EUROLEAGUE

Η ΤΣΣΚΑ και η Euroleague πάνε... Κίνα

Η ΤΣΣΚΑ και η Euroleague πάνε... Κίνα

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, θα ταξιδέψει στην Κίνα για το Euroleague China Tour 2016 και στο Πεκίνο σε μία όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες (29/8) η παρουσίαση. Σεμινάριο προπονητικής με Πασκουάλ, Μπάνκι και Χόλινς

Από τη μαγική σκηνή του "JW Marriott" στο Πεκίνο έγινε η επίσημη παρουσίαση του Euroleague China Tour 2016. Οι πρωταθλητές Ευρώπης της ΤΣΣΚΑ θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια του CBA, Sichuan Blue whales, στις 28 Σεπτεμβρίου στο Τσενγκντου, ενώ στις 30 του ίδιου μήνα οι Μοσχοβίτες θα κοντραριστούν με την Guangdong Tigers.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που αγωνίστηκε στο Πεκίνο, καθώς είχε βρεθεί στην πόλη της Κίνας και το 2007.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Euroleague, Λούκα Σκαφάτι, δήλωσε: " Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε πάλι στο Πεκίνο όπου νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Από το 2007 η Ασιατική ήπειρος έχει η βασική μας προτεραιότητα στα στρατηγικά πλάνα που έχουμε για εξάπλωση. Θέλουμε να μοιραστούμε τις αξίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ με τους Ασιάτες φιλάθλους".

Συνεχίζοντας ο Σκαφάτι τόνισε ότι " η παρουσία της ΤΣΣΚΑ δείχνει την μεγάλη δέσμευση της Euroleague με την κινεζική αγορά, καθώς φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία ο εν ενεργεία πρωταθλητής Ευρώπης θα επισκεφτεί την κινεζική επικράτεια. Θέλαμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο έχουμε στην Ευρώπη και να δώσουμε την ευκαιρία στους Κινέζους φιλάθλους να απολαύσουν μία ομάδα γεμάτη αστέρια".

Από την πλευρά της ΤΣΣΚΑ η αντιπρόεδρος της ομάδας, Ναταλία Φουράεβα υποστήριξε: " Πρώτα απ' όλα εκ μέρους των προπονητών, των παικτών και των υπόλοιπων υπαλλήλων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Euroleague και τους Κινέζους εταίρους μας για την πρόσκληση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έρθουμε στην Κίνα σύντομα. Είναι μία χώρα με πολύ ιδιαίτερες παραδόσεις και ιστορία, μία ανερχόμενη βιομηχανική δύναμη και φυσικά μία χώρα με αφοσίωση στα σπορ. Όπως γνωρίζετε η ΤΣΣΚΑ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που επισκέφτηκε την Κίνα το 2007 και πραγματικά περάσαμε πολύ ωραία εδώ. Ξεκινήσαμε τη χρονιά κερδίζοντας στην Κίνα και στο τέλος της χρονιάς κατακτήσαμε την Euroleague. Φέτος είμαστε οι πρωταθλητές και υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη πάνω μας, οπότε θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δώσουμε ένα ωραίο ματς στους φιλάθλους".

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sichuan Blue whales, Γκενγκ Γιε, είπε: " Ελπίζουμε ότι θα προωθήσουμε τη φιλία και θα βελτιώσουμε την επικοινωνία του CBA με τους πρωταθλητές της Euroleague. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα μπορέσουμε να πάμε στην Ευρώπη και να μάθουμε από την προηγμένη φιλοσοφία τους αλλά και να βιώσουμε μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Σας περιμένουμε στο γήπεδο στις 28 του Σεπτεμβρίου".

Ο προπονητής της Guangdong Tigers, Ντου Φενγκ, δήλωσε: " Είναι χαρά μας που θα αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ στις 30 Σεπτεμβρίου. Σημαίνει πολλά για εμάς. Όπως όλοι ξέρουμε η ΤΣΣΚΑ είναι η πρωταθλήτρια της Ευρώπης. Η ομάδα μας είναι νεανική οπότε θα είναι μία καλή ευκαιρία για να μάθουμε από αυτούς πάνω στο παρκέ και να συναντήσουμε τέτοιους παίκτες. Μετά από αυτά τα παιχνίδια θα έχουμε μία πιο βαθιά γνώση και κατανόηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του Euroleague China Tour 2016 θα λάβει χώρα και σεμινάριο προπονητικής στο οποίο θα διδάξουν οι Τσάβι Πασκουάλ, Λούκα Μπάνκι και Λάιονελ Χόλινς με τους προπονητές του CBA να είναι οι μοναδικοί που θα μπορούν να το παρακολουθήσουν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ