EUROLEAGUE

Η χρονιά του Νάντο Ντε Κολό

Ο Νάντο Ντε Κολό πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας στα φαβορί για τον τίτλο του MVP στην Euroleague, έχοντας το μεγαλύτερο ranking (24) με 18.9 πόντους και 4.9 ασίστ.

Τα playoffs της Euroleague ολοκληρώθηκαν και στην μέχρι τώρα σεζόν (regular season, TOP-16, playoffs) ο παίκτης με το υψηλότερο ranking είναι ο Νάντο Ντε Κολό. Ο Γάλλος γκαρντ έχει ωριμάσει και φέτος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας βελτιώσει και εξελίξει το παιχνίδι του σε σκορ και δημιουργία. Σε μία ομάδα με τεράστια ποιότητα και ταλέντο, όπως η ΤΣΣΚΑ, ήταν ο καλύτερος παίκτης των Ρώσων, οδηγώντας τους σε ένα ακόμη Final-Four, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις.

Ο Νάντο Ντε Κολό δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που αγωνιζόταν στην Βαλένθια (2009-2012) και η παρουσία του στο ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς (ασχέτως αν δεν πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής) ανέβασε και εξέλιξε το αγωνιστικό του επίπεδο. Επέστρεψε στην Ευρώπη το 2014 και στην περσινή σεζόν έδειξε αμέσως την μετάλλαξη του από έναν καλό παίκτη σε έναν γκαρντ κορυφαίου επιπέδου, ολοκληρώνοντας την χρονιά με 16.6 πόντους και 3.1 ασίστ.

Φέτος, πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας στα φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του MVP της σεζόν στην Euroleague. Έχει το μεγαλύτερο ranking στο σύστημα αξιολόγησης (24), μετρώντας 18.9 πόντους και 4.9 ασίστ ανά παιχνίδι, σκοράροντας στην επίθεση με υψηλά ποσοστά (110/197δ-55.8%, 43/93-46.2%, 124/137-90.5%), κερδίζοντας 6.3 φάουλ ανά παιχνίδι. Παράλληλα, παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι του και σε πολλά ματς ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τον Φεβρουάριο, μάλιστα, αναδείχθηκε και σε MVP του μήνα για την Euroleague, έχοντας μέσο όρο 17.3 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ