EUROLEAGUE

Η "Βασίλισσα" ήταν από τη Γαλλία

Η "Βασίλισσα" ήταν από τη Γαλλία

Για 30 λεπτά η Στρασμπούρ είχε στα... σχοινιά την Ρεάλ που ξύπνησε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως ήταν αργά. Οι Γάλλοι επικράτησαν πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 93-86 των πρωταθλητών Ευρώπης

Όποιος πίστευε ότι η Ρεάλ θα έχει εύκολο έργο στη Γαλλία διαψεύστηκε πανηγυρικά. Η Στρασμπούρ δεν φοβήθηκε το ματς και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση διπλασίασε τις νίκες της στη διοργάνωση επικρατώντας με 93-86 των Ισπανών. Μάλιστα το τελικό σκορ αδικεί τους παίκτες του Κολέ που βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 19 πόντους (71-52 στο 25').

Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Λουίς Κάμπελ που σταμάτησε στους 23 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησαν οι Ρόντρικ Μπομπουά (16π.), Μάρντι Κόλινς (14π.) και Κάιλ Ουίμς (12π.)

Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Ποντάροντας στην αθλητικότητα και με μεγάλα καλάθια του Μπομπουά η Στρασμπούρ ξεκίνησε φουριόζα τρέχοντας ένα επιμέρους 10-3 (στο 3'). Μπορεί όλοι να περίμεναν την απάντηση της Ρεάλ, όμως αυτή δεν ήρθε άμεσα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να καταφέρουν να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (17-7 στο 5'). Καλή γαλλική άμυνα, ισπανικά λάθη και ευστοχία συνέθεταν το σκηνικό του ματς που έβαλε τους παίκτες του Κολέ μπροστά ακόμα και με 22-9 (στο 6'). Και κάπου εκεί ήρθε η Μαδριλένικη απάντηση που ήταν και... ηχηρή! Φερνάντες, Γιούλ και Τέιλορ πήραν στις πλάτες τους τη "Βασίλισσα" και την οδήγησαν σε ένα σερί 16-0 που ανέτρεψε πλήρως την εικόνα του ματς (22-25 στο 8'), με την περίοδο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 24-25 (στο 10').

Ο αγώνας είχε έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό κι αυτό βοηθούσε τους Γάλλους να βρουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ενώ σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά που είχαν από την περιφέρεια κατάφερναν να διατηρούνται για τα καλά μέσα στο παιχνίδι (37-34 στο 15'). Η Στρασμπούρ είχε ψυχολογία κι αυτό φαινόταν κάθε φορά που σούταρε πίσω από τα 6.75μ. Οι Κάμπελ και Ουίμς έδιναν πολύτιμες επιθετικές βοήθειες κι έτσι οι Γάλλοι βρίσκονταν συνεχώς μπροστά (45-39 στο 17'). Η Ισπανική άμυνα ήταν κακή κι αυτό αντικατοπτριζόταν στο 51-44 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Όσοι περίμεναν ότι μετά τις... φωνές του Λάσο η Ρεάλ θα ξύπναγε, διαψεύστηκε. Με εκπληκτική άμυνα, τρέχοντας στον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία και με αυτοπεποίθηση η Στρασμπούρ έμοιαζε να έχει "ρίξει" στα σχοινιά τους Μαδριλένους που όντας εκνευρισμένοι και μπλοκαρισμένοι έβλεπαν τους αντιπάλους τους να τρέχουν ένα επιμέρους 13-2 (64-46 στο 23'). Οι παίκτες του Κολέ είχαν εδραιώσει πλέον μία διαφορά ασφαλείας (76-58 στο 27') και χάρη σε κάποιους πόντους του Ροντρίγκες η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 76-61 (στο 30').

Με παθιασμένη πίεση σε όλο το γήπεδο και κυνηγώντας κάθε μπάλα η Ρεάλ προσπάθησε έστω και καθυστερημένα να αλλάξει το ρου της αναμέτρησης. Ο Κολέ μπορεί να έπαιζε σε πολλά σημεία της περιόδου ακόμα και με 4 κλασικούς χειριστές, όμως η Μαδριλένικη άμυνα έμοιαζε απροσπέραστη. Με τους Τζέφρεϊ Τέιλορ, Ρούντι Φερνάντες και Σέρχιο Γιούλ να "πυροβολούν" οι πρωταθλητές Ευρώπης προσπάθησαν να κάνουν την ολική επαναφορά, όμως ήταν πλέον... αργά. Η έκπληξη ήταν πλέον γεγονός. Η Στρασμπούρ επικράτησε με 93-86 διπλασιάζοντας τις νίκες της στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-44, 76-60, 93-86.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ