε εμπειρίες από πέρυσι.. Είναι βαριά λέξη αουτσάιντερ. Βάλτε εσείς ότι θέλετε… Λυπάμαι που δεν μιλάω καλά ελληνικά, αλλά νομίζω καταλαβαινόμαστε… Μην βάζετε λέξεις στο στόμα μου".

Για το αν τα δύσκολα πέρασαν για την ομάδα του, επεσήμανε: "Σίγουρα τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε και γενικά της κατάστασης. Τώρα οι παίκτες δεν έχουν τόσο μεγάλο βάρος. Και αυτό ισχύει και για τον Σπανούλη που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη".

Για την ιταλική ομάδα, είπε: "Δεν έχω καμία εικόνα της Σιένα… Θα δούμε τα παιχνίδια, θα οργανωθούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε σχέδιο… Μετά το Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί μια δυο μέρες το ματς με τον Πανιώνιο. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, όμως, είναι ακόμη πολύ μακριά η σειρά με την Σιένα. Εχουμε χρόνο μπροστά μας".

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, σχολίασε: "Ο κόσμος, εκείνος που καταλαβαίνει ήρθε και μας βοήθησε. Ηταν καταπληκτικός, ήταν ο 6ος παίκτης μας".

Μαχμουτί: "Στπ τέλος ένας κερδίζει"

Ο Οκτάι Μαχμουτί μετά το τέλος του αγώνα συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την επικράτηση του και του ευχήθηκε καλή τύχη στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, στους παίκτες και τον προπονητή Ντούσαν Ιβκοβιτς. Τους εύχομαι καλή τύχη στα προημιτελικά. Εμείς ξεκινήσαμε λίγο σφιχτά και στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να ανακάμψουμε. Χάσαμε πολλές βολές στην σειρά και ψυχολογικά αυτό μας επηρέασε αρνητικά", σχολίασε ο Τούρκος προπονητής και συνέχισε:

"Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε να παίζουμε όπως έπρεπε, αλλά είχαμε τους τραυματισμός των Λουκάς και Αρσλάν και μετά από αυτό είχαμε μικρότερο ροτέισον. Οι παίκτες που συνέχισαν να παίζουν προσπάθησαν για το καλύτερο και πάλεψαν να μείνουν στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος ένας κερδίζει και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη".

Σε ερώτηση για το τι τελικά συνέβη και στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης δεν θα υπάρχει τουρκική ομάδα, σχολίασε: "Κανείς δεν σου δίνει πλεονέκτημα επειδή το φάιναλ φορ γίνεται στην χώρα σου. Δεν μπορώ να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Εμείς ξεκινήσαμε τη σεζόν και πήγαμε βήμα- βήμα. Φτάσαμε στους “16”, παλέψαμε μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το φάιναλ φορ γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, μια όμορφη πόλη και σίγουρα όλοι θα θέλουν να την επισκεφτούν".

Τέλος, ο προπονητής της Γαλατάσαραϊ τόνισε ότι η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα είναι κατά τη γνώμη του ένα βήμα πιο μπροστά από όλες τις υπόλοιπες: "Η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα είναι ένα βήμα μπροστά από τις άλλες ομάδες, αλλά υπάρχουν πολλές έμπειρες. Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό.

Δεν ξέρω ποιοι θα είναι στο Φάιναλ Φορ, αλλά αυτές οι ομάδες είναι ένα βήμα μπροστά. Θα είναι παιχνίδια ζωής και θανάτου. Ενας τραυματισμός σημαντικού παίκτη ίσως αλλάξει το ρου της ομάδας, οπότε δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις. Όσοι φτάσουν στο φάιναλ φορ έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ