EUROLEAGUE

Η χρονιά-ορόσημο της Νταρουσάφακα

Η χρονιά-ορόσημο της Νταρουσάφακα

Η πρόκριση της Νταρουσάφακα στα Playoffs της EuroLeague ήταν το γεγονός της 30ής αγωνιστικής. Παρακολουθήστε το σχετικό video, καθώς και τις καλύτερες φάσεις της τελευταίας βραδιάς της κανονικής περιόδου (VIDEOS).

Πέρυσι ήταν πρωτάρα στην EuroLeague και έφτασε μέχρι το Top 16, έχοντας συνολικό απολογισμό 9-15. Όχι και αξιοζήλευτο ρεκόρ δηλαδή. Όχι και άσχημο, πάντως, για ομάδα που συμμετέχει πρώτη φορά στην καλύτερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Φέτος πάντως η Νταρουσάφακα δεν αστειευόταν. Άλλαξε προπονητή (Μπλατ αντί Μαχμούτι) και το μισό της ρόστερ, κάνοντας μερικές προσθήκες που έμελλε να αλλάξουν την ταυτότητα και τη δυναμική της, όπως ο Γουίλ Κλάιμπερν, ο Τζέιμς Αντερσον, ο Αντε Ζίζιτς και φυσικά ο Μπραντ Γουόναμεϊκερ, ο καλύτερος σκόρερ και δημιουργός της Νταρουσάφακα. Ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Τι κι αν βρισκόταν διαρκώς εκτός οκτάδας από την 21η αγωνιστική και μετά... Στο τέλος έκανε ιδανικό φίνις (τρεις σερί νίκες), νίκησε για δεύτερη φορά τον Ερυθρό Αστέρα και κατέκτησε το όγδοο και τελευταίο "εισιτήριο" για τα Playoffs με απολογισμό 16 νίκες και 14 ήττες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Φενέρμπαχτσε (δύο φορές), τον Παναθηναϊκό. Εδειξε ότι είναι ικανή να κάνει ζημιές και ότι κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Ούτε καν η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου, η Ρεάλ Μαδρίτης.

" Είναι ιστορική στιγμή για αυτή την ομάδα" έλεγε μετά τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα ο Ντέιβιντ Μπλατ. " Η Νταρουσάφακα δεν είναι ομάδα που έχει εδραιωθεί στην EuroLeague. Είμαστε νέοι ακόμα. Το να βρισκόμαστε μεταξύ των καλύτερων οκτώ ομάδων της διοργάνωσης στην καλύτερη λίγκα του κόσμου μετά το ΝΒΑ, είναι κάτι παραγματικά ιδιαίτερο. Κερδίσαμε μερικές σπουδαίες ομάδες και πιστεύω ότι αξίζαμε να βρεθούμε εδώ πέρα".

Δείτε παρακάτω και τις καλύτερες φάσεις της χθεσινής ημέρας, της τελευταίας για την κανονική περίοδο της EuroLeague:

Ξεκινάμε από εκεί που ήμασταν και στον πρόλογο. Από την Κωνσταντινούπολη δηλαδή και τη μεγάλη νίκη της Νταρουσάφακα, για να δούμε τον Σκότι Γουίλμπεκιν να κάνει τη φάση της βραδιάς.

Ένας συμπαίκτης του Γουίλμπεκιν ήταν ο υπεύθυνος και για το κάρφωμα της βραδιάς. Ο λόγος για τον Γουίλ Κλάιμπερν.

Μεταφερόμαστε τώρα στη Μόσχα για να δούμε τον Νικίτα Κουρμπάνοβ να... κατεδαφίζει τον Κεμ Μπιρτς και να κάνει το κόψιμο της βραδιάς.

Όσο για την καλύτερη ασίστ της βραδιάς; Αυτή έγινε δια χειρός Κιθ Λάνγκφορντ.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ