EUROLEAGUE

Ήττες για Λαμποράλ, Μπάγερν

Ήττες για Λαμποράλ, Μπάγερν

Μπάγερν και Λαμποράλ Κούτσα ηττήθηκαν πριν από τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Ο απολογισμός στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Euroleague συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα, με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής (23-24/10). Το Euroleague Greece παρουσιάζει τον απολογισμό των ομάδων της διοργάνωσης στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Α' ΌΜΙΛΟΣ

Ούνικς Καζάν - Ρεάλ Μαδρίτης

Ούνικς Καζάν: Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Εφές Αναντολού στην πρεμιέρα της Euroleague. Οι κυπελλούχοι Ρωσίας επικράτησαν της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με 73-66, για την VTB United League. O Κέρτις Τζέρελς ήταν πρώτος σκόρερ για την Ούνικς με 14 πόντους. Όσον αφορά τους Έλληνες, ο Νίκος Ζήσης είχε 6 πόντους κι 1 ριμπάουντ σε 24'12'' ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου πρόσθεσε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο κι 1 κόψιμο σε 24'41''.

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ''Βασίλισσα'' τα βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Μπανταλόνα ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με 90-88 , χάρη σε ένα καλάθι του Φελίπε Ρέγιες, 5 δεύτερα πριν το τέλος! Ο αρχηγός των Μαδριλένων ήταν εκ των διακριθέντων της ομάδας του, καθώς πέτυχε 11 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Μάλιστα έφτασε τις 600 συμμετοχές στην ACB!

Ζαλγκίρις Κάουνας - Νίζνι Νόβγκοροντ

Ζαλγκίρις Κάουνας: Οι Λιθουανοί έχουν μπροστά τους την αναμέτρηση με τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Σήμερα (19/10) διευθέτησαν την υποχρέωση με τη Λιέτουβος Ρίτας για τη λιθουανική λίγκα, επικρατώντας με 84-82 και κάνοντας το 6-1 στην LKL. Ο Παούλιους Γιανκούνας σκόραρε 17 πόντους, ο Ρομπέρτας Γιαβτόκας μάζεψε 8 ριμπάουντ ενώ ο Βαϊντας Καρινιάουσκας μοίρασε 4 ασίστ για την ομάδα του Γκιντάρας Κραπίκας.

Νίζνι Νόβγκοροντ: Οι Ρώσοι δοκιμάζονται αύριο (20/10) κόντρα στην Κράσνιε Κρίλια, για την VTB United League.

Σάσαρι - Αναντολού Εφές

Σάσαρι: Η κάτοχος του ιταλικού SuperCoppa αντιμετωπίζει αύριο (20/10) την Πιστόια, εκτός έδρας.

Αναντολού Εφές: Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Γκαζιάντεπ, ήλθε η ώρα της Αναντολού Εφές για την πρώτη νίκη στη φετινή TBL. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τραμπζονσπόρ ( 70-66 ) ενώ ο Στράτος Περπέρογλου πάτησε παρκέ για 25'39'', ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους (3/7 δίποντα, 7/8 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Β' ΌΜΙΛΟΣ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μακάμπι

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποδέχεται αύριο (20/10) την Ενισέι, για την VTB United League.

Μακάμπι: Δύο ημέρες μετά την άνετη νίκη επί της Λιμόζ στην πρεμιέρα της Euroleague, η Μακάμπι είχε ακόμη έναν αγώνα... χαμηλής επικινδυνότητας. Κέρδισε τη Χάποελ Χολόν ( 89-73 ), με τον Γκάι Γκούντες να προφυλάσσει τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, αφήνοντάς τον εκτός δωδεκάδας. O Σίλβεν Λάντεσμπεργκ ήταν πρώτος σκόρερ για την ''ομάδα του λαού'' με 10 πόντους.

Λιμόζ - Τσεντεβίτα

Λιμόζ: Η πρωταθλήτρια Γαλλίας αντιμετωπίζει αύριο (20/10) τη Χάβρη, για την τέταρτη αγωνιστική της LNB.

Τσεντεβίτα: Η Τσεντέβιτα έκαμψε την αντίσταση της Μέταλατς ( 79-66 ) για την τέταρτη αγωνιστική της Αδριατικής Λίγκας. Οι Κροάτες δυσκολεύτηκαν όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριάρχησαν στο παρκέ, φτάνοντας στην τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ για την Τσεντέβιτα ήταν ο Μάρκο Μπιλάν, που πέτυχε 16 πόντους.

Μάλαγα - Άλμπα Βερολίνου

Μάλαγα: Η Ουνικάχα συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή της ισπανικής λίγκας αφού επικράτησε με 81-65 της Μανρέσα κι έκανε το 3/3 στην ACB! Ο Φραν Βάσκεθ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε ξανά, τελειώνοντας το ματς κόντρα στη Μανρέσα με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Όσον αφορά τον Κώστα Βασιλειάδη, ο διεθνής γκαρντ είχε 2 πόντους με 1/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα και 3 ριμπάουντ σε 22' συμμετοχής.

Ήττες για Λαμποράλ, Μπάγερν

Άλμπα Βερολίνου: Με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε η Άλμπα Βερολίνου την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, για την πρεμιέρα της Euroleague. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε ένα άνετο απόγευμα κόντρα στην Κραϊσλχάιμ, της οποίας επιβλήθηκε εκτός έδρας με 93-65 .

Γ' ΌΜΙΛΟΣ

Μπάγερν - Παναθηναϊκός

Μπάγερν: Λίγες ημέρες πριν από το ''ραντεβού'' της με τον Παναθηναϊκό, για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Γκέτιγκεν, με 95-81 . Πρώτος σκόρερ για τους Βαυαρούς ήταν ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς (19π.), με τον Ντούσκο Σαβάνοβιτς (16π.) να ακολουθεί.

Παναθηναϊκός: Οι ''πράσινοι'' αντιμετωπίζουν αύριο (20/10, 17:00) τον Κολοσσό στη Ρόδο, για τη 2η αγωνιστική στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τουρόφ - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Τουρόφ: Οι πρωταθλητές Πολωνίας υποδέχονται αύριο (20/10) την Πολφάρμα.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ: Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποδέχεται αύριο (20/10) την Γκαζιάντεπ.

Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα

Αρμάνι Μιλάνο: Οι πρωταθλητές Ιταλίας υποδέχονται αύριο (20/10) στο Mediolanum Forum την Τρέντο.

Μπαρτελόνα: Οι "μπλαουγκράνα" δεν απειλήθηκαν από την Γκραν Κανάρια για την 3η αγωνιστική στην ACB και το τελικό 80-61 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης στη Βαρκελώνη. Ο Τζάστιν Ντόλμαν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους, ενώ μάζεψε κι 6 ριμπάουντ.

Δ' ΌΜΙΛΟΣ

Νεπτούνας - Ερυθρός Αστέρας

Νεπτούνας: Οι Λιθουανοί αντιμετωπίζουν αύριο (20/10) την Πιένο, για το εγχώριο πρωτάθλημα.

Ερυθρός Αστέρας: Όσο ο αρχηγός (Λούκα Μίτροβιτς) σκοράρει με τέτοιο ρυθμό, ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει να φοβάται κανέναν και τίποτα! Ο νεαρός φόργουορντ σημείωσε 27π. (με 10/11 εντός παιδιάς), οδηγώντας τους "ερυθρόλευκους" στη νίκη επί της Μέγκα Βιζούρα ( 93-77 ).

Γαλατάσαραϊ - Βαλένθια

Γαλατάσαραϊ: Ο αγώνας της Γαλατά με τη Μπάνβιτ δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Εργκίν Αταμάν. Όχι μόνο βάσει αποτελέσματος (η Γαλατά ηττήθηκε με 69-67), αλλά και βάσει... συμπεριφοράς των παικτών προς το πρόσωπό του. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, με την κίνηση του Νόλαν Σμιθ κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου.

Βαλένθια: Οι ''νυχτερίδες'' επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό αφού επικράτησαν της Σαραγόσα με 69-77 κι ''ανέβηκαν'' στο 2-1 στην ισπανική λίγκα. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λουκ Χαρανγκόντι, ο οποίος "άγγιξε" το νταμπλ-νταμπλ με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ. Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πάου Ρίμπας και Σαμ Βαν Ρόσομ, που πέτυχαν 13 και 11 πόντους, αντίστοιχα.

Ήττες για Λαμποράλ, Μπάγερν

Ολυμπιακός - Λαμποράλ Κούτσα

Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός προερχόταν από τη σπουδαία νίκη στην έδρα της Βαλένθια για την πρεμιέρα της Euroleague. Παρ' όλα αυτά, οι ''ερυθρόλευκοι'' έχασαν έδαφος στη μάχη για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, μετά τη σημερινή ήττα από τη Νέα Κηφισιά στο ''Ζηρίνειο'', με 68-67 !

Λαμποράλ Κούτσα: Έπρεπε να φτάσει στην τρίτη αγωνιστική της Liga Endesa για να πανηγυρίσει νίκη η Ανδόρα. Η ''νεοφώτιστη'' στην ACB επικράτησε της Λαμποράλ Κούτσα με 87-85 και την άφησε για τρίτο παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσουν οι Βάσκοι τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ