EUROLEAGUE

Η Ρεάλ πέρασε από το Κάουνας

Η Ρεάλ πέρασε από το Κάουνας

Βελτιώνοντας την άμυνα της στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενη την αστοχία της Ζαλγκίρις στα τρίποντα η Ρεάλ κατάφερε να κάνει το... χρέος της κερδίζοντας με 75-90

Με τον Αντρές Νοτσιόνι να δίνει ένα προσωπικό σόου και τους Κέι Σι Ρίβερς και Ματσιούλις να μιλάνε όταν χρειάζεται η Ρεάλ "ίδρωσε" αλλά τελικά νίκησε με 75-90 την Ζαλγκίρις. Θετικότατος ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα αναγκάζοντας την Ρεάλ να ψάξει λύσεις. Το κοντό σχήμα του Γιασικεβίτσιους σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του Σάιους έβαλε τους Λιθουανούς μπροστά στο σκορ (7-2 στο 3'). Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατάφεραν να αντιδράσουν και με πόντους από τους Ματσιούλις μπόρεσαν πρόσκαιρα να ισορροπήσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, όμως και πάλι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -4 (17-13).

Ο Αγιόν έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ κακό φεγγάρι και όντας άστοχος στην επίθεση αλλά και ο αδύναμος κρίκος στην άμυνα είδε την ομάδα του να μένει πίσω με 22-16 (στο 12'). Οι Βουγιούκας, Γιανκούνας και Βένε δέσποζαν στην επίθεση των γηπεδούχων και με αυτούς σε ηγετικό ρόλο η Ζαλγκίρις έφτασε να προηγείται ακόμα και με 29-21 (στο 14'). Παρά τα πολύ χαμηλά ευστοχίας (39% στα δίποντα στο ημίχρονο) η αντεπίθεση της Ρεάλ για να μαζέψει το σκορ είχε δύο πρωταγωνιστές. Ο Κέι Σι Ρίβερς (12π. στο δεύτερο δεκάλεπτο) και ο μαχητικότατος σε άμυνα κι επίθεση Αντρές Νοτσιόνι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά κι έπειτα από τρίποντο στο τέλος του χρόνου από τον Γιούλ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε στο 41-39 (στο 20').

Η Ρεάλ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας να έχει καταλάβει το... πρόβλημα. Σφίγγοντας την άμυνα της και κυκλοφορώντας σωστά τη μπάλα στην επίθεση κατάφερε να αντιστρέψει πλήρως το σκηνικό καταστρέφοντας τα περισσότερα μακρινά σουτ των γηπεδούχων. Με ένα επιμέρους 23-12 στην τρίτη περίοδο οι Ισπανοί πήραν σαφές προβάδισμα νίκης ξεφεύγοντας με 53-62 (στο 30').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί προσπάθησαν να αντεπιτεθούν, όμως οι Νοτσιόνι και Ρίβερς ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσουν όρθια την Ρεάλ και να την οδηγήσουν τελικά στη νίκη με 90-75.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 41-39, 53-62, 90-75

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ