EUROLEAGUE

Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης: Ο νικητής!

Η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης: Ο νικητής!

Αυτό ήταν! Βγήκε ο μεγάλος νικητής. Η "ομάδα όνειρο" της σύγχρονης εποχής της Euroleague, που δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2008-2009. Οι "πράσινοι" κέρδισαν στον μεγάλο τελικό τον Ολυμπιακό του 2011-13.

Ήταν μια μεγάλη μάχη, που έσπασε μάλιστα όλα τα ρεκόρ συμμετοχής του κόσμου, οι οποίοι θέλησαν να αναδείξουν τη δική τους κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Συνολικά πήραν μέρος 38.890 άτομα. Ο Παναθηναϊκός συγκέντρωσε 23.365 προτιμήσεις και ο Ολυμπιακός 16.525.

Πρόκειται για μια σχετικά άνετη (59% με 41%) για μια ομάδα που έκανε... περίπατο κατά τη διάρκεια των brackets αποκλείοντας όποια ομάδα βρέθηκε στο δρόμο της.

Ο λόγος για την ομάδα με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που κατέκτησε τον τίτλο στο Βερολίνο το 2009, με παίκτες τους Διαμαντίδη, Σπανούλη, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας, Χατζηβρέττα, Περπέρογλου, Κέτσμαν, Φώτση, Τσαρτσαρή, Μπατίστ και Πέκοβιτς. Εξάλου δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο φάιναλ-φορ θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα της ιστορίας (ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός οι άλλες ομάδες), ενώ κι ο ίδιος ο "Ζοτς" έχει παραδεχτεί ότι αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού που είχε στα χέρια του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ