EUROLEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης έτρεχε με 101 στο Μιλάνο

Η Ρεάλ Μαδρίτης έτρεχε με 101 στο Μιλάνο

Χορταστικό μπάσκετ προσέφερε το μενού στο Forum, εκεί που οι Μαδριλένοι νίκησαν με 101-90 την Αρμάνι και έδειξαν πως η ήττα από την Μπασκόνια ήταν απλά μια παρένθεση

Η Ρεάλ επέστρεψε στο δικό της τρελό ρυθμό και έκανε εμφατικό πέρασμα από το Μιλάνο. Το τελικό 90-101 ήταν χορταστικό για τους 12.331 τιφόζι που γέμισαν το Forum και χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους. Ηταν ένα θεαματικό παιχνίδι, με τους Μαδριλένους να έχουν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και να κυριαρχεί στη μεγαλύτερη διάρκεια.

Φοβεροί οι Ράντολφ, Χάντερ και Γιουλ, ενώ από το Μιλάνο, που το πάλεψε επιθετικά αλλά δεν έπαιξε καλή άμυνα, οι Χίκμαν και Σάντερς ήταν εντυπωσιακοί.

Τα στατιστικά του αγώνα

MVP

Ο Χάντερ και ο Γιουλ "καθάρισαν" στο τέλος, όμως συνολικά ο Αντονι Ράντολφ ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Είχε 20 πόντους με 5/7 βολές, 6/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, μάζεψε 14 ριμπάουντ και είχε 26 στην αξιολόγηση. Ηταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου και βοήθησε τη Ρεάλ να επιστρέψει στις νίκες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το Μιλάνο έκανε την ύστατη προσπάθεια από το 29' μέχρι μέχρι το 33', από το -15 έφτασε στο -2, ο κόσμος στις εξέδρες ξεσηκώθηκε, αλλά η Ρεάλ είχε καθαρό μυαλό. Ο Σέρχιο Γιουλ και ο Οθέλο Χάντερ ανέλαβαν δράση και μέσα σε ένα λεπτό η διαφορά έφτασε στους 7... Οι Ιταλοί δεν είχαν άλλα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν και οι Μαδριλένοι έφτασαν με σχετική άνεση στη νίκη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ρεάλ πέτυχε 51 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, εκτελώντας μόνο μία βολή! Είχε 71% στα δίποντα και 39% στα τρίποντα, με τους Ιταλούς να μην προλαβαίνουν να κάνουν... φάουλ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος η Μιλάνο έκανε μόλις 7 φορές φάουλ, δεν σταμάτησαν τους αιφνιδιασμούς και το γρήγορο παιχνίδι των Μαδριλένων και έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο που επέλεξαν να γίνουν πιο σκληροί, η Ρεάλ πήγε 23 φορές σττη γραμμή, βγήκε εκτός ρυθμού κι αυτός ήταν ένας λόγος που άλλαξε η μορφή της αναμέτρησης. Οχι όμως για πολύ...

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Αρμάνι έκανε καλό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 7-5 και 11-10, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά η Ρεάλ πάτησε το γκάζι και δεν κοίταξε πίσω της. Το ρυθμό έδωσαν ο Γιουλ (ευστόχησε για πρώτη φορά μετά από 15 άστοχα στην EuroLeague) και ο Ράντολφ και η σκυτάλη πέρασε στους υπόλοιπους.

Ο Τζέισι Κάρολ ήταν ασταμάτητος από μακριά, ο Οθέλο Χάντερ κυριάρχησε κάτω από το καλάθι και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-26.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο - πάλι με τους Κάρολ και Χάντερ να ευστοχούν, το σκορ έγινε 20-31 στο 12' και παρά τις προσπάθειες του Χίκμαν και του Ραντούλιτσα, το Μιλάνο δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Το 32-47 ήρθε στο 18' και το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν να μειώσουν στο ημίχρονο σε 41-52. Ηταν ένα άκρως επιθετικό πρώτο μέρος, με τη Ρεάλ να έχει δαιμονισμένο ρυθμό και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Το Μιλάνο προσπάθησε να γίνει πιο σκληρό στο δεύτερο ημίχρονο για να ανακόψει το ρυθμό της Ρεάλ. Εν μέρει τα κατάφερε και με τον Σάσολο να έχει σημαντικό ρόλο, μείωσε σε 48-56 στο 24'. Δια χειρός Ντρέιπερ η Ρεάλ έφτασε στο +15 (58-73) στο 29', αλλά ο Σάντερ και ο ΜακΛίν με δύο τρίποντα μείωσαν σε 67-75 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμα περισσότερο στην εκκίνηση της τέταρτης περιόδου με γκολ φάουλ του ΜακΛιν (70-75) στο 31' και με νέο γκολ φάουλ ο Χίκμαν έκανε το 75-77 στο 32΄.

Η Ρεάλ αντέδρασε με τον Χάντερ να κυριαρχεί (78-85 στο 34'), το τρίποντο του Ρούντι έκανε το 78-88 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Το 88-101 γράφτηκε από τον Ντόνσιτς, που σε αυτό το ματς δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, αφού ο Λάσο προτίμησε τις... παλιοσειρές, για να τελειώσει το ματς με σκορ 90-101.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-52, 66-75, 90-101.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ