EUROLEAGUE

Ήταν να μην πάρει... μπρος η Εφές

Ήταν να μην πάρει... μπρος η Εφές

Σε ένα παιχνίδι με πολλές εναλλαγές στο σκορ η Εφές κατάφερε να φτάσει τελικά στη νίκη επί της Αρμάνι κερδίζοντας με 89-73. Έκαναν το 2/2 οι Τούρκοι

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα τρίποντα (13/24 συνολικά) στο δεύτερο, όμως, ήταν ο Ντίμπλερ και η επιθετική πολυφωνία που έκαναν την Εφές να κάμψει με το πλασματικό 89-73 την αντίσταση της μαχητικής Αρμάνι Μιλάνο. Ο Τζον Ντίμπλερ ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 17 πόντους, ενώ για τους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού ο Αλεσάντρο Τζεντίλε σταμάτησε στους 22.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Με προσωπικά καλάθια και με τρίποντο κρεσέντο ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες (11-12 στο 5'). Η Αρμάνι στηριζόμενη στην υπεροπλία που έδειχνε στα ριμπάουντ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως αδυνατούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων (11-15 στο 5'). Ο Ντάριο Σάριτς ήταν ο νούμερο ένας κίνδυνος για την ιταλική άμυνα, όμως όσο ανέβαιναν τα ποσοστά από το τρίποντο (4/6) τόσο περισσότερο η Εφές πλησίαζε με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει αρχικά (20-20) και στη συνέχεια να προσπεράσει κάνοντας το 21-20 (10').

Με τον... τούρκικο "καταιγισμό" τρίποντων να συνεχίζεται, σε συνδυασμό με τον τομέα των ριμπάουντ που ισορρόπησε ήταν θέμα χρόνου οι γηπεδούχοι να πάρουν μία διαφορά 7 πόντων (32-25 στο 13'). Μέχρι εκείνο το σημείο οι παίκτες του Ίβκοβιτς είχαν σκοράρει τρεις φορές από τα 6,75μ. και δύο από τη γραμμή της "φιλανθρωπίας". Οι βολές του Τζεντίλε και δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Τζένκινς ήταν αρκετά για να φέρουν εκ νέου το παιχνίδι σε απόσταση αναπνοής (35-34 στο 16'). Το ημίχρονο τελικά ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 43-42 και με τις δύο ομάδες να έχουν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της συνέχειας.

Ντίμπλερ ο... killer

Με 6 πόντους του Τζεντίλε ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κι έτσι η Αρμάνι κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σκορ (47-49 στο 22'). Τα τρίποντα πλέον είχαν περιοριστεί και το παιχνίδι είχε περάσει κοντά στο καλάθι. Αυτή η αλλαγή δεν φάνηκε να ευνοεί κάποια από τις δύο ομάδες που βάδιζαν χέρι - χέρι (51-51 στο 25'). Ο Τζον Ντίμπλερ ήταν ο κινητήριος μοχλός για την Έφες που με τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου να σκοράρει και να πασάρει κατάφερε να... χαλάσει την ισορροπία παίρνοντας κεφάλι με 64-59 (στο 28'). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με φόλοου του Ντίμπλερ, ο οποίος πετυχαίνοντας 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο βοήθησε την ομάδα του να κλείσει την περίοδο όντας μπροστά με 69-63 (στο 30').

Η διαφορά δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με την πίεση συνεχώς να αυξάνεται η Εφές βρήκε σκορ από τον Ντέρικ Μπράουν, ο οποίος με 5 προσωπικούς πόντους διατηρούσε την ομάδα του μπροστά (74-68 στο 35'). Σε εκείνο το σημείο ήρθε η συνδρομή του Ερτέλ, με τον Γάλλο να σημειώνει κι αυτός πέντε συνεχόμενους πόντους η Εφές ξέφυγε με +12 (81-69 στο 36') βάζοντας τις πρώτες βάσεις για τη νίκη. Η Αρμάνι έψαχνε πλέον μεγάλα σουτ, όμως αυτά οι παίκτες του Ρέπεσα δεν τα αναζητούσαν με ορθολογιστικό τρόπο κι έτσι η διαφορά αντί να μειώνεται αυξανόταν. Τελικά η Εφές κατάφερε να παραμείνει αήττητη στη φετινή Euroleague κερδίζοντας με 89-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ