EUROLEAGUE

Ιτούδης: "Ο ημιτελικός είναι τελικός για εμάς"

Ιτούδης: "Ο ημιτελικός είναι τελικός για εμάς"

Η σχέση των Ιτούδη-Ομπράντοβιτς, ο Τεόντοσιτς και ο Σπανούλης, το νέο σύστημα της EuroLeagueκαι φυσικά οι... παράξενες παραδόσεις που συνδέουν τις τέσσερις ομάδες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του Final Four.

Η συνέντευξη Τύπου για το Final Four της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε με πεντάλεπτη ομιλία του Εκτελεστικού Διευθυντή της EuroLeague Τζόρντι Μπερτομέου, ακολούθησε ο "θρύλος" του τουρκικού μπάσκετ, Χινταγιέτ Τούρκογλου, Προέδρου της Τουρκικής Ομοσπονδίας πια, ενώ τον πρόλογο ολοκλήρωσε ο Ιλκέρ Αϊτσί, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroLeague. Αμέσως μετά, όμως, το λόγο τον πήραν οι πρωταγωνιστές του Final Four.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Σπύρος Καβαλιεράτος

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Ιτούδης και ο Νάντο Ντε Κολό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς από τη Φενέρμπαχτσε, ο Πάμπλο Λάσο και ο Σέρχιο Γιουλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε τι είπαν...

Ιτούδης: "Δεν είναι στο 100% ο Τεόντοσιτς"

Για τη σχέση με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Θα πω για ακόμα μία φορά. Δεν είναι σκάκι ή τένις. Δεν είναι Δημήτρης εναντίον Ζέλικο, αλλά ΤΣΣΚΑ εναντίον Φενέρμπαχτσε. Δύο σύλλογοι με σπουδαίο παρελθόν. Δεν θα έπρεπε να με ρωτήσετε κάτι τέτοιο. Το ξεχνάμε το παρελθόν. Εμείς απλώς βοηθάμε τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούμε τις διαφορετικές καταστάσεις που υπάρχουν. Εγώ νιώθω ως φυσιολογικός άνθρωπος που με τριγυρίζει κόσμος που λατρεύει το μπάσκετ. Είμαστε σίγουροι στον σύλλογο ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα στο μέλλον".

Για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία του σε Final Four με την ΤΣΣΚΑ: "Πιστεύω ότι και οι 4 ομάδες άξιζαν να βρίσκονται εδώ επειδή έδειξαν συνέπεια. Όλοι είχαμε τα πάνω κάτω λόγω του νέου format της διοργάνωσης. Για την 3η συνεχόμενη παρουσία μου εδώ με την ομάδα, οφείλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την στήριξή της. Συνειδητοποιούμε ποια είναι η υποχρέωσή μας και τι πρέπει να κάνουμε, αλλά όλο το ταξίδι είναι σημαντικό. Ήταν μαραθώνιος και υπήρχαν απαιτήσεις αφού είμαστε οι κάτοχοι του τίτλου. Ο ημιτελικός είναι Τελικός για εμάς με όλη την ένταση που υπάρχει.

Για τον Τεόντοσιτς και την κατάσταση του: "Ο Μίλος δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια της VTB League και έχει να προπονηθεί από την σειρά με τη Μπασκόνια, όπου αγωνίστηκε με ενέσεις. Επέστρεψε στις προπονήσεις, δεν είναι στο 100%, αλλά η επιθυμία του είναι στο 100% για να αγωνιστεί".

Για την ήττα από τον Ολυμπιακό πριν από δύο χρόνια: "Το 2015 ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός άξιζε τη νίκη και του δώσαμε συγχαρητήρια. Τώρα είναι 2017 και έχουν αλλάξει τα πράγματα. Καταλαβαίνω την ανάγκη σας να μιλάτε για ψυχολογία. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, οργανωμένη. Δύο σπουδαίες ομάδες θα παίξουν στον ημιτελικό και αυτό είναι που έχει σημασία. Σίγουρα δεν υπάρχει μόνο η τακτική. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Έχει σημασία πως ετοιμάζονται οι παίκτες. Δεν έχει σημασία το παρελθόν, αλλά το τι κάνουμε τώρα".

Για το νέο σύστημα της EuroLeague: "Είναι πολύ συναρπαστικό το νέο σύστημα. Είχαμε πολλά ταξίδια και όχι χρόνο να χαλαρώσουμε. Παίξαμε όλοι με όλους, γνωρίσαμε καλύτερα τις υπόλοιπες ομάδες. Πέρυσι φερ' ειπείν, παίξαμε με την Φενέρμπαχτσε μόνο στον Τελικό".

Ντε Κολό: "Όλοι μαζί πρέπει να σταματήσουμε τον Σπανούλη"

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του Βασίλη Σπανούλη: '"Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν παίκτη και έναν σπουδαίο παίκτη. Έχει μεγάλη εμπειρία ο Σπανούλης, το κάνει όλη την σεζόν. Όποτε η ομάδα του τον χρειάζεται βγαίνει μπροστά. Είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτό είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό, για αυτό και είναι συνεπής στα Final Four. Έχουν σπουδαία ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, που ξέρουν πως να συμπεριφερθούν σε αυτά τα παιχνίδια. Όλοι μαζί πρέπει να τον σταματήσουμε".

Για το σύστημα της EuroLeague: "Ήταν μία μεγάλη σεζόν και όλες οι ομάδες που έφτασαν εδώ το αξίζουν. Είναι η πρώτη φορά που όσοι έφτασαν εδώ έχουν παίξει με όλους. Αυτό είναι πιο συναρπαστικό. Έχουμε παίξει ήδη 2 φορές κόντρα στον Ολυμπιακό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουμε για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα".

Ομπράντοβιτς: "Δεν έχει διαφορά που παίζουμε στην Τουρκία"

Για την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Φενέρμπαχτσε σε Final Four: "Βρισκόμαστε για 3η σερί σεζόν στο Final Four, που είναι σπουδαία επιτυχία, η οποία ανήκει σε όλους, που δουλεύουν σκληρά. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτόν τον τρόπο δουλειάς. Σε σχέση με πέρυσι, ο πρόεδρος μου έδειξε την εμπιστοσύνη και ανανέωσα για άλλα τρία χρόνια το συμβόλαιό μου με την ομάδα".

Για τα αουτσάιντερ του Final Four: "Ολες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Η Ρεάλ έχει 9 τίτλους, η ΤΣΣΚΑ 7 και ο Ολυμπιακός 3, ενώ εμείς απλώς είμαστε για τρίτη φορά σε Final 4. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να πιστεύουμε σε εμάς".

Για το πόσο αναγκαία είναι πλέον η ευκολότερη μετακίνηση: "Λέω κάθε φορά στους παίκτες να ξεκουράζονται, γιατί είναι σημαντικό. Ζούμε μία νέα εποχή, με δύο αγώνες σε κοντινές μέρες. Στο μέλλον θα παίζουμε περισσότερους αγώνες και αυτό θα σημαίνει λιγότερες προπονήσεις. Το τσάρτερ σημαίνει πιο ξεκούραστες μετακινήσεις".

Για την πίεση που έχει η Φενέρμπαχτσε επειδή παίζει στην έδρα της: "Πολλοί θεώρησαν ότι έπρεπε να είμαστε εδώ και αυτό δημιούργησε πίεση. Δε νομίζω ότι έχει διαφορά το γεγονός ότι παίζουμε στην Τουρκία. Πρέπει να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας".

Για την εμπειρία που έχει αποκτήσει η Φενέρ από τα προηγούμενα χρόνια: "Νομίζω ότι το πιο σημαντικό ότι οι παίκτες που έχουν εμπειρίες από πέρυσι. Εχουμε σχεδόν το ίδιο ρόστερ και αυτό θα μας βοηθήσει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το Final Four".

Μπογκντάνοβιτς: "Υπάρχει πίεση αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι"

Για το αν είναι σημαντική η παραπάνω εμπειρία που έχουν οι άλλες ομάδες: "Όλοι ήταν στην θέση μου πριν κερδίσουν το τρόπαιο την πρώτη φορά. Θα χρειαστεί σκληρή δουλειά. Είμαι συγκεντρωμένος στο να κάνω αυτά που μπορώ να κάνω εγώ καλά".

Για τις αποτυχημένες προσπάθειες της Φενέρμπαχτσε να κατακτήσει τον τίτλο τα προηγούμενα χρόνια: "Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν. Αυτά τα δύο παιχνίδια, ξεκινώντας από τον ημιτελικό, είναι το σημαντικό. Αν έχεις πείρα από Final Four έχεις διαφορετική ενέργεια. Υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε καλή δουλειά".

Λάσο: "Δεν σκέφτομαι το παρελθόν"

Για τον κακό απολογισμό που έχει η Ρεάλ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε τα τελευταία χρόνια (1-5): "Έχω δύο νίκες και όχι μία (σ.σ. όπως επισήμανε ο δημοσιογράφος). Έχουμε νικήσει και ένα φιλικό πριν από την έναρξη της σεζόν. Δεν σκέφτομαι πάντως τι έγινε στο παρελθόν. Μπορεί να έχω χάσει και 20 ματς από μία ομάδα, αλλά εγώ θα σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι που θα θέλω να κερδίσω".

Για το αν είναι καλύτερες οι τέσσερις ομάδες σε σχέση με το 2012: "Συγχαρητήρια στις τέσσερις ομάδες. Για να φτάσουν εδώ σημαίνει ότι έχουν την ικανότητα να παίξουν στο ψηλότερο επίπεδο. Κάθε Final Four όμως είναι διαφορετικό. Οι τέσσερις ομάδες είναι ίδιες με αυτές του 2015. Ιδια ματσαρίσματα, αλλά διαφορετικό παιχνίδι".

Ο Σέρχιο Γιουλ είπε ακόμα για την παρουσία της Ρεάλ σε άλλο ένα Final Four: "Είναι καλό που ήρθαμε μέχρι εδώ. Έχουμε έναν πολύ δύσκολο ημιτελικό κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και το μυαλό μου είναι εκεί".

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου στο παρακάτω video:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ