EUROLEAGUE

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εδώ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εδώ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε (80-73) στο BarclayCard Center, όντας "ζωντανή" στο κόλπο της πρόκρισης στο Top 16. Χαμένη ευκαιρία για να "κλειδώσει" την πρωτιά από σήμερα (3/12), για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιζε περισσότερα από ένα απλό παιχνίδι. Έπαιζε ένα μεγάλο μέρος της παρουσίας της στην Euroleague, έπαιζε την ίδια της την υστεροφημία, αφού -μην ξεχνάμε- κατέκτησε τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης πριν από μερικούς μήνες, στο BarclayCard Center.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι, αλλά το ολοκλήρωσαν ιδανικά με το τελικό +7 (80-73) να τους δίνει δικαίωμα στην ελπίδα της πρόκρισης, την ώρα που η Φενέρμπαχτσε έχασε την ευκαιρία να "κλειδώσει" από σήμερα (3/12) την πρωτιά στον α' όμιλο.

Όσο για τους πρωταγωνιστές των "μερένγκες"; Πέραν του Σέρχιο Γιούλ (17π.) και του Γκουστάβο Αγιόν (15π.), κρατήστε το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς. Ο 16χρονος γκαρντ ήταν παρών στο διάστημα που η "Βασίλισσα" επέστρεψε από το -12 στο πρώτο ημίχρονο, βοηθώντας σημαντικά στην ανατροπή του σκορ και των δεδομένων της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των νικητών

Ο αγώνας

Εν αντιθέσει με το πως κατέληξε ο αγώνας, στο ξεκίνημα αυτού η Φενέρμπαχτσε ήταν το απόλυτο αφεντικό. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε συνεχόμενους πόντους από τον Λουίτζι Ντατόμε, με αποτέλεσμα να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ (16-28 στο 9'), κάτι που όμως δεν κατάφερε να κάνει για πολλή ώρα.

Ο λόγος δεν ήταν κάποιος από τους πολυδιαφημισμένους σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ένας 16χρονος γκαρντ. Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε ξανά τη διαφορά -για δεύτερο σερί παιχνίδι- παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του. Όχι, δεν σκόραρε κατά ριπάς, απλά έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι της "Βασίλισσας", επιτρέποντας στους ψηλούς να σκοράρουν αρκετά εύκολα καλάθια. Κάπως έτσι, όλα ήρθαν... τούμπα (32-28 στο 15').

Κάπου εκεί όμως, ήρθε η αντίδραση από την τουρκική πλευρά. Ο Μπόμπι Ντίξον έκανε το κάτι παραπάνω και με βοήθεια από όλους τους παίκτες του ρόστερ, η Φενέρμπαχτσε πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μια πολύ σημαντική διαφορά (36-45).

Όσο δύσκολα την απέκτησε πάντως, τόσο εύκολα την έχασε αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισαν να παίζουν άμυνα κάτω του μετρίου. Οι γηπεδούχοι πίεζαν διαρκώς, ο Γκουστάβο Αγιόν εξελισσόταν σε άλυτο πρόβλημα για τους πρωτοπόρους του α' ομίλους και κάπου εκεί άρχισε να... τα βάζει ο Σέρχιο Γιούλ. Ο υπαρχηγός της "Βασίλισσας" έκανε εξαιρετική δουλειά στο μπροστινό μέρος του παρκέ "υπογράφοντας" εν πολλοίς το +1 (56-55) του 30ου λεπτού.

Κι όχι μόνο αυτό, αφού ήταν ο παίκτης "μίλησε" στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Με το παιχνίδι να είναι υπό... συζήτηση (68-66 στο 36'), ο Σέρχιο Γιούλ έπαιξε και για τον τραυματία Ρούντι Φερνάντεθ. Αυτός που πάντως "κλείδωσε" τη μαδριλένικη νίκη ήταν ο Τζέφερι Τέιλορ, ο οποίος ευστόχησε από τα 6μ75 για το +10 (76-66) με κάτι περισσότερο από ένα λεπτό να μένει.

Πλέον, άπαντες ασχολούνταν με την τελική διαφορά αφού η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το δικαίωμα να κυνηγήσει το +11 της ήττας της σ τον α' γύρο. Εις μάτην όμως, αφού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του προφύλαξαν -τουλάχιστον- αυτό, για να φύγουν από τη Μαδρίτη ηττημένοι με 80-73. Ένα αποτέλεσμα που κρατάει τους Πρωταθλητές Ευρώπης "ζωντανούς" στη μάχη της πρόκρισης στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 36-45, 56-55, 80-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ